Yli pyykkivuorten

Norjalainen firma varasti blogini nimen ja osoitteen!

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
blogi

Jos haluat perustaa blogin, ihan ensimmäinen tehtäväsi on keksiä blogillesi nimi. Kun olet keksinyt mielestäsi hyvän nimen, googlettele nimeä kauan. Tarkista, että sen nimistä blogia ei ole olemassakaan kenelläkään. Perusjuttu. Ethän nyt halua, että lukija luulee jonkun ihan vieraan blogin tekstejä sinun teksteiksesi tai päinvastoin! Omannäköisen, erottuvan ja blogin tyyliin sopivan nimen keksiminen ei ole helppoa, mutta siihen kannattaa todella käyttää aikaa.

Aloitin bloggaamisen heinäkuussa 2015 nimellä Yli pyykkivuorten, läpi lasikattojen. Blogialustani oli silloin Vuodatus. Pääsin joulukuussa 2015 mukaan Kaksplussan blogiverkostoon, jolloin vaihdoin blogialustani Bloggeriin. Syksyllä 2016 lyhensin blogini nimen pelkäksi Yli pyykkivuorten -nimiseksi. Samassa yhteydessä ostin blogilleni oman domainin eli nettiosoitteen, joka oli näppärästi vain ylipyykkivuorten.fi.

Huhtikuussa 2017 blogini pääsi osaksi Otavamedian Kaksplussan blogiportaalia. Tässä yhteydessä blogini osoitteeksi vaihtui Kaksplussan osoite www.kaksplus.fi/blogit/ylipyykkivuorten. Irtisanoin vanhan osoitteeni keväällä 2017. Vanhasta osoitteestani meni jonkin aikaa automaattinen siirto uuteen osoitteeseeni.

Jouluna 2017 kuulin, että joku oli ostanut vanhan osoitteeni ja perustanut blogin nimeltä Ylipyykkivuorten.fi!

blogin nimen varastaminen, saman niminen blogi

Miten blogini nimi liittyy bloggaamisohjeisiin?

Blogini kaiman ensimmäiset julkaisut ovat heinäkuulta 2017. Blogi käsittelee bloggaamista: se kertoo vinkkejä, miten kirjoitetaan hyvä postaus. Postausten kirjoittajaksi on laitettu vain nimi Juulia.

Miten ihmeessä bloggaamisohjeita antavan blogin nimi on Ylipyykkivuorten.fi? Minun blogini nimi tulee Kaija Koon biisistä niin kuin moni varmasti tietääkin. Haluan blogini nimellä puhua naiseudesta, supernaisista, äitiydestä ja siitä, miten kotitöihin meinaa hukkua, mutta niiden yli voi myös kiivetä. Miten tuo nimi liittyy kirjoittamisohjeisiin?

Olen lähettänyt kirjoittajalle muutaman viestin, joissa olen kysynyt, miksi he ovat ostaneet vanhan osoitteeni ja ottaneet käyttöön saman nimen kuin minun blogillani. En ole saanut vastausta.

Blogin osoite rekisteröity Norjassa

Viestintäviraston mukaan osoite on rekisteröity Norjassa. Kyseessä lienee joku firma. Oletan, että tällaista Juuliaa ei ole olemassakaan.

Virallisesti he eivät ole tehneet mitään väärää, koska en ole rekisteröinyt blogini nimeä ja olin irtisanonut domainin. Osoite oli siis vapaassa käytössä.

Tuntuu vain todella kummalliselta, että osoite olisi keksitty tuulesta vain. En tiedä, onko heillä ollut käytössään tietoja, kuinka paljon osoitetta on klikattu – ehkä semmoinen voisi vaikuttaa, kun minulla oli jo tuolloin jopa 30 000 yksilöllistä kävijää kuukausittain ja sivunlatauksia tietysti tuota määrää paljon enemmän.

Kuinka usein lukija luulee tulleensa minun blogiini ja meneekin heidän blogiinsa? Uskallan pohtia näin 2,5 vuoden bloggaamisella ja lähes 500 julkaistun blogipostauksen määrällä.

Otin teille kuvankaappauksen tuosta sivusta, että teidän ei tarvitse käydä itse kurkkaamassa – ei anneta heille klikkejä yhtään enempää kuin on pakko. Halusin vain avautua tästä itseäni pikkuisen harmittavasta jutusta. Tämä blogi on minun lapseni, minun rakkauteni, tärkein harrastukseni ja satojen tuntien työnäytteeni. Tuntuu kurjalta, että joku vain menee ja nappaa blogini nimen, joka on kuitenkin ehkä vähän tavallisesta bloginimestä poikkeava.

Jos blogisi osoite muuttuu, harkitse pitäväsi myös se vanha, että ei kävisi näin!

Yli pyykkivuorten blogi

Miten sinä keksit blogisi nimen? Mitä blogisi nimi tarkoittaa? Mitä se merkitsee sinulle? Onko kenellekään muulle käynyt näin?

Lue myös

300 kävijän blogista portaaliblogiksi

 

Lue myös

X