Yli pyykkivuorten

Lapsi hyppii, jumppaa ja tekee kärrynpyöriä – tue lapsen liikkumista kotona

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
Ei mee aina tälleen yhtä smoothisti tämä vanhemmuus kuin balleriinoilla jumppahetket.
Suomen Voimistelutuote, puolapuut, renkaat, voimistelurenkaat, lasten liikkuminen, jumppa, voimistelu, arkiliikunta,
Kuvittele tilanne: Plaston taaperokärry, jossa istuu kolmevuotias poika. Kärryjä työntää tyttö, joka ei osaa vielä kävellä ilman tukea, mutta tukea vasten onnistuu jo hyvin. Kärryn työntäminen on hänestä tosi hauskaa, ja hän tekee sitä koko ajan. Hänellä on pehmeä konttauskypärä päässään, koska hän saattaa kaatua kesken huiman kärryajelun. Hän on kahdeksan kuukautta vanha. Hän on meidän Matilda.
Kaikki lapsemme ovat oppineet aikaisin kävelemään, ja sen jälkeen sitä vauhtia on sitten riittänyt. Matot ovat olleet rullalla, sohvalta on hypitty alas ja olohuoneessa on järjestetty triathloneja, joiden lajit ovat auenneet vain kisailijoille itselleen.
Aava oppi tekemään kärrynpyörän kolmevuotiaana, ja on siitä lähtien edennyt kaikki kävelymatkat mieluiten kärrynpyörillä. Hän saattaa keskeyttää hampaiden pesun ja alkaa treenata käsillä seisomista, kun muistaa yhtäkkiä, että jalkaterät eivät vielä ole niin kuin pitäisi.
Suomen Voimistelutuote, puolapuut, Yli pyykkivuorten

 

Suomen Voimistelutuote, puolapuut, renkaat, voimistelurenkaat, lasten liikkuminen, jumppa, voimistelu, arkiliikunta, Yli pyykkivuorten
Suomen Voimistelutuote, puolapuut, renkaat, voimistelurenkaat, lasten liikkuminen, jumppa, voimistelu, arkiliikunta, Yli pyykkivuorten
Aavan huoneessa olevat isot valokuvat on ottanut Valokuvauspalvelu Markku Rintala Tampereelta. Kurkista tästä. Kuvaus saatu blogin kautta.
Aava hyppelee, jumppaa, voimistelee ja juoksee suurimman osan hereilläoloajastaan. Arki-iltaisin emme ehdi yleensä ulos, eikä hän enää sitä kaipaakaan ulkoiltuaan pitkään päiväkodissa. Kotona kuitenkin vielä riittää virtaa.
Välillä innostun rakentamaan hänelle temppuradan, joka kulkee esimerkiksi ympyrän keittiön ja olohuoneen välillä. Temppurata kulkee kahden sohvamme välissä niin, että esimerkiksi sohvilla ryömitään, matolla kuljetaan Duplojen reunustamaa kapeaa polkua, keittiön lattialla soudetaan tyynyjen päällä ja kieritään heinikossa ja keittiön pöytä kierretään yhdellä jalalla pomppien. Jos temppurataan kuuluu vielä tarina, kuten pehmolelun pelastaminen viidakosta, voi olla varma, että hän kiertää rataa niin kauan, että hiki valuu.
Suomen Voimistelutuote, puolapuut, Yli pyykkivuorten, renkaat, voimistelurenkaat, lasten liikkuminen, jumppa, voimistelu, arkiliikunta,
Suomen Voimistelutuote, Yli pyykkivuorten, puolapuut, renkaat, voimistelurenkaat, lasten liikkuminen, jumppa, voimistelu, arkiliikunta,
Suomen Voimistelutuote, puolapuut, Yli pyykkivuorten, renkaat, voimistelurenkaat, lasten liikkuminen, jumppa, voimistelu, arkiliikunta,
Myönnän, että välillä tulee sanottua, että istu hetkeksi alas. Lue vaikka kirja, katso vaikka elokuva. Olen sanonut usein, että jalat kuuluvat lattialle ja kädet ilmaan, koska saamme jatkuvasti väistellä kärrynpyöriä tekevän neidin kantapäitä leukojemme lähellä.
On kuitenkin aika huikeaa katsoa lapsia, joille liikkuminen on vielä noin luontevaa. Siskoni tytöt ovat oikeita pikkuapinoita. He vetävät leanvetotangossa monta leukaa ja kiepauttavat hetkessä itsensä tangon päälle ylösalaisin jalat suorana kohti kattoa. Niin kai meidän kaikkien pitäisi osata tehdä? Tai olisi ainakin hyvä, että meillä aikuisilla olisi edes ripaus tuosta lasten liikunnan ja liikkumisen ilosta.
Suomen Voimistelutuote, puolapuut, Yli pyykkivuorten, renkaat, voimistelurenkaat, lasten liikkuminen, jumppa, voimistelu, arkiliikunta,
Suomen Voimistelutuote, puolapuut, renkaat, Yli pyykkivuorten, voimistelurenkaat, lasten liikkuminen, jumppa, voimistelu, arkiliikunta,
Iltaisin on pimeää, kylmä ja väsyttää. Kännykkäajan lapset ja aikuiset liikuttavat vain sormiaan kännykän näytöillä. Ei jaksa lähteä mihinkään, halutaan olla vain kotona. Silti liikkua pitäisi. Kaikilla lapsillamme on liikunnallisia harrastuksia, mutta ei joka illalle.
Keksimme ratkaisuksi tuoda kotiin lisää liikuttavia elementtejä. Meillä on lämmin autotalli, johon meillä ei nyt mahdu auto, koska päätimme tilata sinne pingispöydän. Halusimme kuitenkin jotakin kivaa Aavallekin. Suureksi iloksemme saimme omassa kylässämme sijaitsevasta Suomen Voimistelutuotteesta Aavan huoneeseen puolapuut ja voimistelurenkaat! Me rakastamme niitä!
Jokainen käy vuoronperään roikkumassa puolapuissa. Meille aikuisille tekee hyvää roikkua ja venytellä varsinkin tietokoneen ääressä vietetyn työpäivän jälkeen. Aava on monena aamuna jo ennen seitsemää kiipeilemässä pehmolelujensa kanssa. Tänään hän asetti pehmolelut lattialle ja kertoi, että eläimet ovat hänen yleisönsä ja hurraavat hänen sirkustempuilleen.
Suomen Voimistelutuote, puolapuut, renkaat, voimistelurenkaat, lasten liikkuminen, jumppa, voimistelu, arkiliikunta, Yli pyykkivuorten
Emme ole ehtineet vielä asentaa renkaita Aavan huoneen kattoon, mutta kun saamme ne sinne, ei meitä pidättele enää mikään. Voisinkohan minäkin oppia temppuja?
Lapsi haluaa liikkua, joten sitä täytyy tukea. Vihdoinkin meillä on uudessa kodissamme tilaa myös temppuiluun.
Suomen Voimistelutuotteen tuotteista löydät lisää täältä. Puolapuut ja renkaat kestävät oikein asennettuna myös aikuisen turvallisen temppuilun. Meillä on varmaan edessä nyt jumppapatjan osto, sen verran hurjasti neiti jumppaa. Hyvä niin, tämä temppuilu kannattaa aina!
Postaus on toteutettu yhteistyössä Suomen Voimistelutuotteen kanssa.

Lue myös

X