Yli pyykkivuorten

Viikonlopun ilonaiheita: alpakoita, karkkia, lasillinen viiniä ja hyggeilyä

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
sänky

Tänä viikonloppuna iloitsin…

…tyhjästä kalenterista. Aika usein meillä on viikonlopulle paljon suunnitelmia. Nyt meillä ei ollut mitään. Se oli mahtavaa!
…Henrikin kaverin yökyläilystä. Oli hauska seurata, miten kivaa pojilla oli yhdessä. Meitäkin nauratti, kun he leikkivät Nerf-pyssyillä ja juoksivat ympäri taloa nauraen. Ihan pieniä ja ihanan pieniä ovat vielä hetken!
…aamun halailuista Aavan kanssa.
sänky
…miehen saatua työhuoneremonttimme valmiiksi. Nyt ovat kaapit ja seinät ok, mutta vielä tarvitaan ehkä nykyistä pienempi pöytä, pari julistetta sekä makuuhuoneeseemme sieltä lähteneen pöydän tilalle jalkalamppu ja pieni pöytä. Nojatuoli ja rahi on jo tilattu. Kurkista takkahuone-makkariamme tästä.
…Siitä, että olen saanut nyt toimimaan systeemin, että kaikki osallistuvat pyykkien lajitteluun ja taitteluun. Jokainen poimii omat vaatteensa ja taittelee ne itse. Aavan tehtävänä on etsiä sukille parit.
…yhdessä katsotusta Putouksen finaalista. Minun piti tehdä Putouksesta postaus, jossa kirjoitan, että onko Putous muka lastenohjelma, ei kai, mutta nyt tällä kaudella tuntui, että aika pitkälti on. Jäi siis kirjoittamatta, hyvä niin! Hyvin on saatu karsittua lapsille sopimatonta materiaalia pois, pisteet siitä!
lauantai
…kunnan talvitapahtumasta, jossa Aava sai ratsastaa ponilla, syöttää alpakoita ja nähdä hienon taikatemppuesityksen.
…luistelusta Aavan kanssa. Se oli ehkä talven viimeinen luistelu, niin pehmeä jää jo oli.
alpakat
…Aavan kanssa tehdystä kauppareissusta, jossa löysimme hänelle muutamia uusia vaatteita ja kruunasimme reissun jäätelöillä kahvilassa.
…ostoskeskuksen pihassa olleesta tapahtumasta, jossa Aava pääsi ohimennen koiran vetämän pulkan kyytiin. Ihan uusi kokemus!
…siitä, että jaksoin pestä vessat. Siis pönttöjen lisäksi myös pestä peilit ja lavuaarit, pyyhkiä pölyt ja vaihtaa pyyhkeet. Ai että mikä fiilis, kun se on taas tehty. Tässä siivouspostauksessa kirjoitin hammastahnainstallaatioista, jotka kasvavat vessan peileissä.
sisustus
…siitä, että Matilda sanoi, että ei häpeä minua. En kuulemma ole ollenkaan sellainen äiti, jota pitää hävetä, mutta joillain muilla on sellaisia äitejä. Vau! (Tanhupallon äänensävyllä.) Matilda kävi tänään keräämässä rippikoulumerkinnän messusta kirkosta. Lähdin mukaan messuun, mutta tulin sisään vähän perässä, kun jäin parkkeeraamaan autoa. En mennyt Matildan ja hänen kavereidensa viereen istumaan vaan istuin kauemmaksi. Kun kerroin myöhemmin vähän vitsilläkin, että jäin kauas, että ei tarvinnut hävetä äitiä, niin kuulin, että minua ei tarvitse hävetä. Vau! (Yhä Tanhupallon äänellä.)
…Aavan naurusta, joka syntyi siitä, kun kesken hampaiden pesun käskin häntä katsomaan peilistä ja hän huomasi, että yksi hammas puuttuu. Heiluva hammas oikein syöksyi syliini, kun pesin hänen hampaitaan, eikä tyttö huomannut mitään. Otin yhden kuvan, minkä jälkeen kännykkäni jälleen sammutti itsensä. Olen ihan valmis uuteen puhelimeen, en kestä, miten huonoja kuvia tulee kännykälläni. Jaan silti tämän kuvan, vaikka sen laatu on järkyttävä. Tunnelma on tärkein. Lue tästä jännittävä tarina siitä, mitä tapahtui viimeksi, kun hammas irtosi.
hampaiden heiluminen
…levosta, rauhallisuudesta, vierekkäin sohvalla pöytköttelystä, hyvästä ruuasta, viinilasillisesta, lauantain karkkipäivästä, perjantain kutsuista, joilla emännän koira kiipesi syliini nukkumaan ja jutteluista.
…siitä, että sain tänään illalla tehtyä 3,5 tuntia töitä ja siksi huomisen päivän työt helpottuvat. Joudun käymään keskellä päivää sairaalan ravintoterapeutin luona liittyen Aavan keliakiaan.
…Henrikin ilosta, joka syntyi siitä, että hän halusi leipoa ja vastaanotti sen jälkeen suuret kiitokset suklaakeksien mausta ja keittiön siisteydestä leipomisen jälkeen.
lauantai

Yöpuku, villasukat, karkkia ja suklaata ja Putous. Ei sitä ihminen muuta lauantailta tarvitse.

…blogin Facebook-yhteisössä olleesta vilkkaasta keskustelusta koko viikonlopun ajan. Kiitos, että olette löytäneet yhteisön! Enää muutama puuttuu 3000 tykkääjästä ja sen kunniaksi järjestämästäni arvonnasta!

…keski-ikäisyydestä ja kodista.

sisustus
Mistä sinä iloitsit tänään?

Lue myös

X