Yli pyykkivuorten

24. luukku: Elämän tarkoitus

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
Ihminen on pohtinut kautta aikojen omaa ja koko ihmiskunnan tarkoitusta tässä maailmankaikkeudessa. Elämän tarkoitusta on pohdittu kantakuppiloissa, saunan lauteilla, kävelylenkeillä, ammatikoulutuksissa, väitöstutkimuksissa ja  erilaisten elämänkatsomuksien mukaan elävien väittelyissä. Moni kokee, että täytyy elää hyvin vanhaksi ja opiskella laaja-alaisesti ja monitieteellisesti, että ymmärtäisi edes jotain.
Jotkut sen sijaan tietävät jo sen ihan alusta alkaen. Viisivuotias tyttäreni makasi sängyssäni peittoni alla posket kuumeesta punaisina. Istuin vieressä tietokoneen ääressä kirjoittamassa, kun hän yhtäkkiä puhui minulle vällyjen seasta pienellä äänellä.
‒ Kuule äiti. Minä tiedän, mikä on elämän tarkoitus.
‒ Niinkö? No mikä se on, kysyin.
‒ Elämän tarkoitus on rakastaa. Siksi koska minä rakastan sinua, hän sanoi.
Jotkut asiat ovat vain niin yksinkertaisia, että niitä ei edes ymmärrä. Hyvää joulua sinulle ja läheisillesi!

 

Yli pyykkivuorten -blogissa aukesi joulukuussa aattoon asti joka aamu uusi
”luukku”. Joulukuun aamupostausten ideana oli jakaa lasten ja aikuisten
oivalluksia elämästä. Postausten kuvat
blogin omia tai Pixabay.com.

Lue myös

X