Yli pyykkivuorten

Uusi koti: Takkahuoneesta makuuhuone

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
takkahuone, makuuhuone, omakotitalo, moderni ja scandinaavinen sisustus, takka, omakotitalo, sisustaminen, harmaa, interior
Kun aloimme katsella omakotitaloja, päätimme, että ostamme talon vain, jos jos löydämme sellaisen, jossa jokainen lapsi saa oman huoneen. Pidimme edellisestä kodistamme, mutta se oli monella tavalla pieni. Siinä kodissa tytöt olivat samassa huoneessa, ja seuraavaksi olisimme vaihtaneet taas hetkeksi Henrikin ja Aavan samaan huoneeseen. Ajattelimme, että jos teemme niin suuren päätöksen (ja ostoksen), täytyy rahalle saada vastinetta sillä, että lapsilla on omat huoneet omien kavereiden tapaamiseen ja omaan rauhaan. Tajusimme myös, että emme kauaa asu enää kaikki viisi yhdessä. Jos halusimme maksaa tilasta ja väljemmästä asumisesa, olisi se tehtävä nyt eikä viiden vuoden päästä.

takkahuone, makuuhuone, omakotitalo, moderni ja scandinaavinen sisustus, yli pyykkivuorten, takka, omakotitalo, sisustaminen, harmaa, interior

Ihastuimme kuitenkin taloon, jossa oli vain kolme makuuhuonetta. Pähkäilimme ja pohdimme – ja menimme katsomaan uudestaan taloa. Ison olohuoneen vieressä oli hyvän kokoinen takkahuone. Pyörimme takkahuoneessa hetken mittanauhan kanssa ja katsoimme toisiamme sitten.
takkahuone, makuuhuone, omakotitalo, moderni ja scandinaavinen sisustus, yli pyykkivuorten, takka, omakotitalo, sisustaminen, harmaa, interior
takkahuone, makuuhuone, omakotitalo, moderni ja scandinaavinen sisustus, yli pyykkivuorten, takka, omakotitalo, sisustaminen, harmaa, interior

Päätimme tehdä talosta tarjouksen. Kyllä tämä oli selkeästi meidän kotimme! Talosta oli yksi tarjous jo hyväksytty, mutta kaupat odottivat ostajan oman asunnon myyntiä. Pääsimme väliin ja saimme talon!

Teimme siis takkahuoneesta oman makuuhuoneemme. Se on eri päässä taloa kuin lasten makuuhuoneet. Siinä ei ole ovea, mutta siinä on sen sijaan tunnelmallinen takka ja vieressä talon isoin terassi.

takkahuone, makuuhuone, omakotitalo, moderni ja scandinaavinen sisustus, yli pyykkivuorten, takka, omakotitalo, sisustaminen, harmaa, interior
Takkahuone on toiminut makkarina hyvin. Satunnaiset vieraat yöpyvät seinän ja lasittomien ikkunoiden takana olohuoneen levitettävällä sohvalla, mutta tällainen ikään kuin samassa tilassa yöpyminen ei ole haitannut meitä eikä ystäviämme tai sukulaisiamme. Onneksi olohuone on iso, joten tällaista toista takkahuone-olohuonetta ei olisi tarvittukaan perheemme arjessa.
Alussa en tykännyt yhtään tuosta liuskekivitakasta, mutta nyt olen oppinut tykkäämään siitä. Onhan se ihan persoonallinen, ja sopii mielestäni kotimme sisustuksen sävyihin.
takkahuone, makuuhuone, omakotitalo, moderni ja scandinaavinen sisustus, yli pyykkivuorten, takka, omakotitalo, sisustaminen, harmaa, interior
takkahuone, makuuhuone, omakotitalo, moderni ja scandinaavinen sisustus, yli pyykkivuorten, takka, omakotitalo, sisustaminen, harmaa, interior

Tällä hetkellä pohdin makuuhuoneemme värimaailman vaihtamista musta-valkoiseksi tai vaikka valkea-turkoosiksi harmaan sijaan. Samoin pohdin jotain toisenlaista taulusysteemiä ja ylähyllyn hyödyntämistä – ja pöydän johtosotkujen asettelua tai selvittelyä.

Onko teillä tavallisesta poikkeavia makuuhuonesysteemejä?

Lue myös

Lue myös

X