Yli pyykkivuorten

Varasimme matkan Italiaan!

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Terveisiä ruuhkavuosista! Olen tehnyt syksystä asti osa-aikatyötä, joten minä ja Aava olemme saaneet viettää kaksi arkivapaata joka viikko. Nyt sain viestintäalan työni kaveriksi toisen samanlaisen työn hetkeksi. Nyt minulla on kaksi eri työnantajaa ja kaksi eri työpaikkaa siten, että olen alkuviikon toisessa paikassa ja loppuviikon toisessa.

Huh heijaa, juuri nyt on pääparkani hetken ihan pyörryksissä. Yritän pitää nyt kaikki asiat mielessä ja kalenterissa ja muistaa deadlinet, sovittavat asiat, sähköpostit ja palaverit ja erottaa, mikä työ ja tehtävä kuului toiseen ja mikä toiseen työpaikkaan. Kivaa, ihanaa työtä, olen innoissani, mutta ihan kuitti, ja nyt on vasta keskiviikko!

Vanhempainiltoja, vasuja, arviointikeskusteluja, vanhempainvartteja, allekirjoitettavia lappuja ja lippuja, blogiyhteistöitä, ostoksia toiselta puolelta pitäjää tai kaupunkia, miehen ylitöitä, sovittuja leikkitreffejä, vessanpesua, uhmakiukkua, lasten kavereiden yökyläilyä, jumppaa, jonne ei tahtoisi mennä, mutta on pakko, kun alkaa hartiat jumiutua, suklaahimoa herkkulakon aikaan… You name it, kaikkea löytyy. 

 
Löytyy sitä ”sinun arkesi on jonkun lapsuus” -tunnelmaa pyykkikasojen, nälkäkiukun, väsymyksen, menkkojen ja sen keskellä, että puolisolle sanoo ekan lauseen vasta 20.30, kun ensimmäinen pikkutyyppi on tainnutettu unille.

Kaiken tämän arjen keskellä A. pyöri yhtenä lauantaina netissä ja pysähtyi yhtäkkiä. Pari sanaa vaihdoimme ja tsadam: ostimme meille viidelle lennot ensi kesäksi Italiaan! Emme todellakaan tiedä, onko meillä silloin lomaa, mutta laitamme kädet ristiin ja toivomme niin. A. löysi edestakaiset lennot Roomaan matkalaukkuineen yhteensä 660 eurolla, mikä on todella vähän viiden hengen lennoista! Me lähdemme Italiaan!

Minä ja A. olimme 10-vuotishäämatkalla kahdestaan Italiassa, ja siitä asti olen halunnut viedä lapset sinne. Italiassa rakastetaan lapsia, joten ajattelin jo silloin, että haluan lasten kokevan niin lapsirakkaan maan kohtelun.

Haluan näyttää lapsille Colosseumin ja Vatikaanin, antaa heille makuelämyksiä pizzojen, pastojen ja jäätelöiden keskellä, viettää tuntikausia heidän kanssaan uimarannalla ja uima-altaalla ja antaa heidän kuulla kauniisti soljuvaa italiaa bella-huudahduksineen. Ihanaa, en malta odottaa!

Tässä postauksessa on kuvia tuolta aiemmalta matkaltamme, joka oli todellinen kahden aikuisen unelmaloma. Asuimme Riminissä, josta kävimme päivän reissuilla Venetsiassa, Roomassa, Vatikaanissa ja San Marinossa. Upea loma, vaikka pikkuisia olikin välillä liiankin ikävä…

Varasimme alustavasti ensi kesälle muutaman yön Sorrentosta ja muutaman Roomasta. Nuo yöpymiset voi vielä perua, jos keksimme jokun muun kohteen.

Mitä kohdetta suosittelette? Missä kannattaa käydä lasten kanssa Italiassa? Mitä tulee ottaa huomioon? Erityisen kiitollinen olen vinkeistä pienen keliaakikon kanssa matkailusta Italiassa!

Lue myös

X