Yli pyykkivuorten

Miten bloggaaja hyötyy blogista?

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Aika usein minulta kysytään muutamia bloggaamiseen liittyviä kysymyksiä. Ehkä muiltakin bloggaajilta kysytään tällaisia kysymyksiä:

Miksi bloggaat? Miten blogataan? Saatko bloggaamisesta palkkaa? Mitä ylipäätään saat bloggaamisesta?

Ajattelin, että kirjoitan teille tässä lähiaikoina omia havaintojani siitä, miten voi aloittaa bloggaamisen, miten tehdään blogipostaus ja miten voisi etsiä lukijoita.

Tänään ajattelin kertoa teille, mitä olen saanut itselleni tästä harrastuksestani, siis miten minä hyödyn bloggaamisesta.

Miten bloggaaja hyötyy blogistaan
Markku Rintala

Valokuvat saatu blogiyhteistyössä Valokuvauspalvelu Markku Rintalan kanssa.

1. Rakkaus bloggaamiseen

Olen löytänyt itselleni uuden rakkaudenkohteen, intohimon ja harrastuksen. Se tuli ihan puskista yllättäen ja vei täysin mukanaan!

Olen yllättynyt itsekin, miten innokkaasti olen halunnut opetella blogigenreä; kaikkea, mitä siihen liittyy. On ollut hauskaa oppia paljon uutta kirjoittamisesta, julkaisemisesta, blogimarkkinoinnista, hakukoneoptimoinnista, analytiikasta…

2. Suuri joukko uusia ystäviä

Pääsin ensin mukaan Kaksplussan blogiverkostoon, jossa tykkäsin ihan hirmuisesti kaikista niistä mahtavista bloggaajakollegoista. He opettivat minulle ystävällisesti koko ajan uutta eikä koskaan ollut huonoa kilpailuhenkeä. Verkostossa pääsin mukaan tosi hienoihin bloggaajatapaamisiin monta kertaa.

Ilman verkostoa en olisi nyt tässä, joten kiitos Kaksplus ja kiitos verkoston muikit! Nykyään portaalissa meillä on Whatsapp-ryhmä, jossa jaamme myös vinkkejä ja neuvoja sekä ihan arjen asioitakin. Juttelen heidän kanssaan joka päivä, joten he ovat merkittävä osa sosiaalista verkostoani. Kaikki Kaksplussan blogit löydät Kaksplussan sivuilta, kurkista!

On upeaa, että joku ymmärtää, mistä puhun ja ajattelee asioista samalla tavalla. On tärkeää, että voi kysyä apua ja saada apua.

Kaksplus blogiverkosto

Kaksplussan blogiverkoston tapaamisen jatkot muistaakseni keväällä 2016.

3. Lisää ammatillista osaamista blogin kautta

Blogini on tärkeä työnäytteeni toimittajana. Olen oppinut paljon sellaista, jota tarvitaan monella alalla, mutta erityisesti viestintäalalla. Perustin blogin, kun olin työttömänä ja oli pakko täydentää cv:ta.

Lue postaus Työtön: 15 vinkkiä työnhakuun

4. Bloggaajan yhteistyöt

Olen saanut mahdollisuuden tutustua erilaisiin tuotteisiin ja palveluihin ja testata niitä. Mieleenpainuvin blogin tuoma yhteistyö on ollut Suomi 100 -bloggaajaristeily Silja Europalla. Siitä matkasta jäi tosi hienot muistot.

mitä bloggaaja saa blogista

5. Bloggaajatapaamiset ja bloggaajakoulutukset

Ehkä hienoin tapahtuma, mihin olen päässyt blogin kautta mukaan, oli Marja Hintikka Liven bloggaajailta. Oli hienoa kuulla tulevasta kaudesta ja tavata tv-tuotannon väkeä sekä muita bloggaajia.

Olen myös päässyt mukaan Otavamedian järjestämiin bloggaajakoulutuksiin, joista edellinen oli juuri tammikuussa. On ollut kiva päästä kouluttautumaan ja tapaamaan muita. Tammikuun koulutuksessa meistä otettiin myös uudet blogikuvat. Oli hauskaa, että paikalla oli myös ammattilaiset korjailemassa meidän meikkiämme ja kampauksiamme.

Marja Hintikka Live

Marja Hintikka Liven yhteistyöillassa Marja Hintikka (vas.), aiemmin Maarialla-blogia kirjoittanut Maaria, minä, Terhi Äiti ja melukylän lapset -blogista ja Selina Kun äiti kelaa -blogista.

Bloggaajan työ

Sain istua tuoliin ja @tinttileppanenmakeupartist loihti ihoni paremmaksi.

bloggaaminen työnä

Hauska koulutuspäivä Äiti ja melukylän lapset -blogin Terhin kanssa.

6. Bloggaajan tulot

Ja sitten teitä kiinnostaa, että maksetaanko bloggaamisesta. Blogista voi saada rahaa yhteistöiden tai mainosten kautta tai blogiportaalissa esimerkiksi kuukausipalkan kautta. Sopimukset ovat salaisia, mutta kurkatkaa, mitä samassa portaalissa bloggaava Miia Metso kirjoitti aiheesta.

Toki bloggaajien tulot vaihtelevat todella paljon. Minulla on myös päivätyö, joten kun teen blogia vain muutamana iltana viikossa, niin en pysty tekemään yhteistöitä yhtä paljon kuin moni muu.

Kirjoitan myöhemmin vinkkejäni blogin avaamiseen! Kysy ihmeessä neuvoja vaikka meilillä ylipyykkivuorten@gmail.com, tai blogin Fb-sivulla tai Ig:ssa!

Lue myös

300 kävijän blogista portaaliblogiksi

Suosituimmat postaukset 2017: vaatetappelut, sisarustappelut, lapsettomuus, tarina syövästä…

Norjalainen firma varasti blogini nimen ja osoitteen

Lue myös

X