Yli pyykkivuorten

Koko perheen suosikkiherkku: lehtikaalisipsit!

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
lehtikaalisipsi lehtikaali
lehtikaalisipsi lehtikaali

Meidän perhe himoitsee nykyään koko ajan yhtä herkkua: lehtikaalisipsejä!

Oikeasti ihan ä-lyt-tö-män hyviä! Et tiedä, jos et ole maistanut!

Sipsejä varten ei tarvita kuin pussillinen lehtikaalia, 2-2,5 ruokalusikallista (valkosipuli)öljyä ja 1/4 teelusikallista suolaa. Kaalit pestään, irrotaan varsiosat pois ja kaalit revitään sellaisten isojen sipsien kokoisiksi. Kuivataan huolellisesti talouspapereilla.

Lehtikaalit levitetään pellille, kaadetaan öljy päälle ja sekoitetaan vaikka lusikalla ja haarukalla. Pinnalle ripotellaan suolaa. Paistetaan uunissa 150 c asteessa 20-30 minuuttia tai tarvittaessa kauemmin. Helposti jää liian pehmeiksi tai palaa, joten täytyy vähän vahtia. Täydellinen sipsi on yhtä rapea kuin normaalit sipsit.

Jos suolaa on laittanut maltillisesti, nämä ovat oikeasti vaikka päivällisen lisukkeina ihan hyvä ruokalaji. Meillä ne menee kyllä ihan herkkuina. Suosittelen kokeilemaan! Toinen lemppari on bataattiranskalaiset, nam!

lehtikaali, lehtikaalisipsi

Oletteko jo kokeilleet lehtikaalisipsejä? Tykkäävätkö lapset?

Ruoka-aiheisia postauksia

Meidän perheen suosikkiruoka: thaikanakastike

Uskalla viedä lapset ravintolaan

Aavan gluteenittomien synttäreiden tarjoilut

Lue myös

X