Yli pyykkivuorten

Lastenjuhlien ohjelma ja aikataulu. Katso vinkit!

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
synttärit, syntymäpäivä

Meillä juhlittiin sunnuntaina 6-vuotiastaAavaa. Kutsu prinsessajuhliin lähti kymmenelle 6-7-vuotiaalle tytölle.

Vieraista kaksi ei päässyt juhliin sairastumisen vuoksi, mutta kahdeksan prinsessapukuista, kruunupäistä prinsessaa saapui paikalle. Meitä oli siis talossamme yhdeksän pientä tyttöä, kaksi aikuista ja 10- ja 13-vuotiaat, jotka auttoivat parissa pikkujutussa juhlien aikana.

Ajattelin kertoa teille, miten juhlamme sujuivat, kun paikalla oli lähes kymmenen pientä lasta. On tosin sanottava, että he kaikki olivat todella rauhallisia, hirmuisen hiljaisia ja kohteliaita tyttöjä. Jos juhlissa olisi ollut kymmenen poikaa, olisimme ehdottomasti lähteneet ensin tunniksi ulos pelaamaan lipunryöstöä, polttopalloa tai vaikka urheilukilpailuja ja tulleet sitten loppuajaksi sisään vain syömään.

Lastenjuhlien ohjelma ja aikataulu

Vieraiden saapuminen

Aava otti ystävänsä vastaan ovella klo 15 alkaen. Ystävän riisuttua ulkovaatteet Aava vei saamansa lahjan olohuoneeseen. Tytöt odottivat kaikkien saapumista Aavan huoneessa leikkien ja voimistelurenkaissa temppuillen.

Lahjojen avaaminen pullonpyörityksellä

Kaikkien saavuttua kukin otti tuomansa lahjan syliinsä, ja kaikki istuivat rinkiin lattialle. Aava pyöritti pulloa. Se, keneen pullo osui, ojensi lahjansa. Aava luki kortit, avasi lahjan ja näytti lahjan kaikille. Aava kiitti jokaista lahjan antajaa erikseen. Tämä on tapa, joka on ollut meillä juhlissa aina, ihan jo 2-vuotiaankin juhlissa. Minusta on hassua, jos lapsi repii lahjan auki eteisessä eikä kukaan ehdi edes nähdä, mitä lahjassa on.

synttärit, syntymäpäivä

Herkuttelua

Lahjojen avaamisen jälkeen, ehkä kello 15.20, oli aika herkutella. Kirjoitan toisen postauksen lähipäivinä tarjoiluista, joissa oli avainsanana Frozen, gluteenittomuus, laktoosittomuus ja pähkinättömyys. Tytöt söivät lähes klo 16 asti.

synttärit, keittiö

Leikkiä

Syömisen jälkeen tytöt alkoivat yhdessä katsella lahjoja ja leikkiä niillä. Olin ajatellut yhteisleikkiä, mutta selkeästi tyttöjä kiinnostivat lelut. Hain Petshopeja ja Schleich-hevosia ja tallin. Tytöt leikkivät pienissä ryhmissä. Osa temppuili renkailla. Minä valvoin renkaissa taiteilua, ja A. siivosi pöydän.

synttärit, lastenjuhlat

Askartelua

Noin kello 16.30 A. oli saanut siivottua pöydän. Kutsuimme tytöt askartelemaan. Olin tulostanut netistä yksinkertaisen kruunun mallin, jonka piirsin pahville. Tytöt koristelivat kruununsa tarroilla. Innokkaimmat tekivät kruunujaan lähes koko juhlien loppuajan, melkein kello 17 asti.

askartelu, prinsessakruunu

Leikkiä

Askartelun jälkeen juhlijat jatkoivat temppuilua sekä kesken jääneitä leikkejään. Tosi nopeasti tuli kello 17, ja juhlijat haettiin kotiin. Todella rauhalliset juhlat ilman riehumista, tappeluita, itkua ja kaaosta! Ihania 6-vuotiaita prinsessoita! Pian 11-vuotiaan pojan äitinä tiedän, millaisia ovat (vilkkaiden ja energisten) poikien juhlat, joten ne suunnittelemme aina hieman eri tavoin.

synttärit, juhlat

Lue myös

X