Yli pyykkivuorten

180m2: Ison olohuoneen sisustaminen

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
dav

Olen törmännyt lähiaikoina monissa Facebookin sisustusryhmissä keskustelunavauksiin, joissa pyydetään vinkkejä ison olohuoneen sisustamiseen.

Miten saa huonekalut aseteltua niin, että kokonaisuus näyttää hyvältä? Riittävätkö huonekalut? Miten sijoittaa huonekalut niin, että huoneen toisella reunalla ei ole sohva ja toisella tv-taso ja välissä monta metriä tyhjää tilaa?

Edellisessä kodissamme, jossa asuimme pari vuotta heti Pirkanmaalle muutettuamme, oli todella pieni olohuone. Huoneeseen mahtui vain sohva ja tv-taso juuri ja juuri. Ostettuamme omakotitalomme olimmekin uuden ongelman edessä: miten sisustaa järkevästi ja kivannäköisesti iso olohuone?

Ison olohuoneen sisustaminen

Meillä oli edellisessä kodissamme avoin työtila, jossa meillä oli harmaa divaanisohva ja harmaa matto. Olohuoneessamme meillä oli vaalea divaanisohva ja vaalea matto. Uudessa kodissamme kantelimme sohvia ja tv-tasoa monta päivää ympäri tilaa. Kokeilimme vaikka mitä ratkaisuja, mutta mikään ei tuntunut hyvältä.

Vaalean sohvan kätisyys oli vaihdettavissa mutta harmaan ei. Se hankaloitti pohdintaa.

Kokeilimme laittaa tv-tason takkahuone-makuuhuoneemme seinää vasten (kuvassa oik.). Ei toiminut, koska sohva olisi pitänyt laittaa keskelle huonetta.

Kokeilimme laittaa tv-tason ikkunaseinälle sekä ikkunan vasemmalla puolella olevalle seinälle. Ei toiminut. Yhä olisi sohva tullut keskelle huonetta.

Missään tapauksessa emme voineet laittaa tv-tasoa esimerkiksi vasemmalle seinälle ja sohvaa monen metrin päähän oikealle seinälle. Olisimme tarvinneet kiikarit!

sisustaminen

Jättineulepeitto saatu blogin kautta MiLanka Craftilta.

Onko huonekaluja tarpeeksi?

Jossain vaiheessa, kannettuamme huonekaluja ympäri huonetta, totesimme, että tila on huonekaluillemme ihan liian iso.

Päätimme myydä toisen sohvan ja ostaa uuden sohvan tilalle – mutta kumman sohvan ja millaisen uuden?

Totesimme, että tarvitsemme harmaata vuodesohvaa, joten myimme vaalean sohvan.

Jossain vaiheessa jompi kumpi meistä keksi kokeilla laittaa tv-tason ikkunan eteen. Ajatus oli kummallinen, koska ikkunapuoli on vähän kuin olohuoneen sivuvaunu. Siihenkö asettaisimme olohuoneen ydintoiminnan?

Katsomme vain vähän telkkaria

Totesimme, että katsomme telkkaria hyvin vähän. Sen sijaan luemme olohuoneessa kirjoja ja lehtiä, juttelemme ystävien kanssa, näppäilemme puhelimia ja pelaamme lauta- ja korttipelejä.

Harmaan sohvan kätisyys ja koko sopivat kuin valettu tv-tason pariksi, joten päädyimme ostamaan huoneen oikeaan kulmaan sohvan.

Löysimme älyttömän hyvässä tarjouksessa olevan ison kulmasohvan. Tarjoukseen oli tartuttava samana päivänä, koska seuraavana päivänä sohvan hinta oli nousemassa monella sadalla eurolla. Ostin sohvan niin, että lähetin kaupasta monta kuvaa työmatkalla olleelle miehelle – ja jännitin loppuun asti, tilasinko oikean puolen kätisyyden sohvaan. Tilasin onneksi oikein!

sisustus, sisustaminen sisustaminen

Olohuoneessa ei voi vaihtaa järjestystä

Tällä tavalla rakennettuna sohva ei tullut keskelle huonetta. Meillä on silti ikään kuin kaksi erillistä tilaa olohuoneessa.

Olohuoneessamme ei voi vaihtaa järjestystä, mutta toistaiseksi se ei ole haitannut yhtään. Toimii näin!

Tässä siis yksi esimerkki siitä, miten ison tilan voi sisustaa. Eniten rajoittivat meillä sohvien kätisyydet – niiden mukaan lähdimme rakentamaan huoneen järjestystä.

Mihin huoneeseen haluaisit uutta sisustusta tai järjestystä? Millaisesta sisustuksesta haaveilet? Tykkäätkö vaaleista sävyistä vai kunnolla väreistä?

Related posts:

  1. Uusi koti: keittiö
  2. Takkahuoneesta makuuhuone
  3. Lastenhuone: tilaa leikkiin, temppuiluun ja uneen
  4. Kuka päättää teinin huoneen siisteys- ja sisustustason?
  5. Huvimajan uusi ilme
  6. Energia- ja kodinhoitohuoneremontti

Lue myös

X