Yli pyykkivuorten

Näin saat keliakiaa sairastavan lapsen äidin itkemään

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
remontti

Lapsen keliakia koskettaa koko perhettä.

Haluatko tietää, miten saat keliakiaa sairastavan lapsen äidin itkemään, tai ainakin kyynelehtimään?

No, esimerkiksi näin:

Kun kuulet, että lapsesi syntymäpäiville on tulossa keliakiaa sairastava lapsi, sano että…

kaikki on kunnossa. Älä edes jatka keskustelua. Synttäreillä sitten joko huomaat, että lapselle ei ole mitään sopivaa tarjolla tai jopa unohdat asian ja annat lapselle gluteenia. Saatat jopa vähätellä sairautta ja ajatella, että siinähän sitten piereskelee, eikös se sillä helpota (ei muuten helpota!).

et osaa tehdä mitään gluteenitonta ja että haaste tuntuu isolta. Kerro, että voit ostaa jotain gluteenitonta valmista, kunhan saat neuvoja tai lapsi voi tuoda omatkin eväät mukanaan, kunhan on turvallista ja hyvä mieli.

kuulet mielelläsi vinkkejä, miten vältetään kontaminaatio eli gluteenia sisältävien tuotteiden ”saastuminen” gluteenia sisältäviksi esimerkiksi käsissä leviävien keksimurusten vuoksi. Kerro, että voit ostaa jotain gluteenitonta tai lapsi voi tuoda omatkin eväät mukanaan, kunhan on turvallista ja hyvä mieli.

teet mielelläsi kaikki tarjottavat gluteenittomana. Kerro, että teet kakun perunajauhoista ja valitset keksit, sipsit, karkit ja muffinit gluteenittomista valikoimista, että kaikki saavat maistella kaikkea. (Tämän sanomista kukaan ei oleta ikinä.)

keliakia, lapsen keliakia

Lapsen keliakia saa äidin itkemään

Tiedättekö, miksi minä kyynelehdin eilen? Siksi, että kun ehdotin uuden eskarikaverin äidille tuovani lapselleni juhliin omat eväät mukana, hän ehdotti tekevänsä kaiken gluteenittomana. Kaiken tarjottavan gluteenittomana.

Sellaista on vähän vaikea kuulla itkemättä.

Siis kohdassa 1 kyyneleet ovat surun kyyneleitä ja kohdassa 2, 3 ja 4 suuren ilon kyyneleitä.

Miten uudet ihmiset ympärillänne ovat suhtautuneet lapsenne sairauteen tai ruoka-aineallergiaan?

Lapsen keliakia postauksissa

Taistelen lapseni terveydestä kynsin ja hampain.

Blogin ensimmäinen video: Lapsen keliakia

Epäilyksenä keliakia tai ruokatorven tulehdus? Lapsen gastroskopia

Missä ovat gluteenittomat lasten keksit?

Lapsen keliakia korostuu jouluna.

Lapsen keliakian vaikein rasti on karkkihylly

Lue myös

X