Yli pyykkivuorten

10 asiaa, joita et ehkä tiennyt minusta

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
äitibloggaaja

Aina silloin tällöin bloggaajat kirjoittelevat postauksia, joissa he paljastavat itsestään asioita, joita lukijat eivät ehkä tiedä.

Olen aina ajatellut, että ketään ei kiinnosta lukea sellaisia postauksia (minusta), mutta koska itse luen oikeastaan aina toisten bloggaajien vastaavia postauksia, niin ajattelin kokeilla.

Tässä kymmenen satunnaista asiaa minusta.

1. Olen vasenkätinen

Vasenkätisyys on tärkeä osa identiteettiäni. Aina silloin tällöin kuulen säälittelyä tai kummastusta vasenkätisyydestä. Vastaan aina, että ”onneksi muuten ihan terve”. Vasenkätisyys näkyy hankaluutena mailapeleissä, kun oikeastaan kummankaanpuolinen maila ei ole hyvä. Lapsena oli vaikea käyttää saksia, mutta nykyään ei.

Kouluaikana opettaja yritti opettaa neulomista peilin kautta, mutta lopulta opin vasta, kun tajuttiin, että opin paremmin neulomaan ihan samalla tavalla kuin oikeakätiset.

Olen oppinut jo lapsena kirjoittamaan niin, että kynä on ylempänä kuin käsi. Näin käteni ei sotke kirjoittamaani tekstiä vaan kulkee tekstin alapuolella.

2. En ole koskaan maistanut tupakkaa

Ei ole koskaan tullut tilannetta, jossa olisin halunnut maistaa tupakkaa.

Lapsuudesta muistan koulureitillä olleen talon, jossa kokoontui kylän spurgut. Talon ohi juostiin aina lujaa, kun pelotti. Ne pelottavat miehet polttivat tupakkaa, ja välillä he huutelivat koululaisille jotain. Muun muassa tämän vuoksi tupakka on aina tuonut minulle negatiivisia mielleyhtymiä, vaikka nykyään suhtautumiseni esimerkiksi jonkun läheisen polttamiseen on toki hyvin neutraali.

Olen kuitenkin onnellinen, että mieheni ei polta.

3. Minulla oli lapsena aina lyhyt tukka

Jostain syystä näytin koko lapsuuteni pojalta. Hiukseni ylsivät hartioille ensimmäisen kerran vasta kahdeksannella luokalla. En voisi nykyään kuvitella leikkaavani hiuksiani lyhyemmiksi kuin polkkamittaan. Joskus puhuttiin sellaisesta käsitteestä kuin ”äititukka”, joka leikattiin lapsen synnyttyä. Sellainen lyhyt ja näppärä. Tässä luonnonkiharassa pehkossa ei toimisi ikinä.

äitibloggaaja

4. Olen ollut hiusmallina

Kun aloin kasvattaa hiuksiani, minulle kasvoi vahvat ja paksut hiukset. Olin lukioikäisenä neljä kertaa hiusmallina isossa hiusshow´ssa. Joka kerta minut valittiin värimalliksi – ja joka kerta olin se punainen värimalli. Olenkin miettinyt, että olisiko se yhä ammattilaisten mielestä minun värini.

Minulla on ollut monenvärisiä hiuksia vihreistä violettiin, mutta en tiedä, mikä olisi paras väri ja sävy minulla. Minulla ei ole enää aikoihin ollut tuollainen keltasävyinen pitkä polkka kuin tuossa blogin bannerissa. Nykyään hiukseni ovat paljon pidemmät (ja Aavalla lyhyemmät) ja sävy on kylmempi, ja tukkani on raidoitettu.

Hiusten värjääminen

5. Lauloin koko lapsuuteni kuoroissa

Lauloin koko lapsuuteni ja nuoruuteni kuoroissa. Pääsin isoihin konsertteihin ja esiintymismatkoille. Olin mukana koulun kuoroissa ja bändeissä, seurakunnan kuoroissa ja bändissä ja toisessa kaupungissa kokoontuvassa lapsikuorossa.

