Yli pyykkivuorten

Kymmenen vuoden Facebook-profiilikuvat

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
profiilikuva

Minä olen niitä, jotka eivät osaa päättää, mikä hiusväri sopisi parhaiten. Tai kenties olen niitä, jotka kyllästyvät hetkessä ja haluavat muutosta. Joka tapauksessa mietin usein, mikä olisi paras hiusväri ja paras hiusten pituus minulle. Paras työkalu tähän pohtimiseen on Facebookin profiilikuvat, joissa näkyy aikamoinen kirjo erilaista väriä ja mittaa hiuksissani.

Blogimaailmassa pyörii tällä hetkellä Mamma rimpuilee -blogin haaste, jossa haastetaan julkaisemaan kymmenen Facebookissa ollut profiilikuvaa eli yksi jokaiselta vuodelta Facebookin ihmeellisessä maailmassa. Minä valikoin teille näytettäväksi tällaiset kuvat profiilikuvistani:

Vuosi 2007

profiilikuva

Vuonna 2007 olin 27-vuotias, meillä oli 1- ja 4-vuotiaat lapset ja asuimme Jyväskylässä. Olin lasten kanssa kotona vielä vuoden ennen kuin palasin opiskelemaan Jyväskylän yliopistoon. Tästä hiustenväristä on sanottu, että se sopii minulle parhaiten. Tällaiset hiukseni ovat ilman suoristusrautaa.

Vuosi 2008

Profiilikuva

Tämän kuvan ottamisen aikaan, syksyllä 2008, olin juuri palannut opiskelemaan, ja lapset olivat perhepäivähoidossa. Tämä on otettu asuinalueen ystäväporukan juhlissa. Minulla oli ruskeat hiukset ja etuhiukset.

Vuosi 2009

Profiilikuva

Jep, jep. Räväkkää punaista ja etuhiukset ja hassu kaulakoru. Enpä sano mitään.

Vuosi 2010

hevonen, islanninhevonen

Tämä kuva on otettu ollessani kesätoimittajana juttukeikalla. Värjäilin itse juurikasvua, ja joka kerta väristä tuli vahingossa tummempi ja tummempi. Vaikka sain luopua silmälaseistani vasta syksyllä 2014, silmälasit eivät juuri näy profiilikuvissani. Tämä on yksi niistä harvoista. Vuonna 2010 valmistuin yliopistosta, menin jatkokoulutukseen ja aloin odottaa Aavaa.

Vuosi 2011

raskaus, odotus vastasyntynyt

Vuoden 2011 profiilikuvissa olen pullea, turvonnut, kuulemma ihan lapsen näköinen, hiuksia värjäämätön ja ihan mielettömän onnellinen. Yllä oleva kuva on otettu äitienpäivänä, kun Aava oli reilun viikon ikäinen. Henrik täytti tuona vuonna 5 vuotta ja Matilda 8.

Vuosi 2012

Yli pyykkivuorten

Blondi polkka, silmälasit ja ilta ilman lapsia. Koululaiset sanoivat juuri kohteliaasti ja rakkaudella tämän kuvan nähdessään, että näytän ihan kauhealta.

Vuosi 2013

Yli pyykkivuorten Yli pyykkivuorten

Jostain syystä kyllästyin blondiin ja vetäisin loppuvuodesta taas pään ruskeaksi. Muistan, että pidin muutosta hyvänä vaikka nyt näyttää, että vanhenin kymmenen vuotta. Noiden kahden kuvan välissä on ollut monta kuukautta oma mitäänsanomaton, maantienvärinen tukka. Vuonna 2013 aloitin työt Jyväskylän yliopistossa. Aava oli päiväkodissa, Henrik ensimmäisellä luokalla ja Matilda neljännellä.

Vuosi 2014

Yli pyykkivuorten Yli pyykkivuorten Yli pyykkivuorten Yli pyykkivuorten

Vuonna 2014 muutimme Pirkanmaalle. Näiden maalis-joulukuussa otettujen kuvien välissä on taas hiusten väri muuttunut vaikka kuinka. Ekassa kuvassa olen ystäväni kanssa meidän kummankin syntymäpäivän aikaan yhteisellä matkalla, toisessa kuvassa olemme ystäviemme kanssa  Latviassa Riiassa, kolmannessa kuvassa olemme matkalla A:n työkaverin synttäreille ja neljännessä kuvassa meillä on menossa naapuruston äitiporukan pikkujoulut, jonne saapui jännittävä vieras.

Vuosi 2015

Yli pyykkivuorten

Meidän edellisessä kodissamme oli pienellä rivitalopihallamme valtavasti syreenejä. Ihan mieletön tuoksu! Tässä hiukseni ovat lähimpänä niiden omaa sävyä. Muistan, että tämä kuva tuli johonkin kirjoittamaani kolumniin.

Vuosi 2016

Yli pyykkivuorten Yli pyykkivuorten Yli pyykkivuorten

Vuoden 2016 profiilikuvista nappasin nämä kolme kuvaa. Ensimmäisessä kuvassa istun huhtikuussa edellisen kotimme ihanassa rannassa, seuraavassa kuvassa olemme toukokuussa ihan onnesta hepulissa matkalla pankkiin ostamaan unelmiemme kotia, ja viimeisessä kuvassa olen matkalla Marja Hintikka Liven bloggaajailtaan (meikki ja kampaus Noora Roimola).

Vuosi 2017

Yli pyykkivuorten

Vuosi 2017 ja jälleen suurten hiusväripäätösten aika…

 

Toivon, että muutkin tekevät tämän haasteen vaikka kokoamalla kuvakollaasin Instagramiin, Facebookiin tai blogiin, jos sellainen on. Haluan nähdä! Minäkin uskalsin mennä näin kauas mukavuusalueesta, niin uskalla sinäkin! #profiilikuvahaaste

Lue myös

X