Yli pyykkivuorten

Kiinnostavatko muumimukit enää ketään?

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
Muumit

Muumimukeja on meistä ihan jokaisella. Niitä annetaan synttäri- ja valmistujaislahjaksi kaiken ikäisille. Tori.fi:ssa käydään tiukkaa huutokauppaa himotuimmista mukeista, ja uutuuksia odotetaan ja jännitetään vesi kielellä. Ei ole synttäreitä eikä muitakaan juhlia ilman muumimukeja. Aamu alkaa parhaiten vain muumimukista juodulla kahvilla. Minun mammamukiani ei sitten ota kukaan!

Kuulostaako tutulta? Muumimukit, nuo suomalaisuuden himoitut symbolit, revitään käsistä niin lähikaupan hyllyiltä, lentokentiltä kuin Ruotsin-laivojen myymälöistäkin. Kaikki haluavat saada itselleen ainakin ne harvinaisimmat mukit!

Niin, tai kuulostiko tutulta? Kuulostaako enää tutulta?

Olen yhtäkkiä tässä huomannut, että esimerkiksi Facebookin sisustusryhmissä yksi jos toinen kertoo luopuneensa muumimukeista. Kirppisryhmissä myydään kerralla isoja määriä muumimukeja.

Eivätkö muumimukit olekaan enää se juttu? Ostaako niitä enää kukaan?Muumit

Muumimukit

Yhtäkkiä en enää haluakaan keräillä muumimukeja

Kauan suosiossa ollut, himoittu ja haluttu keräilykohde, jokaisen kodin iloinen ja värikäs muumimukikokoelma ei taida enää sytyttää.

Sisustuksen harmaat, mustat ja valkeat värit ovat siirtyneet yhä enemmän myös astiastoihin, sen olen selkeästi huomannut esimerkiksi sisustusryhmiä lukiessani. Minäkin himoitsen lähinnä Perfect Homen Vit Lilja -sarjaa ja Marimekon astioita. Koska muuallakaan kodissamme ei ole kirkkaita ja räiskyviä värejä, en tarvitse niitä astioihinkaan.

Hämmästyin kuitenkin sitä, että olen alkanut miettiä myyväni muumimukini. Olen jo muutaman vuoden ajan käyttänyt lähinnä enää talvisin talviaiheisia mukeja, mutta muuten en enää juurikaan laita muumeja pöytään. Katamme aina keräämämme Vit Lilja -astiasarjan mukit pöytään, kun saamme ystäviä kylään. Muumit jäävät silloinkin kaappiin.

Ei ole kauan siitä, kun laskin, että minun muutamalla mukillani olisi tienannut mukit myymällä yli 700 euroa. Luulenpa, että hinnat ovat laskeneet roimasti. Kannattaisiko yrittää enää myydä mukeja? Vai kannattaako säästää muumimukit niin kauan, että tulisi ehkä uusi buumi?

Mitä luulette, ostaako kukaan nyt muumimeja? Ainakin niitä on valtavasti myynnissä Torissa, mutta kauppa ei taida käydä?

Muumimukit

Oletko sinä kerännyt muumimukeja? Keräätkö yhä? Jos olet myynyt, niin harmittaako myyminen? Saitko myymisestä hyvin rahaa?

Lue myös

X