Yli pyykkivuorten

”Kirjoita seksistä”, sanovat. Jääkö seksille aikaa ruuhkavuosiarjessa?

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
37-vuotias, äiti, bloggaaja

Silloin tällöin juttelen muiden bloggaajien kanssa blogipostausten aihepiireistä. Suurin osa blogeista on rakennettu tietyn aihepiirin ympärille, osa hyvin tiukasti ja osa löysemmin. Minun blogini käsittelee lapsiperhelifestylea, sisustamista, naiseutta, äitiyden vertaistukea ja lapsen keliakiaa.

Pohdimme bloggaajien kanssa, miten tarjoaisimme kiinnostavaa ja ajankohtaista sisältöä lukijoillemme. Lähes aina puhe kääntyy jossain vaiheessa seksiä käsitteleviin postauksiin.

Muutama bloggaajakollegani Otavamedian Kaksplussan blogiportaalista on käsitellyt useinkin seksiin ja seksuaaliterveyteen liittyviä postauksia. Esimerkiksi Munakoisoni ja minä -blogissa aihe on aina välillä esillä. Pisteet rohkeudesta ja tärkeästä puheenaiheesta Jasminille, arvostan! Lue vaikka tästä postaus aiheesta seksikatastrofit.

Lasten yksityisyys blogissa

Minä mietin yksityisyyttämme välillä todella tarkasti. Aika usein olen valmis lyömään hanskat tiskiin.

Mietin, että onko minulla oikeutta puhua lapseni sairaudesta? Onko järkevää paljastaa itsestäni asioita? Kannattaako kotia kuvata Instagramiin?

Mitä kouluikäisten lasteni kaverit ajattelevat siitä, että lapseni vilahtavat joskus blogissani?

Kysymys tietenkin kuuluu, että mitä lapseni ajattelevat tästä. No, sen minä tiedän.

bloggaaja

Koululaiset eivät juuri näy blogissa

Lapseni ovat blogissani toisilla nimillään. Se päätös on tuntunut alusta asti hyvältä ja tuntuu yhä oikealta.

Jos julkaisen lapsistani kuvan blogissa tai somekanavillani, kysyn heiltä siihen luvan. Ne kuvat mitä julkaisen, ovat menneet heidän seulansa läpi. Instagramin kuvista saan kyllä välittömän palautteen, jopa siitä, onko minua esittävä kuva heidän mielestään onnistunut.

En halua tieten tahtoen asettaa lapsia tilanteeseen, jossa heitä vaikka kiusattaisiin äidin sivutyön takia. Vaikka tämä on minun blogini, tämä on myös heidän elämänsä. Muun muassa siksi koululaiseni eivät näy juuri koskaan blogissani – ja eskarilaisenkin osuus vähenee koko ajan.

Vertaistukea blogista

Pidän tärkeänä blogini tehtävää vertaistukena. Haluan kertoa millaista on lapsiperhearki, työn ja kodin yhdistäminen, naiseus ja lapsen keliakia. On tärkeää sanoa ääneen asioita, joita muutkin ehkä miettivät. Olisi ehkä tärkeää käsitellä myös seksuaaliterveyttä, mutta se ei ole minun juttuni.

Blogini on tärkeä työnäytteeni toimittajana. Ajattelen senkin takia hyvin paljon, millaisista asioista kirjoitan. Vaikka blogissani ei kerrota työpaikkaani, haluan silti edustaa työnantajaani. Koen, että seksiaiheet eivät sovi saumattomasti työhön, jota nyt teen.

Tämänkään vuoksi en kirjoita seksistä.

Seksuaalisuus tärkeä osa elämää

Toki puhun koululaisteni kanssa seksuaalisuuteen liittyvistä asioista, ilman muuta. Se on tärkeä osa elämää ja vanhemmuutta. Käyn kuitenkin mielummin keskusteluja kotona kuin blogin kautta.

En pidä ajatuksesta, että yläkoulun kahdeksasluokkalaiset kerääntyisivät lukemaan luokkakaverin äidin postausta seksistä (ehkä heitä ei kiinnostaisi tällaisen mummoikäisen seksipostaus, mutta silti). Eri asia olisi, jos olisin vaikka seksuaaliterapeutti. Bloggaajan seksiohjeet ovat vähän eri juttu kuin seksuaaliterapeutin ohjeet.

En myöskään haluaisi tilannetta, jossa mieheni työkaverit lukisivat ohjeitani. En tiedä olisiko se meriitti miehelleni. Ehkä ei.

Kirjoittaa voi monista aiheista, mutta kannattaa valita sellaiset aiheet, mistä itse tykkää ja tehdä blogista omannäköinen. Seksillä saisi lukijoita, mutta kaikkea ei kannata myydä, jos ei tunnu hyvältä.

Kirjoittakaa te muut seksistä, minä kirjoitan ruuhkavuosiarjen vaatimuksista. Jaa mutta jääkö sille seksille sitten aikaa ruuhkavuosiarjessa?

Kysyn sitä teiltä:

Jääkö seksille aikaa ruuhkavuosiarjessa?

Lue myös

X