Yli pyykkivuorten

Äitienpäivä lasten kanssa keskenämme

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
Hatanpään Arboretum
Hatanpään Arboretum

Yksi äitienpäivän ja isänpäivän ajatuksista on mielestämme äitiemme / isiemme muistamisen lisäksi kiittää puolisoa siitä, että hän on niin hyvä äiti / isä. Kiitämme myös, että puoliso on mahdollistanut osaltaan vanhemmuutemme.

Meillä on tapana, että juhlan sankari nukkuu, tai lähinnä näyttelee nukkuvaa, ja toinen laittaa aamupalan lasten kanssa valmiiksi. Kun aamupala on valmis, perhe tulee onnittelemaan päivänsankaria lahjojen kera. Tällä kertaa A. oli äitienpäivänä työmatkalla, joten vietimme äitienpäivän, ja muutaman muunkin päivän, keskenämme.

Matilda ilmoitti illalla laittavansa aamupalan ja kyseli sopivaa aikaa aamupalalle. Sen verran säälin teiniämme, että pyysin aamupalan vasta yhdeksäksi. Kahdeksan aikaan aamulla alkoi kuulua kuiskimista sekä pientä kolinaa keittiöstä. Pienemmät kuuluivat katselevan telkkaria, ja Matilda uurasti keittiössä. Ihana tyttö.

Vähän myöhemmin sain myhäilevät lapset sänkyyn kainalooni. Paketeista kuoritui jokaisen lapsen tekemä kortti, Aavan tekemä grafiikkatyö PressPrint-painolevytekniikalla, Matildan ompelema tyyny sekä A:n ostama kirja. Henrikin kortissa oli monta sivua mahtavia ajatuksia, jollaisia poika ei ehkä muuten tule sanoneeksi. Sain lukea korteista muun muassa, että olen reilu, hyvä, mukava, mahtava ja hyvä tekemään kana-riisiruukkua. Luin myös, että lempipuuhaani on nukkuminen, että sanon aina Aavalle, että olen ihana ja että nauran hassuista jutuista. Parasta oli nähdä lasten silmissä loistava ilo sekä saada heidät kaikki viereeni.

Otin selfien, mutta kuva meistä kaikista peittojen keskellä kylki kyljessä, yöpuvuissa ja tukat pörrössä jää vain oman perheen muistojen albumiin.

Matilda oli paistanut kananmunia ja kaivanut esiin tarvikkeet grillileipiin. Olipa hyvää! Huomaa kuvasta sydämenmuotoiset kirsikkatomaatit, joiden ohjeen Matilda oli löytänyt YouTubesta!

aamupala

Aamupalan jälkeen lähdimme Henrikin säbän äidit-pojat-matsiin. Kuulin Henrikiltä jälkikäteen, että olin ”itse asiassa ihan yllättävän hyvä, tosi hyvä, mutta mailaa pidetään vähän eri tavalla”. Mielestäni ihan huikea arviointi, en ollut siis ihan p*ska!

Säbän jälkeen totesin, että on pakko imuroida, koska arkena ei ehdi eikä jaksa.

imuri Yli pyykkivuorten

Aava on nyt tosi innostunut erilaisista muisti- ja lautapeleistä. Pelailimme hetken yhdessä. Yritin täysillä, mutta hävisin taas ihan kunnolla muistipelissä.

lautapeli, muistipeli

Säästin itseäsi ja toteutin lasten ruokatoiveen: kaivoimme pakastimesta siellä jo hetken sopivaa tilaisuutta odottaneet superhyvät pakastepitsat. Jos äiti haluaa säästyä äitienpäivänä ruuanlaitolta, ja edellispäivänä on jo käyty ulkona syömässä, niin pakastepitsa on oikein hyvä äitienpäivän juhla-ateria. Matilda teki meille yllätyksenä vielä jälkkäriksi rahkaa, kermavaahtoa ja suklaa- ja keksimuruja sisältävää tiramisun tyylistä herkkua.

jälkiruoka

Syömisen jälkeen lähdin Aavan kanssa ulkoilemaan Hatanpään ulkoilualueelle Arboretumiin Tampereelle. Mukaamme tuli Itä-Suomesta Tampereelle käymään tullut ystäväni. Olipa ihana jutella, ja olipa ihana ilma!

Tampere

Aava pyöräili, kiipeili puissa ja malttoi välillä ajaa hetken mukana olleella polkupyörällään. Mieluiten hän olisi vain istunut rannassa ja kiipeillyt rantakivillä.

Tampere Tampere

Illalla katselin hetken Henrikin kanssa Suomen peliä, mutta luovutimme toisen erän jälkeen.

Ihanan rauhallinen ja onnellinen päivä! Suuri kiitollisuus siitä, että saan olla näiden mahtavien tyyppien äiti.

Lue myös

X