Yli pyykkivuorten

Gluteeniton lapsiperhe Italiaan: vinkkejä kaivataan!

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
pitsa
pitsa

Ei ole enää kauhean pitkä aika siihen, kun lähdemme koko perhe Italiaan! Minulla ei ole ollut kuin pari lomapäivää tämän vuoden puolella, joten loma on todella odotettu senkin vuoksi.

Olemme osan viikosta Amalfin rannikolla Maiorin kylässä ja osan viikosta Roomassa. Passit on, laukut on, kesävaatteet on, hotellivaraukset on. Minä ja A. olemme käyneet aiemmin Roomassa, joten jos joku nähtävyys jää näkemättä, ei haittaa. Matkasuunnitelmastamme puuttuu vain yksi oleellisimmista: gluteeniton suunnitelma.

Rooma

Koska Aavalla on keliakia ja minulla IBS, gluteenittomuus on tärkeä osa sekä arkeamme että juhlaammekin. Gluteenittoman lapsen tärkeimmät matkamuistot ja tuliaiset ovatkin aina paikalliset gluteenittomat keksit, murot ja makaronit. Suomen valikoima on lasten makuun tosi suppea, joten on ihan mahtavaa saada lapselle vaikka eläinten muotoisia keksejä. Niitä me etsimme innoissamme paikallisista marketeista.

pasta, gelaatto, jäätelö gelaatto, italialainen jäätelö

Kysynkin teiltä, miten löydämme Italian parhaat gluteenittomat:

  • ravintolat Roomassa ja Amalfin rannikolla
  • annokset
  • tuotemerkit
  • kauppaketjut
  • jäätelöbaarit ja jäätelölajit

Kaikki vinkit otetaan vastaan iloiten! Kiitos avustasi! Kerro vinkkisi minulle blogin kommenttikentässä tai Facebookissa.

Italia

 

Lue myös

Taistelen lapseni terveydestä kynsin ja hampain

En ole raskaana. FODMAP ja IBS

Missä ovat lasten gluteenittomat keksit? Haaste tuotekehittelijöille.

Kreeta – ystävällinen ja aurinkoinen saari

Lue myös

X