Yli pyykkivuorten

SuperPark Särkänniemi: Seinille hyppimistä luvan kanssa!

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
SuperPark Särkänniemi, sisäaktiviteettipuisto, Tampere, #sprprk
”Oli ihan sairaan siistiä”, kuului tänään neljästä suusta, kun ajelimme kohti kotia joululoman hauskimman päivän iltana. ”Sairaan siistiä” oli erityisesti valtavan suuret trampoliinit, ilmavolttirata ja vaahtomuovimeri, johon sai heittää bäkkäriä eli backflipiä, suomeksi siis takaperinvoltteja.
Saimme kunnian testata lähes ensimmäisten kävijöiden joukossa Tampereen Särkänniemeen avattua SuperPark -sisäaktiviteettipuistoa. Mukaani testiryhmään lähti kaksi 10-vuotiasta poikaa ja kaksi 13-vuotiasta tyttöä. Kumpikin koululaiseni sai ottaa mukaan parhaan ystävänsä, mikä osoittautuikin todella toimivaksi ratkaisuksi.
SuperPark Särkänniemi, sisäaktiviteettipuisto, Tampere, #sprprk
SuperPark Särkänniemi, sisäaktiviteettipuisto, Tampere, #sprprk
Vähän ennen joulua avattu puisto sai hulppeat puitteet vanhasta delfinaariosta. Monessa tasossa ja monessa kerroksessa oleva SuperPark kätkikin sisäänsä valtavan paljon kaikkea hauskaa. SuperPark on jaettu seikkailuareenaan, Game areenaan ja freestyle-alueeseen. Puistossa voi hyppiä, juosta, kiipeillä, pelata, testata ja kokeilla. Puiston aktiviteetit on lueteltu tässä linkissä.
SuperPark Särkänniemi, sisäaktiviteettipuisto, Tampere, #sprprk
SuperPark Särkänniemi, sisäaktiviteettipuisto, Tampere, #sprprk
SuperPark Särkänniemi, sisäaktiviteettipuisto, Tampere, #sprprk
SuperParkia suositellaan kaiken ikäisille ihan taaperoista aikuisiin asti. En ottanut tällä kertaa 5-vuotiasta Aavaa mukaan, mikä oli ihan hyvä ratkaisu. Pienillekin löytyy omat leikkialueensa, mutta mielestäni 8-15-vuotias saa puistosta eniten irti. 
SuperParkissa on aika paljon erilaisia pelejä, kuten lätkätutka, katusäbä ja baseball-areena. Tytöt tuumivat, että puisto sopii vielä paremmin pojille kuin tytöille, mutta helposti hekin viihtyivät neljän tunnin ajan.
SuperPark Särkänniemi, sisäaktiviteettipuisto, Tampere, #sprprk
SuperPark Särkänniemi, sisäaktiviteettipuisto, Tampere, #sprprk
SuperPark Särkänniemi, sisäaktiviteettipuisto, Tampere, #sprprk
Testiryhmän ehdoton suosikki oli vaahtomuovimeri, jonne sai hypätä voltilla. Meri oli niin houkutteleva, että sinne olisi tehnyt mieli jäädä sukeltelemaan ja pötköttelemään. Myös trampoliinit ja seikkailuradat tuli testattua aika moneen kertaan. Jopa minä kävin niissä, ja hauskaa oli!
Puisto oli rakennettu huolella, vaikka se kasattiinkin mielestäni nopeasti. Värikkäät seinät, graffitit ja iloiset temppuilupisteet houkuttelivat kokeilemaan kaikkea! 
Koululaisteni mielestä oikeastaan mitään muuta parannusehdotusta ei ollut kuin että olisi ollut toinen syvä vaahtomuovimeri, jossa olisi saanut vähän leikkiäkin nopean hypyn lisäksi.
SuperPark Särkänniemi, sisäaktiviteettipuisto, Tampere, #sprprk
SuperPark Särkänniemi, sisäaktiviteettipuisto, Tampere, #sprprk
SuperPark Särkänniemi, sisäaktiviteettipuisto, Tampere, #sprprk
SuperPark Särkänniemi, sisäaktiviteettipuisto, Tampere, #sprprk
SuperParkin sisäänpääsymaksu on kaikilta yli 4-vuotiailta 19 euroa. Omalla kohdallani aikuisen hinta tuntui kalliilta, mutta kouluikäisten kohdalla ei. Puisto oli kuitenkin rakennettu niin, että saattaja voi nauttia kahvilan antimista ja tehdä vaikka läppärillä töitä isossa sisääntuloaulassa, jolloin lapset voivat käydä aina välillä ilmoittautumassa hänen luonaan. Näin aikuisen ei tarvitse välttämättä isoimpien koululaisten ja teinien kanssa puistoon tullessaan maksaa itseään sisään. Suosittelen kuitenkin aikuistakin maksamaan itsensä sisään ja haastamaan itsensä esimerkiksi seinäkiipeilyyn!
SuperParkissa menee helposti koko päivä, joten iloitsin myös mahdollisuudesta ottaa mukaan omat eväät. Eväiden syömiselle oli varattu paikkakin, mikä tuntui todella hyvältä palvelulta. Eväille ja muille tavaroille oli runsaasti lokeroita, jotka toimivat sisäänpääsyrannekkeella. Pisteet myös siitä!
Mukaan kannattaa ottaa sisäpelikengät skeitti- ja scoottiparkkia varten. Muissa pisteissä käytetään sukkia jalassa. Myös vesipullo kannattaa ottaa mukaan. Vesipulloja pystyi säilyttämään kenkätelineiden päällä kätevästi.
SuperPark Särkänniemi, sisäaktiviteettipuisto, Tampere, #sprprk
SuperPark Särkänniemi, sisäaktiviteettipuisto, Tampere, #sprprk
SuperPark Särkänniemi, sisäaktiviteettipuisto, Tampere, #sprprk
Vaikka joululomapäivänä puistossa oli paljon väkeä, oli koko ajan turvallinen ja rauhallinen tunne. Opastus oli hyvää jo kassalla, ja kaikkialla näkyi henkilökuntaa varmistamassa, että puistossa liikkuminen on kaikille mukavaa. Jonoissa ei ohiteltu, trampoliineilla hyppi aina vain yksi kerrallaan eikä mitään riskejä otettu.
Kun HopLopit alkaa olla nähty, voi siirtyä uudenlaisen, ”sairaan siistin” ja aika mageen sisäaktiviteettipuiston asiakkaaksi. Mahtavaa liikunnanriemua! SuperParkissa saa hyppiä seinille luvan kanssa!
Postaus on toteutettu yhteistyössä SuperPark Särkänniemen kanssa.

Lue myös

X