Yli pyykkivuorten

Äidin unelmien vapaapäivä

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
olohuone

Jos minulla vain olisi aikaa, niin tekisin sen ja sen ja sen homman. Varsinkin, jos olisi aikaa arkipäivänä, niin olisi ihan mahtava juttu. Näin sitä usein arjessa ajattelee.

Minä sain tällä viikolla tiistaina vapaapäivän, jolloin vihdoinkin oli aikaa tehdä kaikkea sellaista, mihin yleensä ei ole aikaa.

Kirjoitin ylös, mitä tein tiistaina. Ruuhkavuosia elävät äidit, kuulostaako tutulta?

Kuulostaako vapaapäivältä?

Äidin vapaapäivä

6.30 herätyskello soi puoli tuntia tavallista myöhemmin, koska vapaapäivä! Omat aamutoimet ja puuron keitto. Yleensä koululaiset ottavat itse aamupalan, mutta nyt ehdin keittää heille puuroa!

6.50 Aavan herättäminen ja Aavan aamutoimet.

7.30 Aavan vieminen kouluun.

7.45 salille, kun kerrankin ehtii!

9.00 kotona. Imurointia, pyykit pesuun.

9.30 Henrikin vienti kouluun, koska on rakkautta viedä lapsi kouluun pari kertaa lukuvuodessa, kun siihen on kerrankin mahdollisuus.

9.45-11.00 imurointi loppuun.

11.00 nopea suihku ja ruokailu.

11.30-12.30 parisuhdeaikaa kotona kuumeessa olevan miehen kanssa. Katsomme yhden jakson Outlanderia, mihin ei meinaa olla ikinä arjessa aikaa.

12.30-13.30 sivutyön tekemistä. Kommentteihin vastaamista, yhden blogipostauksen kirjoittaminen. Postauksen ajastaminen. Jättineulepeiton arvonnasta muistuttaminen somessa.

olohuone olohuone

14.00 Aavan ja Henrikin haku koulusta.

14.15-14.35 päätämme käydä kahvilla uudessa lähetyskahvilassa, jonne en ole töiden takia vielä ehtinyt. Meillä on kunnon juhlafiilikset, kun ostamme kaakaot ja pullat.

14.45 Matildan haku koulusta. Lähdemme porukalla ostamaan hänelle talvikenkiä, kun nyt ehdimme.

15.50 lasten kotiin vieminen.

16.00-18.00 vihdoinkin kampaajalle värjämään hiukset. Vihdoinkin! Heippa karsea juurikasvu ja hirveässä kunnossa olevat latvat.

18.00-18.20 käyminen kirjastossa, jossa olisi pitänyt käydä jo monta päivää sitten.

18.30 Matildan haku partiosta.

18.45-19.00 ruokailu Matildan kanssa. Mies on onneksi saanut tehtyä ruuan, ei ole enää niin kipeä, että ei jaksaisi seisoa hetken. (Lue En tee koskaan ruokaa)

19.00-20.30 keittiön siivous, Aavan iltapala, Aavan iltatoimet ja iltasatu.

20.30 muutama sana koululaisten kanssa. Muistan, että pyykit ovat yhä koneessa. Pyykkien ripustaminen kuivumaan.

21.30 sänkyyn lukemaan kirjaa.

22.00 nukkumaan.

hiusten värjäys

Henrik kysyi, että oliko minulla mukava vapaapäivä. Hetken mietin, että oliko minulla tosiaan vapaapäivä, mutta kyllä, kyllä oli mukava vapaapäivä! Vihdoinkin aikaa tehdä kaikkea sitä, mille ei arjessa ole aikaa. On ne asiat vain joskus ehdittävä tehdä.

Päivästä ei jäänyt puuttumaan kuin puhelu verotoimistoon, mille ei meinaa arjessa olla mahdollisuutta. Nytkin unohdin sen.

Kaukana ovat ajat, joilloin vapaapäivänä nukuttiin klo 11 asti ja syötiin aamupala klo 13. No, en itse asiassa tiedä, olenko koskaan tehnyt niin, mutta ajatuksentasolla olisi aika vinkeää.

Tänään lauantaina taas on ollut todella hidas ja mitääntekemätön päivä. Tai no, olen käynyt kaupassa, tyttöjen kanssa haudoilla ja Aavan kanssa uimahallissa sekä tehnyt vähän kotitöitä. Rauhallinen päivä kuitenkin ilman aikatauluja.

Millaisen vapaapäivän sinä tarvitsisit juuri nyt?

Lue myös

X