Mainos Yli pyykkivuorten

Näitä ruokia lapset syövät taatusti!

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Kaupallinen yhteistyö

Pitsa

Mainos Supervanhemman keittokirja

Perjantai-ilta. Takana on viikko eskaria, koulua ja työtä. Koti on siivottu, ruokakaupassa on käyty ja harrastuksista ja kavereiden luota palattu.

Lauantain iltapäivä. Aamupäivä on puuhailtu kotona, ulkoiltu tai shoppailtu. Ei ole kiire minnekään.

Rennon ja mukavan aamupäivän jälkeen tai perjantaina illan pimentyessä on kiva kattaa pöytä kauniisti ja kokoontua yhteen syömään jotain erityisen hyvää, josta koko perhe tykkää.

Supervanhemman keittokirja

Lempiruokia lapsillekin

Tärkeä osa vanhemmuutta ja perhe-elämän arkea on erottaa arki ja juhla ja opettaa lapsetkin erottamaan ne toisistaan. Pyrimme pääosin aina siihen, että arkena syödään terveellisesti ja kevyesti ja viikonloppuna saa sitten herkutellakin.

Kaikille maistuva, vähän arjesta poikkeava ja juhlava, koko perheen kesken syöty ruoka lisää yhteenkuuluvaisuudentunnetta ja on tavallaan pieni palkinto hyvin menneestä viikosta.

Kun välillä saa herkutella vaikka pitsalla, niin taas kummasti maistuu arkena erilaiset salaatit, keitot ja kastikkeet. Yhdessä tehty ja yhdessä syöty viikonlopun ruoka on parasta tavallisen elämän luksusta.

 

Supervanhemman keittokirja
Supervanhemman keittokirja

Supervanhemman keittokirja. Löydät keittokirjan osoitteesta superkeittokirja.fi

Pehmeä ja maistuva gluteeniton pitsapohja

Viime viikon sunnuntaina ulkoilimme raikkaassa pakkassäässä. Minä ja Aava osallistuimme kylässämme järjestettyyn talvitapahtumaan, jossa pääsimme moottorikelkan ja mönkkärin kyytiin ja Aava sai ratsastaa ponilla. Mies, Matilda ja Henrik kävivät sillä aikaa laskettelemassa.

Minä ja Aava tulimme kotiin ennen muita ja aloimme tehdä gluteenitonta pitsaa. Koska minulla ja Aavalla on gluteeniton ruokavalio, teemme pitsan aina gluteenittomalla pohjalla. Olen kokeillut todella monia eri pohjia, joista osa on ollut aika huonoja kokeiluja.

Tällä kertaa teimme aikuisille herkkusienipitsan ja lapsille kinkku-ananas-kebab-liha -pitsan sellaisella pohjalla, jota täytyy kokeilla toistekin!

Tämä pohja oli murea, ja varsinkin aikuisten pitsan pohjalle laitettava oregano-valkosipuli-kastike ihan taivaallista! Lapsille laitoin vain ketsuppia pohjalle.

Meidän kokeileman gluteenittoman herkkusienipitsan ohjeen löydät täältä.

 

gl Pitsa

Lasten suosikit: pitsaa, nachoja ja ranskiksia

Pitsan lisäksi meidän lasten suosikkeja ovat nachot, tortillat, ranskalaiset, tacot, hampurilaiset ja nakkisämpylät. Ne kyllä uppoavat aina vaikka lasten synttäreilläkin.

Sain viime viikolla testattavakseni netissä olevan Supervanhemman keittokirjan. Kännykällä kauniita kuvia ja reseptejä selaillessani eteen hyppäsi erityisesti perjantaiherkut-osio, josta kokeilimme tuota pitsaa.

Kun seuraavan kerran juhlistamme vaikka perjantai-iltaa, aiomme kokeilla Supervanhemman keittokirjan Nachopeltiä. Siihen tulee nachojen lisäksi muun muassa jauhelihaa, tomaattimurskaa, Cheddar-juustoa ja valkosipulia. Luulen, että erityisesti 11- ja 14-vuotiaille uppoaa aika hyvin! Nachopellin ohjeen löydät täältä.

Pieniä kanahampurilaisia kokeilemme myös lähiaikoina. Niihin tulee itse tehdyt sämpylät ja kanapihvit. Luulen, että ne saavat meidän perheen ruoka-asiantuntijoilta myös täyden kympin. Kurkista pienten kanahampurilaisten ohje täältä.

Resepti jakoon WhatsAppilla

Mies lähti viime viikolla kauppaan ennen kuin olimme ehtineet päättää kaikkia viikonlopun ruokia, kun siinä yhtä aikaa säädimme harrastuskyydityksiä ja kodin imuroimistakin. Päätin miehen juuri lähdettyä, että kokeilemme sunnuntaina tuota pitsaa, kun miehellä ei ollut valmiina mitään ruokasuunnitelmaa.

Lähetin ohjeen miehelle WhatsAppilla perään, että hän sai poimia ostoskärryihin reseptiin tulevien jauhojen lisäksi muun muassa tuoretta oreganoa ja rucolaa. Näppärää, kun ei tarvinnut kirjoittaa ohjetta viestikenttään siinä toisella kädellä imurin kaulaa halaillessa, vaan keittokirjasta pystyi lähettämään sen suoraan. Todellinen ruuhkavuosien goals!

Supervanhemman keittokirja.

Supervanhemman keittokirja. Kuvassa näkyvä osoite on keittokirjan osoite. Löydät keittokirjan osoitteesta superkeittokirja.fi

Supervanhemman keittokirja

Rekisteröidy Supervanhemman keittokirjan käyttäjäksi täältä!

Mitkä ovat teidän perheen perjantai-iltojen lemppariherkkuja? Mitkä maistuvat kaikille?

Lue myös

X