Yli pyykkivuorten

Suosituimmat postaukset 2016: lapsi leikkasi kaljun, gynekogilla käynti, vanhempainiltojen tuska…

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
Mihin vuosi 2016 oikein katosi? Ihan vasta odotin, että saisin kertoa kaikille, että blogini on valittu Kaksplussan blogiverkostoon! Yhtäkkiä olen ollut verkostossa jo kokonaisen vuoden. Olen saanut paljon uusia ystäviä ja oppinut valtavasti kaikkea uutta blogimaailman kiemuroista!
Linkitän tässä postauksessa jokaiselta kuukaudelta muutaman suosituimman postauksen. Kurkista kiinnostavimpia, jos et jo ole niitä lukenut!

Tammikuu

Aloitin uudessa työpaikassa, ja kirjoitin humoristisen postauksen siitä, mitä tapahtuu, kun on ihan pihalla ja paniikissa. Onko sinulle käynyt niin? Ensimmäinen työpäivä -postaus tässä.
Maailman rakkain pehmolelu -postaus on omistettu Aavan Pupu Pupuselle, joka on jo ehtinyt käydä monesti ulkomailla ja monesti sairaalassa sekä muun muassa matkustanut pitsan foliopussissa kotiin Rossosta. Onko teillä maailman rakkainta lelua?

Helmikuu

Helmikuussa kirjoitin Aavan keliakiasta postauksen Taistelen lapseni terveydestä kynsin ja hampain. Keliakia alkaa näkyä vahvemmin taas arjessamme, kun Aava alkaa vierailla ilman vanhempia ystävien luona sekä saada enemmän synttärikutsuja. Pitävätkö vieraat aikuiset varmasti huolta hänestä? Ymmärretäänkö kontaminaation vaarat?
Helmikuussa jatkoin myös huumoripostausten sarjaa kirjoittamalla, mitä ystävälleni tapahtui, kun hän ei voinut vastustaa lasten jäistä pulkkamäkeä. Lue tästä postaus Äiti, käyttäydy asiallisesti.
Vauvoja ja isoja mahoja siellä täällä. Yhtäkkiä huomasin, että minua ei
enää tarvita yhtä paljon, kuin ennen. Sylissäni ei joka hetki istu joku,
ja se tuntuu hyvältä. Lue En kaipaa enää vauvaa -postaus.

Maaliskuu

Maaliskuussa Minun arkeni on kolmen lapsuus -tekstissä muistutan itseäni siitä, että jos en koskaan jaksa, ehdi enkä muista huomioida lasta, on kohta liian myöhäistä. Suren myös sitä, että isovanhemmat asuvat 400 km:n päässä.

Huhtikuu

Hutimeni-blogin Jennin silikonien ottaminen toi hetkeksi blogimaailmaan tissit niin sanotusti tiskiin. Minäkin pohdin aihetta postauksessa Rintojen korjausleikkaus – luonnotontako? Samoissa aihepiireissä liikuin, kun tajusin, että ikä vaihtui lähemmäksi 40 vuotta kuin 30 vuotta. Lue postaus Kriisi! Olen vanha!

Toukokuu

Kevään kynnyksellä aloimme yhtäkkiä A:n kanssa huokailla, ärsyyntyä ja haaveilla. Yhtäkkiä meillä oli suuri salaisuus, jolle kikattelimme illat. Hetkeen kukaan muu ei tiennyt, mitä me hullut menimme tekemään. Me rakastuimme, velkaannuimme ja tulimme maailman onnellisimmiksi! Me ostimme oman kodin! Lue postaus Uskaltaisimmeko ostaa omakotitalon.
Älä ikinä tee sitä virhettä, että kasvattaisit sisarukset tasapuolisesti! Jos yksi saa koulussa karkin, muut eivät saa kotona korvaavaa karkkia. Jos yksi saa synttärikutsun, muut eivät saa lohdutukseksi Hoplop-reissua, koska elämä on! Lue tästä, oletko samaa mieltä!

Kesäkuu

Kesä ja kärpäset! Järjestimme pihan lasten gluteenittomat kesäjuhlat ihan täydellisessä hellesäässä, ja esittelin uuden kotimme keittiön kuvia. Avaimet saimme vasta elokuussa, joten kesällä oli aikaa haaveilla ja pakata. Lue myös postaus DIY Hauska ja helppo akvaario merenneitofanille.

