Yli pyykkivuorten

Miksi näen unia, että olen raskaana?

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
äidiksi 23-vuotiaana
raskaus, vastasyntynyt

Alitajunta, mitä tämä nyt taas on? Miksi ihmeessä näen vähintään joka toinen yö unta, että olen raskaana? Miksi väität, että minulla olisi vauvakuume?

Unissa minulla on iso maha, jota sivelen onnellisena. Tunnustelen potkuja ja nauran, kun maha muljahtelee puolelta toiselle. Olen valtavan suuri, ja laskettuaika lähestyy.

raskaus, odotus

Synnytys on helppo ja onnellinen. Joskus syntyy tyttö, joskus poika. Hän on ihana! Olemme koko perhe vauvakuplassa. Unessa ajattelen, että nyt perheemme on valmis, vaikka sehän on valmis jo nyt!

Mietin nimeä. Hän saa kaikki ne käyttämättömät, ihanat nimet, jotka jäivät yli listoiltamme.

Sitten minä imetän. Nostan hänet tottuneesti rinnoilleni ja imetän, koska sitä minä rakastin. Hän katsoo minua silmiin syödessään. Pitkät, tummat ripset ja vaaleat hiukset. Minun oma vauvani.

vastasyntynyt

Unissa vauva-aika on juuri niin ihanaa, kuin se oikeastikin oli. Minähän rakastin kaikkea sitä: raskausaikaa, onnellista odotusta, jopa synnytystä. Oli ihanaa hoitaa vauvaa, seurata sen kasvua ja tietenkin imettää. Imetysasennot ovat yhä vahvasti lihas- ja tunnemuistissa.

Mutta kun perhe on täynnä. Se oikeasti on. Vauvan nähdessäni en ajattele, että olisipa minun. Ajattelen, että onpa hän ihana, mutta onneksi hän ei ole minun vaan sinun. Ruokapöytämme, automme, talomme, voimavaramme ja sydämemme ovat jo täynnä. Näin on hyvä. Haluan edetä urallani ja nauttia isoista lapsista, joiden kanssa on toisenlaisia haasteita kuin esimerkiksi mahan kipristelyjä ja hampaiden puhkeamisia.

Ehkäpä minä silti olen se nainen, jolta aina puuttuu se viimeinen lapsi, vaikka sitä ei enää oikeasti haluaisikaan?

Rakkaat keittiöpsykologit: Miksi näen unia, että olen raskaana? Näkeekö kukaan muu raskausunia?

 

Lapsiperheaiheisia blogipostauksia

En kaipaa enää vauvaa.

Lasten sopiva ikäero.

Viisihenkinen perhe Pirkanmaalta.

Sisarusten kuuluukin tapella.

Minun arkeni on kolmen lapsuus. Pelottava ajatus.

 

Ps. Kuvissa on mahani alle kuukausi ennen synnytystä ja Aava vastasyntyneenä. Näistä kuvista on jo kuusi vuotta. Mihin aika oikein katoaa?

Lue myös

X