Yli pyykkivuorten

Koululaiset jumaliste, nyt äiti opettaa miten puetaan päälle!

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
Rähinät, majut

Koululaisten pukeutuminen, tuo kaikki äidit hulluiksi tekevä aihe! Lempiaiheeni!

Rakkaat koululaiseni, käydään tämä asia läpi nyt vielä kerran. Tänään. Huomenna käydään läpi uudestaan. Ja ylihuomenna. Sitä seuraavana päivänä. Maaliskuun loppuun asti. Huhtikuun loppuun asti! Sen jälkeen saatte juoksennella vaikka alasti taas syyskuun alkuun asti.

koululaisten pukeutuminen 

Koululaisten pukeutuminen: housut

On olemassa erilaisia housuja. Yksillä ei voi mennä kehdosta hautaan. Ei vain voi.

Verkkarit. Verkkareita käytetään liikuntatunnilla. Jos niitä käytetään muuten kuin liikuntatunnilla, niin niitä samoja hikisiä verkkareita ei voi käyttää liikuntatunnilla ja matematiikan tunnilla. Verkkarit ovat siis ne raidalliset, kapeat housut, jotka ovat olleet jalassasi nyt putkeen 2,5 viikkoa. Just ne. Veisitkö ne nyt pesuun, kiitos!

Lue myös Raitaverkkarit, majut, rähinät: koululaisen rakkaimmat housut

Farkut. Farkut sopivat useimpaan tilanteeseen, mutta eivät liikuntatunnille eivätkä ristiäisiin, rippijuhliin, häihin tai hautajaisiin, paitsi jos äidin mielestä käyvät, niin se on sitten eri juttu.

Ulkohousut. Tiesitkö, että on olemassa erikseen housuja, joilla ulkoillaan? Kun on talvi ja lunta polveen asti tai syksy ja sataa vettä, niin ulkohousut estävät näppärästi niiden alla olevien housujen kastumisen. Ei myöskään ole kylmä, jos laitat ulkohousut. Kokeile!

Välihousut, pitkät kalsarit, pitkikset, sukkahousut. Näiden vaatteiden käytössä ei ole mitään ikäsuositusta 0–8 vuotta ja 25–100 vuotta. Niihin löytyy kokoja kouluikäisillekin. Estävät jalkojen muuttumisen tulipunaisiksi tai sellaisiksi jään valkoisiksi. Kokeile!

Asusteet

Pipo. Pipo lämmittää päätä ja korvia.

Hanskat. Hanskat lämmittävät käsiä paremmin kuin taskut.

Kaulahuivi. Kaulahuivi lämmittää kaulaa ja estää tuulen, sateen ja lumen pääsyn kaula-aukosta sisään ja napaan asti.

Kengät

Kengät. On olemassa eri vuodenaikoihin ja säihin sopivia kenkiä. Ohjesääntö: talvella talvikengät, muulloin muut. Jos sataa vettä, seisoo kauan polveen asti olevassa lumihangessa tai lähtee esim. kolmen tunnin ulkoilulle, niin kannattaa valita sään mukaan esimerkiksi kumpparit tai talvikengät, joissa on varsi ja kosteussuojaus. Estää muun muassa nilkkojen paleltumat. Vaikuttaa myös mielialaan.

Sukat

Sukat. Yhdessä sään mukaisten kenkien kanssa estävät nilkkojen paleltumisen. Talvisin sukkiin kuuluu varsi, joka nousee nilkan korkeudelle. Edistyneimmille talvipukeutujille puhun sellaisista kuin villasukat, mutta te ette ole vielä sillä asteella.

Takit

Kesä- ja välikausitakit. Näitä käytetään kesällä ja alkusyksystä.

Talvitakit. Talvitakkeja käytetään Suomessa lokakuusta juhannukseen. Takki kuuluu laittaa kiinni. Jos on pakkasta, verkkatakki, jonka alla on t-paita, ei ole äidin ohjesäännön mukainen näkemys talvitakkipukeutumisesta.

Lue myös: Rakas lapsi, nyt hitsi vie se takki päälle! 

Heijastimet

Vaikka sinulla on erinomainen näkö, meillä ikivanhoilla fossiileilla autoilijoilla ei. Sinä näet autot, mutta autoilijat eivät sinua, kun sinulla on mustat housut ja musta takki. Heijastimet eivät ole vain jonneja varten vaan ihan sinuakin varten. En millään jaksaisi tässä järjestää mitään hautajaisia, kun on joulukin tulossa. Mieluummin katselen sinua siinä joulupöydässä kuin teholla tai arkussa.

Vaatteiden kunto

Olisi ihan kiva, jos jaksaisit valita puhtaat ja ehjät vaatteet päällesi. Ymmärrän, että olet kiintynyt tiettyihin kenkiin, joiden pohja vähän repsottaa. Sinua se ei haittaa, mutta minua haittaa.

koululaisten pukeutuminen

Onhan varmasti nyt lämpimästi päällä? Äidillä on ainakin tosi kylmä!

Noin! Nyt kerroin lyhyesti millaista on koululaisten pukeutuminen. Huomenna käydään nämä läpi sitten uudestaan. Ja ylihuomenna. Ja sitä seuraavana päivänä. Maaliskuun loppuun asti. Huhtikuun loppuun asti! Juhannukseen asti!

Ps. Piilotan viimeistään joulukuussa kesäkenkänne, ette löydä niitä ikinä! (Ne ovat siivouskaapissa imurin alla.)

Et oikeasti lähde takki auki! Onko pitkät kalsarit? Ei lenkkareita lumihankeen! Kaulahuivi! Et lähde, laitat kyllä vielä enemmän päälle!

Ei jumaliste, tästä talvesta tulee vielä pitkä.

Lue myös nämä

Lue myös

X