Yli pyykkivuorten

Blogin ensimmäinen video: Lapsen keliakia

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
parisuhde

Aika usein kuulemme järkyttynyttäkin voivottelua siitä, että Aavalla, 6, on keliakia. Aavaa sellainen voivottelu ihmetyttää. Hän ei koe jäävänsä mistään paitsi eikä ole vielä joutunut kokemaan mitään keliakiaan liittyvää kurjaa asiaa – ellei sitten lasketa gastroskopiaa, tähystystä, joita hänellä on takana jo neljä. Kotona, päiväkodissa ja ystävien luona kyläillessä on hänelle aina gluteeniton versio ruuasta ja jälkkäriherkuista. Ravintoloissakin sujuu pääsääntöisesti aina hyvin: aina löytyy gluteenitonta, ja jos ei löydy, vaihdamme ravintolaa.

Lue tästä lapsen gastroskopiasta.

Lue tästä Taistelen lapseni terveydestä kynsin hampain

Diagnoosista on nyt jo 2,5 vuotta, joten asia on ihan arkinen. Ei keliakiassa ole mitään ihmeellistä.

keliakia

Olin torstaina Otavamedian Kaksplussan järjestämässä bloggaajakoulutuksessa, jossa puhuttiin myös videoiden tekemisestä. Minäkin päätin yrittää tehdä videon. Video on ihan hirmuisen pitkä – pahoittelut siitä, mutta en kuitenkaan nyt lyhentänyt sitä. Juttelemme videossa Aavan kanssa gluteenittomuudesta. Kurkista, mitä 6-vuotias ajattelee keliakiastaan, ja mitä asioita täytyy ottaa huomioon gluteenittomassa arjessa.

Kiinnostaisiko teitä nähdä videoita meidän arjestamme? Teenkö joskus jatkossakin videoita? Vai kiinnostaako enemmän vain tekstit ja kuvat eli perinteinen blogi?

Lue myös

X