Yli pyykkivuorten

Uusi koti: Esittelyssä keittiö

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
Muutimme elokuussa rivitaloasunnosta omakotitaloon, jossa tuplasimme asuinneliöt rivariin verrattuna. Kotimme on rakennettu vuonna 1981. Edelliset asukkaat tekivät valtavasti remonttia aina ikkunoiden ja katon uusimisesta pintaremonttiin, joten meidän ei tarvinnut oikeastaan tehdä muuta kuin vaihtaa pariin makuuhuoneeseen tapetit omien mieltymystemme mukaan. Muutama juttu toki jäi mietintämyssyyn tulevien vuosien varalle.
Aloitin joulukuussa kotiamme esittelevien postausten sarjan. Esittelin tuolloin olohuoneemme. Kurkista olohuonepostaus tästä. Tänään meillä oli kylässä ystäväperheemme. Ennen heidän tuloaan katoin pöytää, ja otin siinä samalla muutaman kuvan keittiöstämme (enkä tajunnut kaikkia roikkuvia rättejä…). Keittiö on kyllä vilahdellut monessa muussakin postauksessa, mutta ajattelin silti vielä tehdä siitä oman postauksen.
Keittiömme on kotimme keskikerroksessa ihan olohuoneen vieressä. Parasta keittiössä on tilan lisäksi pariovet, joista pääsee takapihalle. Liitän tähän vielä aiemman postaukset kuvat noista ovista. En malta odottaa, että tulee kesä ja pääsemme aamupalalle takapihalle!
Keittiömme vieressä on piirustuksiin kodinhoitohuoneeksi nimetty tila. Siinä ei kuitenkaan ole pesukoneita vaan ne ovat alakerrassa teknisessä tilassa. Emme oikein tiedä, miksi kutsuisimme tätä ”apukeittiötä”. Tilan tärkein funktio lienee se, että siinä tilassa on kaikki Aavan gluteenittomat tuotteet kaukana  gluteenia sisältävistä ruuista.
Tilassa on hyvin kaappitilaa sekä pöytä, joka on lähinnä postien, kirpparitavaroiden ja sellaisten paikasta toiseen liikkuvien tavaroiden säilytyspaikka. Haaveilemme tekevämme tilasta joko vaatehuoneen tai paremman keittiötavaroiden säilytyspaikan laittamalla pöydän tilalle kaapit. Ihan nuo sävytkään eivät miellytä, tapeteista puhumattakaan. Ehkä joskus sitten…
Meillä oli tosi kiva ilta ystäviemme kanssa. Kuusi lasta, neljä aikuista ja kolme kieltä, suomi, englanti ja saksa, täyttivät kotimme mukavalla energialla ja puheensorinalla. Mahtava ilta yhdessä! Kurkista tästä Instagramista Aavan piirtämä illan menu.
Aavan huoneeseen on tulossa pari tosi kivaa sisustusjuttua. Kun ne saan, esittelen hänen huoneensa. Tästä postauksesta voit kurkistaa Aavan huoneen tapetoinnin ja tästä Henrikin huoneen tapetoinnin. Jos taas sisustuspostaukset ahdistavat, niin lue tästä rehellinen postaus siitä, miltä lastenhuoneissa oikeasti näyttää.

Lue myös

X