Yli pyykkivuorten

Norppalive ja Pullervo palaavat keväällä!

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
Pienestä sitä voikin ihminen tulla onnelliseksi! Minä tulin onnelliseksi siitä, että tänään tiistaina tiedotusvälineet uutisoivat norppaliven palaavan keväällä! Kyseessä on siis viime keväänä alkanut livekamerataltiointi, joka kuvaa Saimaalla kalliota, jossa saimaannorpat lepäilevät keväällä. Norppia voi seurata livenä, ja minähän seuraan!
Olen kasvanut lapsuuteni Itä-Suomessa Rantasalmella ja Punkaharjulla ja ollut kesät mökillä Savonlinnassa, jotka kaikki ovat saimaannorppien levinnäisyysalueella. Itäsuomalaisuus asuu minussa syvällä, ja osa sitä on rakkaus ja ihailu näitä äärettömän harvinaisia norppia kohtaan.
Itse olen nähnyt vain kerran norpan  kaukaa, mutta lapset näkivät muutama kesä sitten onkireissullaan ihan läheltä norpan. Kirjoitin siitä ja Norppalivestä tässä postauksessa. (Omien vanhojen postausten lukeminen on muuten vähän kuin lukisi yläasteaikaista päiväkirjaa: tosi noloa ja vähän hellyttävää. Suo anteeksi vanhan postauksen ulkoasu…)
Norppalive tuo minulle kaivatun palan itäsuomalaisuutta tänne pirkanmaalle. Olen innoissani kuin lapset lelukaupassa. Minun Siirini, minun Pullervoni! Aion pitää livelähetystä päällä aina, kun voin! Kiitos WWF, jään odottamaan kevättä innolla!

 

 

 

Lue myös

X