Yli pyykkivuorten

Onneli, Anneli ja Salaperäinen muukalainen

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

lasten elokuva

Onneli, Anneli ja Salaperäinen muukalainen (2016).

Lajityyppi: Perhe-elokuva, kotimainen
Levittäjä: Nordisk Film
Ohjaaja: Saara Cantell
Pääosissa: Lilja Lehto, Aava Merikanto, Aarni Rämö, Kiti Kokkonen, Elina Knihtilä, Jenni Kokander
Ensi-ilta: 27.1.2017
Kesto: 1h 15 min
Ikäraja: S

Elokuva-arvostelu 1.3.2017, Aava 5 v 10 kk blogista Yli pyykkivuorten.

lasten elokuva

MILJÖÖ

Aika hauskaa! Onnelin ja Annelin talo on ihana! Ne vaan osti sen talon niillä (rouva Ruusupuun) rahoilla ja se talo on aika kiva. Se on niiden oma koti! Kivasti sisustettu! Haluaisin asua siinä kodissa. Kaikki lapset haluaisi asua siinä kodissa. Leikkisin aina niillä leluilla. Lastenkoti on tyhmä! Tyhmät rautasängyt. Pelkkää harmaata ja valkoista! Onnelin ja Annelin piha on kaunis. Lastenkodissa on ihan typötyhjä piha.

JUONI

Se oli semmonen, että ne huomaa sen lastenkodin. Sinne muuttaa lapsia. Kun ne lapset oli vanhassa lastenkodissa, oli niillä kiva hoitaja, mutta kun tuli uusi, ne joutui tyhmään lastenkotiin. Ne sai enemmän leikkiä siinä vanhassa. Uusi johtaja on tyhmä. Yksi poika karkaa ja siitä se seikkailu alkaa!

HENKILÖHAHMOT

Onneli, Anneli, Minna Pinna, poliisi, eläimiäkin. Ne eläimet on Vahti, hevoset, pupu ja kissa. Eläimet on ihania ja söpöjä!

HUIPPUKOHTA

Minna Pinnalle käy huonosti.

HUONO KOHTA

Lastenkodissa laitetaan silmät kiinni kello kahdeksalta! En ikinä haluaisi! (Toim. huom. Arvostelija laitetaan tismalleen samaan aikaan sänkyyn.)

TARINAN OPETUS

Kukaan ei saa käyttäytyä niin kuin Minna Pinna, mutta kyllä jotkut käyttäytyvät.

SUOSITTELUT

Suosittelen kuusivuotiaille tytöille, erityisesti Olivialle, koska elokuva on niin kiva. Elokuva on jännittävä ja hauska, mutta ei yhtään pelottava. Suosittelen siksi, että leffaan mennessä saa syödä poppareita.

TÄHDET

5/5

Lue myös

X