Yli pyykkivuorten

Tiedätkö, mikä on sinulle paras hiusten väri?

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
Meikki ja kampaus Noora Roimola. Kurkista Nooran sivut tästä.
Tiedätkö, mikä on sinulle paras hiusten väri? Onko sinulla aina sama väri, joka on sinulla luonnostaan tai jonka saat säännöllisesti takaisin värjäämällä juurikasvun? Ole onnellinen, jos on!
Minun hiukseni ovat väriltään tyypilliset suomalaiset maantienharmaat. Muuten niissä ei sitten ole mitään tyypillistä. Ne ovat paksut, voimakkaasti kihartuvat ja kuivat. Jos pidän ne pitkinä, ne leviävät ympärilleni kuin olisi kolme villapaitaa päällekkäin päällä. Jos pidän ne lyhyinä, nousevat ne pystyyn. Ne kihartuvat raivostuttavasti varsinkin kuumassa ja kosteassa. Pärjään elämässäni hienosti esimerkiksi ilman kahvia, mutta ilman suoristusrautaa en selviäisi hengissä.
En ole vielä tähän ikään mennessä ymmärtänyt, mikä on minulle hyvä hiusten väri. Voi veljet, olen yrittänyt saada siitä selvää. Nuoruuden shokkivihreästä, kirkkaan oranssista ja violetista olen kulkenut eteenpäin kohti vähän tavallisempia sävyjä. Olen vaihdellut väriä aikuisiälläkin parin vuoden välein. Olen ollut monta kertaa blondi, mutta aina blondikausien välissä minulla on ollut myös vaaleanruskeat, tummantuskeat, lähes mustat ja punaiset hiukset. 
Onneksi tätä hiusta riittää ja ne kasvavat nopeasti, joten ne kestävät mukanani, kun vaihtelen väriä epätoivoissani kuin prinsessavaiheessa elävä viisivuotias Elsan mekosta Tuhkimon kautta Lumikkiin.

Hetkellisessä mielenhäiriössä täytän koko postauksen omalla naamallani.

En vain tiedä, mikä olisi minulle paras sävy – ja mitä jaksaisin katsella. Tiedän, että en pysty enkä halua ojentaa kampaajalle joka toinen kuukausi yli sataa euroa. Kotivärjäämisen tiedän myös epäonnistuvan tässä päässä satavarmasti, kun kaksikaan purkkia ei riitä millään koko päähän enkä saa väriä tasaisesti. Olen kokeillut tähän ikään aika monta kertaa, sen voin kertoa.
Nyt taas tuijotan tätä pahasti yhtä aikaa keltaiseksi ja harmaaksi muuttuvaa päätä. Kai se on taas varattava aika kampaajalta. Tulen sieltä sitten hyvän värin ja hyvien tuotteiden kanssa, joita ilman en tietenkään pärjää, mutta tili kirkaisee. Mieskin kirkaisisi, mutta eihän summaa ole pakko kertoa miehelle, eihän?
Hevoskuva Veera Konsti.
Jos joku Tampereen seudulla toimiva kampaamoyritys näkee heti, mikä minulle sopisi, niin saa ottaa yhteyttä. Minä itse en vain enää tiedä. Mitä sinä ehdotat?
Olisiko se sittenkin vähän ruskeaan taittava? Vai kylmä vaalea? Hmmm…?

Tiedätkö, mikä on sinulle parhaiten sopiva väri? Onko se sinulla aina vai vaihteletko väriä? Miksi haluat olla juuri sen värinen? Kaipaatko vaihtelua?

Lue myös

X