Yli pyykkivuorten

Lapsen odotusta ei onnitella, perheellinenkin voi olla yksinäinen. Suosituimmat äitiyteen liittyvät postaukset.

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
Juhannus

‒ Koskas sun elämä loppuu?

‒ Anteeks?

‒ Niin, koska sun elämä loppuu? Koska tuo syntyy?

Hämmennyin niin, että en osannut kuin lauhkeana lampaana kertoa lasketun ajan kuukauden.

‒ Onko se ensimmäinen?

‒ Ei kun kolmas.

‒ Kolmas!? No, kyllä mekin olisi haluttu kolmas, mutta ei todellakaan enää jaksettu. Mä haluan nukkua yöni! Sitä paitsi me ei todellakaan haluttu ottaa sitä riskiä, että se olisi vammainen! Ei me olisi haluttu vammaista lasta! Tuskin kahden terveen jälkeen saa enää yhtä tervettä lasta!

Kolmannen lapsen odotusta ei onnitella kuin yhdessä ainoassa tapauksessa. Niin minä koin asian. Miten te olette kokeneet?

Lue tästä postaus Kolmannen lapsen odotusta ei onnitella kuin yhdessä tapauksessa.

raskaus, odotus, vauva

Perheellinenkin voi olla yksinäinen

Olen ollut yksinäinen vaikka minulla on iso perhe. Viides maakunta ja yhdeksäs paikkakunta ovat repineet minut aina ystävien läheltä pois vaikka suurin osa muutoista ovat olleet toivottuja.

Olen yksinäinen sillä tavalla ja siksi, että minulla ei ole ollut arjessa ystävää, joka tulisi illalla meille tapaamaan vain minua tai lähtisi kanssani vaikka terassille. Vaikka minulla on upea, iso perhe ja olen hyvin onnellinen mieheni kanssa, olen välillä vähän yksinäinen, koska minulta puuttuu lähellä asuva ystävä.

Nyt tuntuu, että olen löytänyt ystäviä, mutta siihen on mennyt aikaa. Ystävien löytäminen ei ole mitenkään helppoa.

Lue tästä postaus Perheellinenkin voi olla yksinäinen.

Yli pyykkivuorten

Minusta on tullut paska mutsi

Nykyään, kun tulen kotiin töistä siinä kello 17 aikaan, puren huulta ja hampaita yhteen jo eteisessä. Siinä ehkä hillitsen itseni ja laitan eteisen kenkämeren suoraksi kuin kesäaamun tyyni järvenpinta.

Kuljen kohti keittiötä. Siitä se sitten alkaa.

‒ Niin te ette sitten tyhjentäneet astianpesukonetta! Ei kun täällähän on likaisia! Miksi te ette ole laittaneet astioita koneeseen? Kaikki nämä mahtuis ihan hyvin koneeseen!

Sitten lähden etsimään koululaisia heidän huoneistaan.

‒ Miksi sängyt ei ole pedattu? Miksi kaikki tavarat on lattialla? Miksi sulla on täällä monen päivän likapyykit lattialla? Oletko tehnyt läksyt? Oletko tehnyt jotain muutakin kuin ollut kännykällä?

Välillä on tuntunut, että en ole mitään muuta kuin paska mutsi, ainakaan omasta mielestäni. Tänä vuonna 15 ja 12 vuotta täyttävät ovat jo niin erilaista äitiyttä tarvitsevia kuin 7 vuotta täyttävä, että en aina enää osaa.

Lue tästä postaus Minusta on tullut paska mutsi.

yli pyykkivuorten

Mihin aikaan lapsi laitetaan nukkumaan?

‒ Onko teillä seiskaluokkalainen ollut väsynyt aamuisin? Meillä ei millään meinaa jaksaa herätä!

‒ Monelta hän käy nukkumaan?

‒ Niin no en tiedä, kun hän jää aina pelaamaan tai tekemään jotain muuta, kun me muut käydään nukkumaan. Mutta se on nyt tämä ikä, että aina väsyttää!

Purin kieltäni kohtuu kovaa. Oikeastiko ajatellaan, että 13-vuotias voi itse päättää ja ymmärtää, kuinka paljon hän tarvitsee unta? Ihanko oikeasti, ja sitten syytetään murrosiän tuomaa väsymystä?

Mihin aikaan 6-vuotias kannattaa laittaa nukkumaan? Entä 2-vuotias? Postauksessa Lapsemme-lehdessä ollut taulukko suositelluista nukkumaanmenoajoista eri-ikäisille lapsille.

Lue tästä postaus Mihin aikaan lapsi kannattaa laittaa nukkumaan.

kuume, flunssa, lapsi kipeä

Vesirokko ei ole leikin asia

Suututin kerran yhden vanhemman naisen ystäväni Facebook-sivulla. Ystäväni kertoi, että ensimmäiselle hänen viidestä lapsestaan oli tullut vesirokko. Seinä täyttyi tsempeistä ja rohkaisuista, että ei hätää, äkkiä menee ohi.

Muut vähättelivät, mutta minä kirjoitin, että kannattaa varata kotiin kaikkia mahdollisia kutinan lievitykseen apteekista saatavia lääkkeitä sekä tarkkailla lapsen vointia tarkasti. Kirjoitin, että vesirokon kanssa ei kannata leikkiä. Tämä ystäväni Facebook-ystävä suuttui minulle, että olen ilkeä, kun maalailen piruja seinille ja pelottelen ystävääni. Hän kirjoitti, että hyvin se menee, tuskin tuntuu edes missään!

Aavan vesirokkotulehdus meni silmiin, mikä toi välittömästi reissun keskussairaalaan. Aavan ystävälle vesirokko toi pikkuaivojen ataksian.

Kun joku sanoo, että tervetuloa meille hakemaan vesirokko, niin juokse kovaa karkuun. Postauksessa pohdintaa vesirokkoon suhtautumisesta.

Lue tästä postaus Vesirokkobileet? Älä edes harkitse.

lasten taudit

Lue myös

Kuinka paljon äitien kestävyyskuminauha venyy?

Näiden syiden vuoksi sisarukset tappelevat

Koululaiset jumaliste, nyt äiti opettaa miten puetaan päälle!

Lapset leikkivät hengenvaarallista leikkiä Pirkanmaalla

Paras päätös: Lopetimme eskarilaisen harrastuksen

Lue myös

X