Yli pyykkivuorten

Sunnuntain brunssi kotona

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
Meillä oli eilen raskas päivä, kun olimme hautajaisissa Jyväskylässä. Hän sai lähteä täältä rakkaidensa ympäröimänä. Hautajaiset olivat kauniit.

Menimme illaksi ystäviemme luo. Lähdimme ajelemaan kotiin Pirkanmaalle vasta 22.30, joten olimme kotona vasta puoli yhden aikaan. Lapset nukkuivat autossa, mutta silti aavistimme, että kukaan ei herää aamulla aikaisin.

Ei kyllä herännytkään! Aava kömpi viereemme vasta 9.15 toisten yhä nukkuessa. Ihanaa, että ketään ei tarvitse hoitaa öisin! Nautin valtavasti siitä, että lapset ovat isoja ja heidän kanssaan voi seurustella, jutella ja tehdä kaikkea kivaa ilman jatkuvaa valvomista ja hoitotoimenpiteitä ja että Aava tulee vapaapäivien aamuna vain halailemaan kainaloon pitkäksi ajaksi.

Aava lähti katsomaan lastenohjelmia, ja minä lueskelin kännykällä somea. Vasta lähempänä kymmentä nousin ylös ja lähdin Aavan kanssa keittiöön. Katselimme keittiön ikkunasta lumista maisemaa. Ihanaa, että täälläkin on nyt talvi!

Lue tästä postaus Aavan Pupusta, joka on perheenjäsen. Niitä pupuja on itse asiassa kaksi. Tämä kakkospupu on nykyään yhä useammin menossa mukana.

Koska isoilla lapsilla riittäisi unta vaikka puolille päivin, päätimme yhdistää aamupalan ja lounaan syömällä sunnuntaisen brunssin. Matilda oli jo kauan pyytänyt saada tehdä ”leipäkoneleipiä”, mitä ne nyt oikeilta nimiltään ovatkaan, joten olimme päättäneet jo aiemmin tehdä niitä sunnuntaina.

Katoin pöydän ja nostin esille kaikkea, mitä leipien väliin voisi laittaa. Kahden paahtoleivän väliin laitetaan esimerkiksi kinkkua, suolakurkkua, mausteita ja juustoa. Kävin herättämässä koululaiset, kun olin kattanut pöydän. Fiilistelin talvisen, kiireettömän aamun tunnelmaa kynttilöiden kanssa, mutta totesin, että kynttilät toimivat paremmin sivupöydällä kuin keskellä pöytää, joten siirsin kynttilät kuitenkin pois.

Kynttiläasetelman kivet keräsimme toukokuussa Kreetalta. Postaus tässä.

Meidän lämpimien leipien tekoon tarkoitettu kone on tällainen ihan yksinkertainen, jostain CM:n alesta kympillä ostettu. Aavalle meillä ei ole tällaista konetta, joten keliaakikkona hän söi paahdettuja leipiä ihan tyytyväisenä.

Vielä vähän juustoa, niin kyllä kelpaa!
Arggg miten tuo juusto leviää… Mutta haitanneeko tuo mitään.

Mitään muuta vikaa näissä leivissä ei ole kuin kalorit, joita varsinkin vanhempien leipiin aina tuppaa tulemaan sekä tuon juuston leviäminen ja sen jälkeen koneen puhdistaminen…

Näitä pitäisi kyllä tehdä useamminkin vaikka iltapalaksi, jos tulee ystäviä kylään! Kannattaa kyllä käyttää vähän voimakkaampaa juustoa kuin peruskermajuustoa, jota meillä nyt vaan oli.

Mitkä ovat teidän leipäsuosikkeja?

Lue myös

X