Yli pyykkivuorten

Ei yhtään lunta! Kevät!

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
Meillä ei ole ollut enää muutamaan viikkoon yhtään lunta. Kun haen Aavan päiväkodista, hän istuu keskellä hiekkakasaa ja piirtelee kepillä maahan karttoja, rakentaa hiekkalinnakaupunkia tai tekee hiekkaan puroja kohti viemäreitä. Hän on niin täynnä hiekkaa, että tarvittaisi painepesuri tytön puhdistamiseen. Onnellinen hiekkakakkumestari!
Aamuisin on vielä jopa 10 astetta pakkasta, mutta päivällä saattaa olla sama plussaa. Toistaiseksi Aava on ollut hoidossa vielä talvivaatteissa, koska hän palelee helposti ja haluaa vielä pitää niitä, että ei tule kylmä. Tuleepa ainakin Kuomat käytettyä ihan kokonaan loppuun, kun niille ei uutta käyttäjääkään ole.
Hämmästyn joka kerta, kun joku Facebook-kaveri päivittää kuvia lumitöistä tai hiihdosta. Herranen aika, täydet hanget vielä! On tämä Suomi pitkä maa. Toisaalta se tässä tuntuukin erityisesti hassulta, että alle kahden tunnin automatkan päässä Jyväskylässä on täydet hanget, ja täällä jo haravoidaan. Nyt tämä asetelma on ihan jees, mutta esimerkiksi uudenvuoden aaton täysin lumeton, kurainen maa oli kyllä tosi surullinen näky. Ei ihme, jos esimerkiksi lasten hiihto- ja luistelutaidoissa on alueellisia eroja.
Muutimme elokuussa kotiimme, jossa on iso puutarha. Joka kulmalla ja kulmien välissä on istutuksia ja pensaita. Puutarhanhoito, kukat, pensaat ja puut ovat täysin mukavuusalueeni ja tietämykseni ulkopuolella, mutta olen päättänyt yrittää opetella hoitamaan niitä. A:kaan ei tiedä aiheesta sen enempää, mutta yritämme yhdessä. Olen jotenkin alkanut nyt tässä lähestyvän täyden kympin kriisissäni uskottelemaan itselleni, että pystyn oppimaan mitä vain, kun vain otan asioista selvää. Toistaiseksi on mennyt ihan hyvin tämän asenteen kanssa: olen muun muassa oppinut töissä taittamista InDesignilla, mitä en ole koskaan ennen työssäni joutunut edes kokeilemaan.
Olen yrittänyt nyt vähän leikellä pensaista kuolleita oksia ja vanhoja kukintoja pois. Maa on vielä paikoitellen vähän jäässä, joten ei pysty vielä täysillä haravoimaan. Työtä kuitenkin riittää, vaikka jäätä onkin vielä. Aikamoinen savotta tuo piha on, mutta yritämme löytää jonkinlaisen keskitien sen hoitamisessa.

Meillä on pihassa myös leikkimökki ja huvimaja, joiden sisustamisesta haaveilen kesälle. Olemme kuitenkin luvanneet lapsille trampoliinin, ja meille tulee pian energiaremontti, joten katsotaan, mihin aika, energia ja rahat riittävät.
Lähiaikoina pitäisi huoltaa pyöriä ja tarkistaa vielä kaikkien kenkien ja välikausiasujen tilanne. Nyt jaksaa taas paljon paremmin ulkoilla ja samalla taas tehdä sisälläkin kaikkia sisustus- ja siivousprojekteja, kun niin mahtava aurinko tulee sisään ikkunoista. Hyvin pääsee valo kaikkien sormenjälkienkin läpi…
Viikot tuntuvat menevän nyt tosi nopeasti, melkein koko ajan tuntuu olevan torstai tai perjantai. Se on tietysti kiva. Viikonloppuna matkustan jälleen Helsinkiin. On jotenkin tosi ihanaa, että lapset ovat niin isoja, että pystyy hyvillä mielin lähteä ystävän kanssa reissuun. Yllättävän paljon onkin ollut nyt näitä reissuja, joista saa niin paljon virtaa, iloa ja voimia arkeen! Tällä kertaa lähden Aavan kummitädin kanssa Helsinkiin katsomaan Tavastialle Roope Salmisen ja Koirien keikkaa. Niin siistiä!
Onko teillä vielä lunta? Joko teillä haravoidaan vai hiihdetäänkö vielä?

Lue myös

X