Ääneni ei silti ole mikään äärimmäisen hyvä, mutta ehkä nautin esiintymisestä. Kävin myös laulutunneilla.

Lukion jälkeen en ole esiintynyt enää missään. Se harrastus loppui ihan täysin.

Nykyään tyydyn lastenlaulujen ja radion äärellä laulamiseen ihan kotiyleisön edessä.

6. Keräilen astioita

Keräilen Perfect Homen Vit lilja -astiasarjaa, Pentikin Vanilja-sarjaa, Muumi-sarjan vaaleasävyisiä talvimukeja, servettejä ja lasten koulukuvien magneettikuvia. Serveteistä etsin erityisesti vaaleasävyisiä, graafisia servettejä sekä Jukka Rintalan servettejä.

Lapsena keräilin Smurffeja, niitä pieniä sinisiä muovihahmoja. Lapset eivät ole harmikseni innostuneet Smurffeistani.

Vit lilja, Perfect Home blogi

7. Musta-valkoinen sisustus

Missä tahansa näkyy musta-valkoista, huomaan sen taatusti. Katselen musta-valkoisia raitapaitoja sekä astioita, sisustustavaroita, mattoja, sohvatyynyjä, peittoja, lakanoita ja jopa tuoleja. Meidän koti on enemmän valkea-harmaa kuin musta-valkoinen, mutta kiinnitän silti aina huomiota kaikkiin musta-valkoisiin tavaroihin. Vaatteeni ovat lähinnä vain mustia, valkoisia ja harmaita.

Kuva postauksesta Takkahuoneesta makuuhuone.

makuuhuone

8. Pidin ylioppilaan puheen

Halusin pitää ylioppilaan puheen lakkiaisissa, mutta niin halusi myös eräs luokkamme poika. Niinpä teimme poikkeuksen ja pidimme puheen yhdessä. Toimi hyvin!

9. Nukun käsi vatsan päällä

Minulla on yksi aika huvittava tapa. Nukun selälläni. Joka ilta käyn nukkumaan niin, että laitan käteni vatsan, tai oikeastaan kohdun, päälle.

Olen ollut neljä kertaa raskaana (yksi hyvin varhaisen vaiheen keskenmeno) ja käynyt nukkumaan aina niin, että käteni on ollut kohdun päällä. Tapa ei ole kadonnut raskauksien välillä eikä jälkeenkään. Olen tehnyt näin helmikuusta 2003 asti. Enää en kaipaa vauvaa, mutta yhä teen näin tiedostamattani.

äitibloggaaja

10. Oikea jalkani on kipeä

Pidin kesäkuun alussa balleriinoja, jotka hiersivät. Erityisesti autolla ajaminen sattui. Oikean jalkani päkiä kipeytyi parissa päivässä niin, että kävely sattui.

Kesäkuun alun jälkeen olen syöyt kaksi vahvaa kipulääkekuuria sekä satunnaisesti kipuun lääkkeitä sen jälkeenkin. Olen käynyt kolmella lääkärillä, kahdella jalkaortopedilla, fysioterapeutilla ja kahdesti röntgenissä. Ensi viikolla menen magneettikuvaan.

Jokainen askel on sattunut kesäkuun alun jälkeen. Välillä on sattunut enemmän, välillä vähemmän. Olen toiveikas, että kaikkien arvailujen jälkeen syy jalkani kipuun ja yhden varpaan turpoamiseen löytyy pian.

 

Iskeekö tällaiset postaukset, vai palaanko tuttuihin aiheisiin esimerkiksi sisarusten tappelemisesta, lasten ulkovaatteiden pukemisen oudosta muodista, ruuhkavuosien väsymyksestä ja siitä, miten ihania nämä lapsivuodet oikeasti ovat?

Lue myös

X