Yli pyykkivuorten

Presidentinvaalit 2018: Elina ja Sofia haastattelivat ehdokkaat.

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
Elina Sofia, Lapsilla on asiaa
Kuva Markus Hänninen / Ruuhkamedia

Joko tiedät, ketä presidenttiä äänestät? Tiedätkö, mitä ehdokkaasi ajattelee lasten asioista? Tiedätkö, miten hän suhtautuu lapsiin? Kuinka tärkeänä pidät sitä, miten presidentti keskustelee eri ikäisten ihmisten kanssa?

Joko olette katsoneet Presidentinvaalit 2018: Lapsilla on asiaa -ohjelman, jossa kaksi suomalaista koululaista haastattelee kaikkia presidenttiehdokkaita?

Ohjelmassa ystäväni tytöt, 7-vuotias Sofia ja 9-vuotias Elina kysyvät kaikilta presidenttiehdokkailta suomalaisten 3‒9-vuotiaiden lasten tekemiä, lapsia ja lapsiperheitä kiinnostavia kysymyksiä. Arvaatko, mitä ehdokkaat vastaavat näihin kysymyksiin: Mikä tekee sinut iloiseksi? Millainen olit lapsena? Mitä kovin moni ei tiedä sinusta?

Tytöillä ei ollut mitään ennakkokäsityksiä ehdokkaista, joten ohjelmasta tuli objektiivinen ja lasten näköinen. Tarkoituksena olikin kuulemma tehdä positiivinen, rento ja aito ohjelma, joka näyttää ehdokkaista uuden puolen. Aivan ihana idea ja ihanat tytöt, nämä ovat kyllä ihan mielettömän suloinen ja reipas kaksikko!

Ohjelman voit katsoa Ruudusta, tyttöjen YouTube-kanavalta Elina Sofia sekä Neloselta 27.1.2018 klo 12 ja 28.1.2018 kello 9.

Elina Sofia, Lapsilla on asiaa

Kuva Markus Hänninen / Ruuhkamedia

Kuinka tärkeänä pidät sitä, miten maamme päättäjät suhtautuvat lapsiin? Mitä mieltä olet ehdokkaiden vastauksista ja elekielestä haastattelujen aikana?

Lue myös

X