Yli pyykkivuorten

Neljän päivän talviloma: laskettelua, lasagnea, luistelua, oopperaa ja baarireissu

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
Yli pyykkivuorten

Vietin juuri neljän päivän talviloman lauantaista tiistaihin. Kun palasin töihin keskiviikkona, pari työkaveria ihmetteli, että enkö olekaan lasten kanssa lomalla. Kerroin innoissani, että olin juuri lomalla, neljä päivää putkeen. He nauroivat. Kirjoitin aiemmin tässä, että pätkätyöläisellä ei ole lomia, mutta niin tai näin, neljän päivän loma oli mahtava juttu!

Kuvasin lomallani aika paljon kännykällä ja vähän järkkärilläni. Näytän teille, mitä kaikkea ehdimme tehdä lomallani. Mehän ehdimme vaikka mitä!

Perjantai-ilta: Löhöilyä sohvalla

Perjantaina mies tuli kotiin viiden päivän työmatkalta vasta vähän kello 22 jälkeen. Minä ja lapset olimme kaikki illalla kotona. Löhösimme koko perhe olohuoneen isolla sohvalla lukien, kännykkää selaillen ja telkkaria katsellen.

Kun Aava oli mennyt nukkumaan, pelasimme kolmestaan Gang Of Four -korttipeliä ja söimme nachoja. Sen jälkeen katselimme vielä edellisviikon Putousta.

perhe

Lauantai: luistelua, Veljeni vartija -ooppera ja baarireissu

Aamulla pötköttelimme aika myöhään sängyssä ja saimme lapsia kainaloon riehumaan tyynysotaa.

Aava vinkui koko perjantai-illan, että menisimme luistelemaan. En jaksanut silloin, joten lupasin lähteä heti aamulla.

Oli täydellinen pakkasaamu ja ihana auringonpaiste!

  luistelu

Kävimme luistelun jälkeen saunassa. Hauskaa käydä keskellä päivää saunassa ja vielä pakkasessa jäätymisen jälkeen.

Iltapäivällä Henrik lähti kaverinsa yökyläsynttäreille. Minä ja mies lähdimme Tampere-taloon katsomaan vuoden 1918 tapahtumista kertovaa Veljeni vartija -oopperaa. Ostin miehelle joululahjaksi liput, kun hän on monesti toivonut, että menisimme kuuntelemaan Tampere Filharmoniaa. Oopperaesitys oli hieno kokemus, vaikka ooppera ei olekaan ihan meidän laji.

Oopperan jälkeen menimme vielä syömään. Sieltä suoraan minä vaihdoin seuraa ja lajityyppiä ja lähdin ystäväni Marin kanssa Uniklubin keikalle! Oli tosi hauska ilta ja koko päivä.

Masu Tampere

Sunnuntai: Irronnut hammas, luistelua, lasagnea ja salia

Sunnuntaiaamu oli yhä kiireetön kuin lauantaiaamukin. Aava tuli kainaloon sänkyyn esittelemään uutta hymyään, kun hammas oli irronnut illalla. Kerroin koko tämän jännittävän tarinan postauksessa ”Ja sitten se hammas irtosi”.

Lähdimme taas aamulla luistelemaan. Tällä kertaa myös Henrik tuli mukaan. Nyt en ottanut edes kännykkää mukaan, koska kännykästäni loppuu nopeasti akku pakkasessa, joten en ottanut kuvia.

Kotona tein Matildan kanssa gluteenitonta lasagnea. Siitä tuli taas aika löysää, mutta niin hyvää! Innostuimme kattamaan nätisti sunnuntain kunniaksi. Se tarkoitti muun muassa sitä, että otin sen Olen Lapsiperheen Vahaliina Ja Siksi Täynnä Ketsuppia Ja Leivänmurusia -vahaliinan pois.

Olimme vain kotona koko perhe. Mies kävi hiihtämässä ja aloitti keittiömme takana olevan vanhan kodinhoitohuoneen remontin, mistä kirjoitan myöhemmin lisää.

Pelailimme lautapeliä, siivoilimme, luimme, minä kirjoitin blogia.

Kävin illalla vielä salilla pitkästä aikaa.

hampaat lähtevät

talviloma salilla

Maanantai: Laskettelupäivä

Koko maanantaipäivän olimme koko porukalla laskettelemassa. Aava lasketteli eka kertaa ja minä ekaa kertaa 12 vuoteen! Meillä kummallakin meni hienosti!

Miehen veli oli kanssamme laskettelemassa. Aava oli vain lasten rinteissä seuranaan minä, mies tai Matilda. Hyvin toimi!

Miehen veli tuli meille kylään. Söimme iltapalaksi tapastyyppisiä herkkuja sekä helppoa ja hyvää gluteenitonta suklaa-keksirahkaa.

Lasten mentyä nukkumaan pelasimme kolmestaan lautapeliä.

tapakset Yli pyykkivuorten

tapas

suklaarahka

Tiistai: Ikea ja kotonaoloa

Tiistaina tein pari blogipostausta. Oli kova pakkanen, mutta Aava halusi luistelemaan. Aava ja miehen veli lähtivät luistelemaan ja minä ja mies suuntasimme Ikeaan.

Ostimme Ikeasta vanhaan kodinhoitohuoneeseen, meidän apukeittiöön, uuden kaapin.

Kuvasin meidän tiimitakeissa viettämät Ikea-treffit. Parasta arjen luksusta!

Mies purki seinää, minä tein ruokaa ja Matilda teki lehtikaalisipsejä.

Tiistai meni ihan liian nopeasti, mutta hyvä, että ehti tehdä monia rästihommia kotonakin, kuten pestä pyykkiä.

Minä lähdin keskiviikkona töihin. Aava sairastui samantien, joten muun perheen suunnitelmat kylpylästä ja muusta lomatekemisestä jäivät väliin. Toisaalta kiva sellainenkin loma, että ei koko ajan tapahdu jotain. Mies tosin ahersi remontin parissa koko ajan, mutta olipa aikaa sille.

Yli pyykkivuorten

remontti, lehtikaalisipsit, Ikea

Oliko tai onko sinulla talviloma? Mitä teit lomalla?

Lue myös

X