Yli pyykkivuorten

Raitaverkkarit, majut, rähinät – koululaisen rakkaimmat housut

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
Rähinät, majut
Rähinät, majut

Olen ilkeä ja julma äiti. Piilotin 10-vuotiaan rakkaimmat housut. Meillä on nyt täällä pieni perhekriisi.

Syy perhekriisiin: housut olivat to-del-la reikäiset ja kaapissa on toiset täysin samanlaiset, mutta ehjät housut. Ja sitä paitsi leikkasin niistä reikäisistä shortsit!

Raitaverkkarit, aikamme Lewikset

Jos teillä on kouluikäinen tyttö tai poika, tiedätte, mistä housuista puhun.

Niin, kyseessä on useimmiten Adidas-merkkiset raitaverkkarit. Jossain päin Suomea nimeltään myös rähinät ja jossain päin majut. Raitaverkkarit: ainoat katu-uskottavat housut. Itse asiassa ainoat housut, joissa voi ylipäätään esiintyä missään yöpuvun riisumisen jälkeen.

Lapsen mielestä raitaverkkarit ovat just hyvät, vaikka ne olisivat a) kuluneet ja nuhruiset, b) liian pienet, c) täynnä järkyttävän isoja reikiä.

Ihan hyvät ne on! Ei kukaan katso mitään reikää! Sitä paitsi mulla on mustat, pitkät kalsarit siellä alla aina, kun on kylmä!

Rähinät, majut

Äidin ohjeet raitaverkkareiden käyttöön

Mielestäni raitaverkkarit ovat ihan hienot. Siis ehjinä. Äiti-ihmisellä olisi kuitenkin muutama vaatimus niiden käyttöön.

  1. Ehjät. Tai ainakin lähes ehjät. Ei kämmenen kokoisia reikiä mielellään. Ehkä.
  2. Puhtaat.
  3. Syksyllä, talvella ja keväällä ulkohousut niiden päälle tai jos ulkona on lämmin, vaihdetaan sisällä sitten toiset housut ulkoilun jälkeen.
  4. Jos housut ovat liikuntatunnilla jalassa, niitä ei vedetä jalkaan enää liikuntatunnin jälkeen.
  5. Vaikka housuja olisi kahdet tai kolmet, olisi kiva, jos edes kerran viikossa olisi jotkut toiset housut jalassa. Edes yhtenä päivänä viikossa!
  6. Pesuun edes kerran viikossa!
  7. Kun pyydetään vaihtamaan siistimmät vaatteet vaikka ravintolaan lähtiessä, ei kaapista otetut puhtaat raitaverkkarit ole ratkaisu asiaan. (Oletko lapseni kuullut koskaan farkuista? Vihje: kurkista vaatekaappisi farkkuhyllylle.)
  8. Ei syntymäpäiville (paitsi koulukaverin ehkä just ja just, jos muka kaikilla muillakin on), ei häihin, ei ristiäisiin… Ei. Mä sanon viimeisen sanani ja se on ei.

Rakkaat kengät vaikka pohjat irti

Onhan se hirveän hyvä, että lapsi tietää tyylinsä ja haluaa pitää siitä kiinni. Myös tietyt kengät saattavat olla ainoat oikeat ja just hyvät, jos ne vain yksinkertaisesti ovat just hyvät. Siihen ei vaikuta vanhemman mielipide eikä se, että vieressä olisi ihan uudet, aikuisen mielestä paremmat kengät.

Saatoin viedä nuo vasemmat kengät salaa roskiin…

Et vie niitä pesuun! Mä otin ne tällä viikolla!

Ei roskiin! Ei se mua haittaa!

Ne on just hyvät!

rikkinäiset kengät

Lue myös

Rakas lapsi, nyt se takki päälle!
Koululaiset jumaliste, nyt äiti opettaa miten puetaan päälle!

Lue myös

X