Yli pyykkivuorten

Hyvää matkaa sateenkaarisillalle rakas koiramme

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
koira kuoli, koiran kuolema
koira kuoli, koiran kuolema

Kolmen päivän kuluttua meidän rakkaan cavalier kingcharlesinspaniel Nellin kuolemasta tulee vuosi. En olisi ikinä uskonut, kuinka paljon voikaan itkeä koiran kuolemaa. Paljon!

Nelli sai olla luonamme yli 16 vuotta. Kirjoitin 16-vuotiaasta cavalieristani tässä postauksessa.

Nelli tuhkattiin, ja se oli kauniissa rasiassa vanhemmillani koko pitkän talven. Tänä kesänä heinäkuussa hautasimme Nellin mökillemme Itä-Suomeen.

Seisoimme kaikki rivissä silmiämme pyyhkien. Lapset, joiden koko eliniän ajan ajan Nelli oli ollut olemassa, vanhempani, jotka rakastivat Nelliä yhtä paljon kuin villakoiraansa sekä minä ja A, kaikki ne muistot mielessämme Nellin kotiin saapumisesta asti.

koiran tuhkaus

Muistelimme, miten Nelli käänsi aina pään aurinkoon. Se oikein palvoi valoa ja lämpöä, ja löysi aina sekä sisällä että ulkona sen pienenkin valonkaistaleen, johon se asettui makaamaan ja nosti katseensa kohti aurinkoa.

Se kävi ryöstöretkillä varastamassa vaatteitamme ja levitteli niitä ympäri kotia jopa niin, että appivanhemmat luulivat talossa olleen kunnon orgiat. Sellaisesta kirjoitin tässä postauksessa.

Se halusi aina lähteä kaikkien mukaan. Ihan sama kuka oli lähdössä, Nelli yritti tunkea väkisinkin mukaan. Lauman piti aina olla kokonainen, ja Nellin siellä, missä tapahtui.

koiran tuhkaus

Nuorena se rakasti agilityä. Se alkoi aina haukkua innosta, kun näki, mihin tulimme. Metsässä se tykkäsi etsiä piiloon menneitä rakkaitaan. Se oli paras leikki!

Nelli sai elää mahtavan pitkän elämän, joista viimeiset vuodet asui villakoira Roosan kanssa mummolassa. Koiramme lähtö oli odotettavissa, mutta niin kipeä. Se oli niin rakas. Niin rakas.

Nelli saa olla nyt kesämökillämme kohdassa, mihin aurinko paistaa. Hyvää matkaa sateenkaarisillalle, emme unohda sinua ikinä. Sinun viisas katseesi, pehmeä turkkisi ja hento tassulla hipaisusi muuttivat meitä kaikkia.

Kiitos kaikesta Nelli. Niin ihana, niin rakas.

koiran hauta koira, lemmikki

Koira-aiheisia postauksia

Onnea 16-vuotias cavalier kingcharlesinspanielimme

Onnea 16-vuotias kääpiövillakoiramme

Rakas koiramme ei ole enää täällä

Onnea 17-vuotis kääpiövillakoiramme

Ei mennyt niin kuin Strömsössä: Kiihkeää seksiä appivanhempien makuuhuoneessa?

Lue myös

X