Yli pyykkivuorten

Todella paljon lunta! Ei todellakaan kevät… (Vertaa kuvat vuosi sitten ja nyt)

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
kurahousut
Blogipostauksen otsikko 29.3.2017: Ei yhtään lunta! Kevät!
Blogipostauksen otsikko 21.3.2018: Todella paljon lunta! Ei todellakaan kevät…
29.3.2017
Meillä ei ole ollut enää muutamaan viikkoon yhtään lunta. Kun haen Aavan päiväkodista, hän istuu keskellä hiekkakasaa ja piirtelee kepillä maahan karttoja, rakentaa hiekkalinnakaupunkia tai tekee hiekkaan puroja kohti viemäreitä. Hän on niin täynnä hiekkaa, että tarvittaisi painepesuri tytön puhdistamiseen. Onnellinen hiekkakakkumestari!
 kurahousut
21.3.2018
Meillä on ihan valtavan suuret hanget. Lasten koulun pihassa on auratusta lumesta kasattu jäinen mäki, jonka korkeus on kolme, jopa neljä metriä. Kun haen Aavan koulun iltapäivätoiminnasta, hän luistelee koulun luistelukentällä. Ikionnellinen luistelija!
luisteleminen
29.3.2017
Aamuisin on vielä jopa 10 astetta pakkasta, mutta päivällä saattaa olla sama plussaa. Toistaiseksi Aava on ollut hoidossa vielä talvivaatteissa, koska hän palelee helposti ja haluaa vielä pitää niitä, että ei tule kylmä. Tuleepa ainakin Kuomat käytettyä ihan kokonaan loppuun, kun niille ei uutta käyttäjääkään ole.
21.3.2018
Aamuisin on ollut pakkasta jopa 17 astetta. Päivästä riippuen lämpötila on noussut iltapäivällä viiteen pakkasasteeseen tai jopa yhteen pakkasasteeseen. Käytössä on yhä ihan täysillä Kuomat, fleece, vuorellinen kauluri, lämpimin pipo, talvirukkaset ja toppahaalari. On myös tosi liukasta!
29.3.2017
Hämmästyn joka kerta, kun joku Facebook-kaveri päivittää kuvia lumitöistä tai hiihdosta. Herranen aika, täydet hanget vielä! On tämä Suomi pitkä maa. Toisaalta se tässä tuntuukin erityisesti hassulta, että alle kahden tunnin automatkan päässä Jyväskylässä on täydet hanget, ja täällä jo haravoidaan.
kevät
luonto
21.3.2018
On ollut todella hienoa, että tämä upea talvi on ollut koko Suomessa.
luistelu
29.3.2017
Pihamme joka kulmalla ja kulmien välissä on istutuksia ja pensaita. Olen yrittänyt  leikellä pensaista kuolleita oksia ja vanhoja kukintoja pois, vaikka en ymmärräkään mitään puutarhanhoidosta. Maa on vielä paikoitellen vähän jäässä, joten ei pysty vielä täysillä haravoimaan. Aikamoinen savotta tuo piha on, mutta yritämme löytää jonkinlaisen keskitien sen hoitamisessa.
puutarha
21.3.2018
Hanget näyttävät tänään keskiviikkona ihan erilaiselta kuin vielä viikonloppuna. Niissä näkyy pieni lupaus mahdollisesta sulamisesta. Tai sitten ei…
Koko pihamme hanget ovat täynnä neulasia.
lumi
29.3.2017
Meillä on tässä uuden kotimme, johon muutimme elokuussa, pihassa myös leikkimökki ja huvimaja, joiden sisustamisesta haaveilen kesälle. Olemme myös luvanneet lapsille trampoliinin.
kevät
21.3.2018

Leikkimökki ja trampoliini ulkoleikeissä tuntuvat yhtä kaukaisilta kuin keskimmäisen, tai miksi ei tyttöjemmekin, armeijaan meno. Eihän nyt vielä aikoihin!

leikkimökki
29.3.2017
Lähiaikoina pitäisi huoltaa pyöriä ja tarkistaa vielä kaikkien kenkien ja välikausiasujen tilanne. Nyt jaksaa taas paljon paremmin ulkoilla ja samalla taas tehdä sisälläkin kaikkia sisustus- ja siivousprojekteja, kun niin mahtava aurinko tulee sisään ikkunoista. Hyvin pääsee valo kaikkien sormenjälkienkin läpi…
21.3.2018
Välikausivaatteet pitäisi kyllä käydä läpi vaikka jo viikonloppuna. Ihana valo, kivat pakkaspäivät! Kiitos ollaan jo saatu nauttia talvesta riittävästi…
Kiitos talvi 2018! Tervetuloa kevät 2018! Äkkiä, pliis.

Lue myös

Lue myös

X