Heinäkuu

Heinäkuussa kirjoitin elämäni henkilökohtaisimman postauksen. Olen aina ärsyyntynyt siitä, kun joku sanoo, että maha turpoaa, kun syö ja sitten on niin pieni kumpu, että ei mitään näy. Minulla turpoaa kuin olisin seitsemännellä kuulla raskaana! Kirjoitin IBS:sta, eli ärtyvästä suolesta, ja laitoin mukaan runsaasti kuvamateriaalia. Lue postaus En ole raskaana! Ärtyvä suoli ja IBS.
Yritäpä sisustaa lastenhuone kauniisti. Ihan turhaa! Lapsi ei tarvitse hyllyjä, pöytiä, tuoleja, sohvia ja mattoja. Hän tarvitsee vain lattian. Lue heinäkuulta huumoripostaus lastenhuoneen siisteydestä ja tästä samasta aiheesta elokuun postaus lastenhuoneen sisustuksesta.

Elokuu

Elokuu, kauan odotettu muutto- ja remonttikuukausi! Kirjoitin muun muassa lastenhuoneiden tapetoinnista sekä koulun alkaessa kirjojen päällystämisestä, murrosiästä (apuaa!!), täiongelmasta ja lapsen vloggaamisesta. Jälkimmäisesta postauksesta Yle uutiset teki ison jutun, ja Matildan loistava video oli hetken ykköspuheenaihe. Tästä voit lukea Ylen tekemän jutun.

Syyskuu

Voi Aava! Syyskuulta muistan parhaiten, kun Aava oli kaikessa hiljaisuudessa leikannut itselleen nyrhityt etuhiukset ja sivukaljun… Olen niin onnellinen, että nyt hänellä alkaa olla normaalin mittaiset etuhiukset. Huh huh! Katso tästä kuvat.
Maalasin muuton keskellä Aavan huoneen kerrosängyn pähkinästä valkeaksi. Huumoripostauksissa kerroin vanhempainiltojen tuskanhiestä ja opettajan lellikkivanhemmista sekä kerroin, mitä tapahtuu, kun naiset päättävät järjestää kotikutsut. Lue ja naura meille itsellemme!

Lokakuu

Gynekologilla käyminen. Miten luonnollista, ärsyttävää, noloa ja ahdistavaa. Huumoripostauksessa mietin, mitä tapahtuu, jos kesken kaiken pääsee vaikka pieru gynen kasvoille.
Häpeäisit, läski äiti -postaus nosti esille Ylen Marja Hintikka Liven teeman. Saako äiti olla lihava? Onko laiha äitikään hyvä?
Lokakuussa pohdin myös, että lasten synttärijuhlat ovat jo menneet vähän yli. Kuka oikeasti ostaa päiväkotikaverille 20 euron lahjan. Miksi?
Ja ne pellet! Kirjoitin lasten saamista kauhuviesteistä Pellet voivat tappaa -postauksessa.  MTV uutiset ja Iltalehti tarttuivat aiheeseeni, lue tästä MTV ja tästä Iltalehti.

Marraskuu

Marraskuussa otsikoihin nousi tamperelainen ravintola, johon ei huolita iltaisin lapsia. Asiasta nousi melkoinen somemyrsky. Olen yhä sitä mieltä, että tarvitaan koko perheen ravintoloita, mutta on upeaa, jos on myös paikkoja, joihin mennessä voi oikeasti nauttia vain aikuisseurassa illasta. Kirjoitin tällaisen postauksen aiheesta.
Marraskuussa kerroin meidän perheemme tarinan, sen, miten minusta tuli äiti 23-vuotiaana, ja mitä siitä ajattelin silloin ja nyt. Kerroin myös toisenlaisen tarinan Ystäväni tarina -juttusarjassa, jossa sain kertoa autistisen pojan perheen elämästä.

Joulukuu

Joulukuussa päätin ottaa ison urakan ja tein joulukalenteripostauksen joka päivälle. Postausten ideana oli jakaa lasten ja aikuisten humoristisia oivalluksia elämästä. Onneksi olen kirjoittanut lasten ajatuksia aikoinaan ylös: oli kiva lukea vanhoja tekstejä ja etsiä ideoita.
Joulukuussa kirjoitin myös muun muassa sukulaiseni kuolemasta sekä siitä, että lapseni pelkää joulupukkia.
Mikä postaus jäi blogistani mieleesi vuodelta 2016? Mistä aiheista haluaisit lukea jatkossa? Kiinnostavatko huumoripostaukset, jonkin tietyn aiheen postaukset vai perheemme arjesta kertovat tekstit?
 
Kiitos, että olet mukana!

Lue myös

X