Yli pyykkivuorten

Pommiuhkaus koulussa – kiitos koulu, että kaikki sujui hyvin

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
Pirkkalan pommiuhkaus

Meillä oli tänään aika erilainen aamu…

Kun vein Aavan puoli kahdeksan aikaan kouluun huomasimme, että koulun lähellä oli ollut kolari. Ihmettelimme ohi ajaessamme ambulanssia ja poliisiautoa. Mietin, että siinäpä vähän pureskeltavaa 6-vuotiaalle. Olisipa jäänyt siihen…

Olin juuri lähdössä koulun pihalta 7.45, kun kuulin kuulutuksen, jossa kaikkia koulun oppilaita pyydettiin siirtymään viereiseen vapaa-aikakeskukseen. Seurasin oppilaita, opettajia ja muuta henkilökuntaa muutamien muiden vanhempien kanssa.

Vapaa-aikakeskukseen ohjattiin koko koulukeskuksen väki: alakoulu, yläkoulu ja lukio, eli monta sataa oppilasta, kaikki yhteen laskettuna yli tuhat.

Aika pian sen jälkeen kuulimme, että koulukeskukseen oli annettu pommiuhkaus. Seurasin tilannetta puoli yhdeksään asti, minkä jälkeen lähdin töihin hakemaan läppäriäni, että voin pitää etäpäivän, jos lapsi täytyy hakea kotiin.

Aika nopeasti Wilmaan alkoi tulla ohjeistusta. Koulupäivä peruttiin. Isommat oppilaat pääsivät kotiin ja pienimmät olivat vapaa-aikakeskuksella niin kauan, että vanhemmat hakivat heidät kotiin.

Pirkkalan pommiuhkaus

Koulu toimi hyvin

Syy, miksi kirjoitan tästä blogiini on, että haluan antaa julkisen kiitoksen kouluille.

Kaikki sujui rauhallisesti ja hallitusti. Oli hienoa nähdä, että vaikka osa aikuisistakin luuli tilannetta harjoitukseksi, tositilanteen selvittyä asiat sujuivat hyvin.

Tiedotus oli erittäin toimivaa; kriisiviestintä toimi mielestäni hyvin.

Kun tulin hakemaan Aavan kotiin, tunnelma salissa oli rauhallinen ja lempeä. Lapset istuivat lattialla kuin eväsretkellä syömässä heille tarjoiltuja leipiä ja hedelmiä.

Sairas maailma ja kauhistuttava uhkaus, mutta jos jotain sattuu, viranomaiset toimivat hyvin. Nyt poliisi on jo tiedottanut, että mitään ei löytynyt. Hieno juttu.

Nappasin töistä mukaani ponchoni, jonka annoin Aavalle, koska hänen ulkovaatteensa jäivät kouluun. Aava suri eniten aamuhoidossa lautaselle jäänyttä puuroa sekä reppua ja ulkovaatteita, joita ei saanut ottaa mukaan.

Tällä hetkellä Aava ja ystävä leikkivät poneilla. Ponien kouluun on tullut pommiuhkaus… Ihan rauhallisia kaikki lapset ovat, joten kaikki hyvin.

Tässä Aamulehden klipistä voitte kurkistaa haastattelumme. Aavan oikea nimikin vilahtaa siinä, jos ihmettelette. Aamulehden video pommiuhkauksesta.

Lue myös

X