Yli pyykkivuorten

11-vuotiaan yökyläsynttärit: helpoimmat juhlat ikinä

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
syntymäpäivä, keittiö
syntymäpäivä, keittiö

Meillä on ollut tapana järjestää aika isoja kaverisynttäreitä, koska pitkien välimatkojen vuoksi emme järjestä erityisiä sukulaissynttäreitä. Lisäksi tykkään tosi paljon leipoa ja suunnitella juhlia, joten synttäreitä on ollut aina kiva järjestää.

Henrik täytti juuri 11 vuotta. Tänä vuonna hänellä oli juhliin erilainen toive: vain kolme vierasta ja että vieraat jäisivät yöksi. Se sopi meille.

Myös Henrikin herkkutoiveet olivat erilaisia kuin yleensä. Sen sijaan, että hän olisi pyytänyt esimerkiksi tämän suklaa-juustokakun, hän halusi välttämättä kaupan valmiin Daim-kakun ja nakkisämpylöitä. Juhlat olivat keskellä työviikkoa, joten ajattelin, että valmiita olisikin kivoin tarjota. Yleensä lapset eivät edes syö kakkua, joten ehkä kiireessä leipominen olisikin ollut hukkaanheitettyä aikaa (ja omalle vyötärölle kertyvää kakkua).

Menimme ensin alkuillasta porukalla uimaan uimahalliin. Kotiin tultuamme pojat tutkivat Henrikin saamia lahjoja (vinkki: Nerf-pyssyt ovat The Juttu nyt) ja me katoimme pöytää. Tarjosimme hodareiden ja Daim-kakun lisäksi ranskalaisia perunoita, kurkku- ja porkkanatikkuja, sipsejä, popcorneja ja karkkeja ja suklaata. Hyvin riittivät tällaiset helpot ja stressittömät tarjottavat!

Kun olimme syöneet, laitoimme Henrikin huoneeseen kolme patjaa vierekkäin lattialle. Just ja just mahtuivat kaikki vierekkäin. Pojat söivät karkkeja ja katselivat tabletilta leffaa.

Olipa hauska nähdä neljä samankokoista, toistensa seurasta ja yökyläilystä onnellisen huumaantunutta poikaa hampaiden pesulla yhtä aikaa meidän vessassa. Isoja, mutta kuitenkin vielä aika pieniä.

Yöllä pojat supattelivat ja katselivat vähän salaa kännyköitä, joten heillähän oli tosi kivaa. Me käytiin välillä hiljentämässä poikia ja lopulta takavarikoimassa kännykät, että pojat malttoivat nukkuakin. En taida edes kertoa, paljonko kello oli, kun kävin sanomassa, että nyt suut kiinni tai ensi kerralla en sano enää nätisti. Okei, se oli 3.45, mutta pojat supattelivat jotenkin niin iloisina, että ei se haitannut ketään.

Me lähdimme aamulla töihin ja pojat jäivät vielä meille iltapäivään asti. He olivat hyppineet trampalla, pelanneet Nerf-pyssyillä ja lämmittäneet lounasta mikrossa.

Nämä olivat kyllä helpoimmat ja stressittömimmät juhlat ikinä. Henrik tykkäsi tosi kovasti juhlistaan ja siitä, että nämä kolme parasta kaveria pääsivät kaikki tulemaan. Suosittelen kyllä välillä isojen juhlien sijaan pienen porukan yökyläsynttäreitä, kun ikää on riittävästi!

Synttäriaiheisia postauksia

Lastenjuhlien ohjelma ja aikataulu: katso vinkit

Koululaisten synttäreiden ohjelmanumero: sketsihahmokilpailu

Gluteenittomat lasten kesäjuhlat

Kymmenenvuotissynttärit muuton keskellä

Ideoita lastenjuhlien tarjoiluun

Lue myös

X