Yli pyykkivuorten

Pääsiäisen ajanvietteenä leikki kasarileluilla

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
Pääsiäinen
Pääsiäinen

Terveisiä mummolasta Savonlinnasta! Meillä on täällä käynnissä sellainen mummolahepuli, joka syntyy ensinnäkin kuuden tunnin ajomatkasta tiiviisti pikkuautossa kyynärpäät toisten poskissa ja varpaat toisten suussa ja siitä fiiliksestä, kun Antti Tuisku twerkkaa rahan takii, kaikki vaan nauraa väsymyksen takia ja joku pieraisee erityisen vaikuttavalla tavalla.

Mummolahepuli syntyy myös vihdoinkin perille pääsemisestä, rakkaiden näkemisestä, ruoka- ja herkkuövereistä, ansaitusta viinilasillisesta ja kaikesta siitä tutusta, mitä on kaivannut.

Ennen kuin lähdemme saunaan ja sen jälkeen paistamaan makkaraa takassa, näytän teille, mitä me teemme aina mummolassa ja mökillä.

Kirjaimet

Mummolassa on korillinen vanhoja kunnon kasarileluja: muovisia kirjaimia. Vuorotellen kukin keksii jonkun sanan, kuten vaikka sanan ”pitkäperjantai”. Hän kerää tarvittavat kirjaimet, tekee niistä uuden sanan ja antaa toisen arvata.

Mummola

Isommille vaikeampia sanoja, kuten juuri kokeeseen opeteltu sana ”ruuansulatusentsyymit” ja pienemmälle, ennen joulua lukemaan oppineelle 5-vuotiaalle helppoja sanoja, kuten ”kissa” ja ”poni”.

Kirjaimet Kirjaimet

Loistavat ja kestävät lelut, jotka viihdyttävät vuodesta toiseen. Onko näitä enää kenelläkään muulla?

Me jatkamme hauskojen sanojen keksimistä, herkkujen syömistä, pääsiäisen tapahtumien läpikäymistä,  pääsiäisen ilon uudelleen elämistä ja isovanhempien kanssa ajan viettämistä. Ja lähdemme nyt mummolan saunaan, jossa on parhaat löylyt ikinä! Ihanaa juhla-aikaa teille kaikille, missä sitten vietättekin!

Kirjaimet

Lue myös

X