Yli pyykkivuorten

Naisten shoppailumatka Budapestin joulumarkkinoille

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
Terveisiä Unkarista, Budapestista! Sain kunnian osallistua viime viikonloppuna ystäväni suvun naisten jouluiselle shoppailumatkalle Budapestiin. Kahdeksan naisen joukolla syntyi todella hauska, rento ja ikimuistoinen matka taidokkaasti koristeltujen piparkakkujen, tuhansien ja tuhansien jouluvalojen ja jouluisten kojujen ja pikkuputiikkien keskelle.
Lähdimme Suomesta aikaisin perjantaiaamuna tarkoituksenamme käyttää koko viikonloppu jouluostosten tekemiseen, niin merkki- kuin halpisketjujen kiertelyyn, joulutorin ihasteluun ja hyvään ruokaan ja seurusteluun. Olimme varanneet hotelliksemme upeasti viiden tähden Hiltonin, joka sijaitsee valtavan suuressa West end -ostoskeskuksessa.
Oli aika kätevää jättää takit hotelliin ja kierrellä sisävaatteissa ostoskeskuksessa. Joidenkin mukaan tarttui uudet saappaat tai kauan himoittu laukku, joidenkin tuliaistikkarit lapsille. Joka tapauksessa oli hauskaa vain kierrellä kaikessa rauhassa ilman nopeasti hommaan väsyvää perhettä.
Kävelimme Budapestissa aika paljon. Matkustimme metrolla joulumarkkinoille, jossa ihastelimme mielettömän hienoja jouluvaloja. Markkinoiden selkeä myyntihitti olivat uskomattoman koristeelliset piparit. Minä en ostanut niitä, että ei pienelle keliaakikolle tullut surua puseroon.
Sääennusteet lupasivat koko viikonlopuksi kahta astetta plussaa ja kirkasta aurinkoa. Perjantai oli aurinkoinen, mutta lauantai ja sunnuntai hyvin harmaita. Lämpötila sen sijaan… Joen vuoksi ilma oli jäätävän kostean hyytävä. Laitoimme päällemme lähes kaiken, mitä löytyi, ja ostimme lisää kunnon pipoja, kaulahuiveja ja fleecevuorisia lapasia. Siis todella kylmä! Hassua, että Unkarissa ei näkynyt yhdelläkään lapsella toppahousuja. Kenties siksi, että ei ole lunta? Kyllä minä olisin lapselleni laittanut kunnon toppahousut.
Viiden tähden hotellin taso näkyi erityisesti aamupalassa. Todella runsaan aamupalan lisäksi sai pöytään tilata keittiöstä muun muassa omeletteja ja jälkiruokia. Enpä ole ennen nähnyt missään oikeaa hunajakennoa!
Ensimmäisenä iltana kokeilimme lähellä joulutoria olevaa italialaista ravintolaa, jossa palvelu oli niin hidasta, että yhden lajin ateria vei meiltä kaksi ja puoli tuntia. Ihan niin eteläeurooppalaista ja keskittyvää ruokailua emme yhden pitsan syömiseen olleet ajatelleet. Toisena iltana päädyimme hotellin suosituksesta sivukadun paikalliseen ravintolaan, jossa nautimme livemusiikista, iloisesta palvelusta ja persoonallisesta sisustuksesta. Ruokakin oli hyvää. Alla kuva kyseisen ravintolan ruuasta sekä eräästä kahvilahetkestä.
Jokaisen suvun pitäisi tehdä tällainen eri ikäisten aikuisten naisten rentoutumis- ja shoppailumatka! Kiitos vielä, että pääsin teidän mukaan! Jäi monta niin mukavaa muistoa, että nauran niille vedet silmissä vielä kauan.
Minnekäs lähdetään ensi vuonna?

Lue myös

X