Yli pyykkivuorten

Pääsimme Pikku Kakkosen Seikkailukoneen kuvauksiin!

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

 

“Ylös eteen oikeaan, alas taakse vasempaan, seikkailun voi löytää ihan mistä vaan!”

 

Tätä yllä olevaa laulua on meillä laulettu nyt jo lähes viikko leikkien keskellä sekä varsinkin automatkoilla päiväkotiin. Tuo laulu on Pikku Kakkosen uuden Seikkailukone-sarjan tunnuslaulu.
Satuin huomaamaan ennen joulua Facebookissa Ylen ilmoituksen, jossa 40-vuotisjuhlavuottaan viettävä Pikku Kakkonen kutsui lapsia mukaan studioon. Varasin heti minulle ja Aavalle paikan mukaan, ja niin pääsimme viettämään jännittävän aamupäivän Ylen Tohlopin studiolla viime viikon lauantaina.
Pieni briiffaus alkuun.
Pikku Kakkosen lauantaiaamuissa esitettävään Seikkailukone-sarjaan kutsuttiin lapsia mukaan yleisöön leikkimään ja laulamaan. Lapset saivat istua värikkäillä penkeillä, ja me vanhemmat istuimme kauempana studion reunalla. Saimme luvan ottaa kuvia, mutta en uskaltanut käyttää salamaa, että en häirinnyt suoran lähetyksen tyyliin tehtävää keskeytymätöntä kuvausta.
Kohta alkaa kuvaus!
Kuvausten aikana noin 50 arviolta 2‒7-vuotiasta lasta istui hievahtamatta ja hiljaa seikkailun etenemistä seuraten. Lapset leikkivät ja lauloivat pyydettäessä innokkaana mukana. Vapaaehtoisia leikkijöitä ei tarvinnut montaa kertaa kysyä: melkein kaikki olisivat halunneet eteen suorittamaan hauskoja tehtäviä. Jutun juonena oli seikkailukoneesta paljastuva kartta, jonka avulla alkoi hauska matka leikkeineen ja lauluineen.
Pikku Kakkosen uusi hahmo Heppu, tutut juontajat ja studio-orkesteri vetivät kyllä aikuisetkin mukaansa niin, että kumpikin tuona aamuna kuvattavista jaksoista tuntui loppuvan ihan kesken, silloin kun oli kaikista kivointa.
Meillä oli kyllä ihan älyttömän hauskaa, olimme ihan suut korvissa koko päivän ja kerroimme kaikille kaiken. Jaksot, joissa Aava on mukana tulevat ulos 4.2. ja 25.2. Odotamme innolla!

Lue myös

X