Yli pyykkivuorten

Sopiiko teinin huone kodin sisustus- ja siisteystyyliin?

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
lastenhuone, koti
lastenhuone, koti

Vieraita tulossa vartin päästä. Koti on imuroitu, pölyt on pyyhditty, kakku on leivottu, ruoka on uunissa, pöytä on katettu ja maljakossa on tuoreita kukkia. Nopea kurkistus teinin huoneeseen.

Arggggggggg!!!!

Oma huone on teinin valtakunta, jonne hän saa sulkeutua pakoon pahaa maailmaa, ärsyttäviä sisaruksia ja nalkuttavia vanhempia. Omassa huoneessaan teini saa olla ihan rauhassa eikä sinne yllä vanhempien siivous- ja sisustusmääräilyt. Vai yltääkö?

makuuhuone, koti

Jos koko kodissa on tietty sisustustyyli, niin saako sen ylettää koskemaan myös teinin huonetta?

Kuka määrää teinin huoneen tyylin?

Sanoisin, että teini itse, mutta esimerkiksi huonekalut ja tapetit ovat niin kalliita ja pitkäikäisiä, että meillä ne määrää vanhemmat. Päiväpeitot, tyynyt ja verhot voi hankkia niin halvalla, että niitä voi vaihdella hyvillä mielin, joten lapset saavat kyllä päättää niiden kuosit ja värit.

makuuhuone

Kun siivoat, siivoatko teinin huoneen? Jos siivoat, niin miksi? Jos et siivoa, eikä teinikään siivoa (tarpeeksi hyvin), niin miten ratkaiset tilanteen? Kestääkö pääsi kaaosta?

Kuinka usein teini täytyy pakottaa siivoamaan? Imurointi kaksi kertaa viikossa vai kerran kahdessa viikossa? Jos teini siivoaa itse, niin mihin lopputulokseen olet tyytyväinen?

Jos lapsi haluaa elää sikolätissä, niin onko se vanhemmalle ihan ok? Täytyy se hyväksyä vain kuulumaan ikäkauteen?

Märkä pyyhe kuivumaan ja pyykit pyykkikoriin

Meillä koululaiset siivoavat ja imuroivat itse omat huoneensa. Emme kuitenkaan tyydy mihin tahansa siisteystasoon.

Jos lapsi ei pyyhi huoneestaan pölyjä, lapsi alkaa nopeasti oireilla huonepölylle. Jos emme käy muistuttamassa pyykeistä, lapsilla ei ole kohta puhtaista vaatteita. Me emme nouki likaisia vaatteita sänkyjen alta ja huoneen nurkista, vaan lapsi vie itse pyykit pyykkikoriin. Koulukirjat, kokeet ja harrastusvälineet täytyy löytyä aina helposti, ne eivät saa hautautua kaaoksen alle.

Sängyn alta ei saa löytyä kassia, jossa olevat sisäpelikengät ja märkä pyyhe kasvattavat pian homekasvustoa.

Pääsääntöisesti omassa huoneessa ei syödä mitään. Poikkeus on joku iltaherkuttelu, jos on kaveri yökylässä. Meillä syödään keittiössä ruokapöydän ääressä.

makuuhuone

Huoneiden värit lasten toiveen mukaan

Meidän kotimme on sisustettu mustan, harmaan ja valkean sävyin (lue alta postauksia kodistamme). Lapset ovat kuitenkin saaneet itse päättää huoneittensa sisustuksen sävyt.

Aavan huoneessa on valkeaa ja pinkkiä. Matildalla on mustaa ja valkeaa. Tapetti hänen huoneessaan oli jo valmiina. Henrik taas rakastaa värejä: hänen huoneessaan on paljon oranssia.

Paljastan teille, että teimme juuri Matildan kanssa yhdessä hänen huoneeseensa suursiivouksen, kun vaihdoimme järjestystä. Hän teki suurimman osan, mutta minä vähän autoin ja edistin projektia. Kuvat on otettu tuon projektin valmistuttua.

Toivotaan, että huone kestää hetken näin, mutta kun on ihanassa yläkouluiässä, elämässä on muutakin kuin huoneen siivoaminen. Se on hyväkin juttu se.

tein, lastenhuone, koti

Onko teillä muilla, jotka rakastatte sisustamista ja tykkäätte siisteydestä, lasten huoneet sellaisia, että olette niihin itsekin tyytyväisiä? Vai annatteko ainakin teinin päättää ihan itse huoneensa tyylin ja värimaailman? Kestätkö kaaosta?

 

Blogipostauksia kodin sisustamisesta

10 vinkkiä lapsiperheen kodin siivoamiseen

Lastenhuone: tilaa leikkiin, temppuiluun ja uneen

Olohuoneen ilmeen raikastus

Uusi koti: takkahuoneesta makuuhuone

Uusi koti: esittelyssä keittiö

Huvimajan uusi ilme 130 eurolla

Tytön huoneen tapetointi

Pojan huoneen tapetointi

Lue myös

X