Yli pyykkivuorten

Kun aamun kiire loppuu kuumemittarin etsimiseen (+ kirja-arvonnan voittajat!)

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
kuume, flunssa, lapsi kipeä

6.13 ensimmäinen herätyskellon pirinä, 6.15 toinen.

6.16 suihkussa. Kesken suihkun tulee mieleen sähköposti, johon olisi pitänyt vastata eilen. Shampoota laittaessa käy läpi ajatuksia, jotka täytyy tuoda esille aamun kokouksessa. Hoitoaineen kohdalla muistaa asian, joka on pakko selvittää iltapäivällä, että projekti kestää aikataulussaan.

6.25 pyyhe päässä vessassa meikkaamassa ja pesemässä hampaita.

6.40 pohtii, lähteekö töihin märillä hiuksilla ja antaa niiden kihartua villiksi pörröksi vai kaivaako kaapista föönin ja suoristusraudan. Ei, ei ole aikaa suoristamiseen. Villin pörrön estämiseksi letti.

6.45 vaatteet päälle ja lapsen herättäminen.

7.00 lapsen hampaiden pesu ja hiusten laittaminen. Isompien lasten kanssa muutama aamuun ja koulupäivään liittyvä sananvaihto.

7.15 lapsi kiukkuaa lattialla, että ei jaksa pukea. Omien eväiden teko lounaalle ja aamupalalle, jonka syö autossa tai töissä kahvitunnilla.

7.20 lapsi itkee lattialla, että ei vaan jaksa eikä halua. Pohdintaa, että ärähtääkö vai auttaako. Lupautuminen laittamaan vaikka paidan lapselle, jos se auttaisi. Sitten, hetkinen, onko lapsi yhä unisen lämmin vai mitä tämä on…

7.25 lapsi syliin sohvalle, kuumemittari kainaloon, mittauksen pituinen satukirja luettavaksi. Nyt pitäisi olla jo kovaa vauhtia menossa.

7.30 lämpöä 38 astetta. Työkalenterin kaivaminen, Wilman kaivaminen ja poissaoloviestin lähettäminen, koulun keittiöön soittaminen (koska keliakia), esimiehelle soittaminen, työpaikan sähköpostin poissaoloilmoituksen laittaminen…

7.40 yhä sohvalla kuumeinen lapsi sylissä. Työmeikki naamalla, työvaatteet päällä, eväät tehty, työlaukku valmiina, lapsi pesty ja puettu. Yhä sohvalla.

kuume, flunssa, lapsi kipeä

Yhtäkkiä onkin vain kuuma, nyyhkivä lapsi sylissä, eikä olekaan enää kiire. Lapsi pyytää pienellä äänellä saada unipupun sängystä ja kuulla vielä toisenkin sadun. Palaverit saavat nyt jäädä.

Olen miettinyt monesti, miltä tuntuu, kun kiire yhtäkkiä loppuu negatiivisen yllätyksen vuoksi. Flunssa ja kuume ovat onneksi pieniä ja tavallisia pysähdyksiä, vaikka hetkellisesti sotkevatkin arjen kuviot ja ovat toki sairastavalle kurjia hetkiä. Toivottavasti ei tule sellaista äkkijärrutusta, että kiire loppuisi lääkärin kertomaan diagnoosiin tai vaikka pahaan kolariin keskellä moottoritietä. Silloin ei taitaisi haittaa peruuntuneet palaverit. Täytyy vain toivoa, että niin ei käy.

 

Joko teillä ovat alkaneet syksyn flunssakaudet?

 

Ps. Päiväkoti Heippakamu: Pablo ja heiluvat hampaat -kirjan voittivat nimimerkit Meve mummu, Tiia, Ninna, Johanna Hannukainen ja Omppu. Otan teihin yhteyttä!

Lue myös

Lapsi sylissä yöllä, kun muut nukkuvat

Taistelen lapseni terveydestä kynsin ja hampain

Työssäkäyvän arki-illat ovat liian lyhyitä

Ilta, jolloin kaikki karjuivat

Lue myös

X