Mainos Yli pyykkivuorten

Parhaat aseet lapsiperheen kodin ikkunoiden pesuun

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Kaupallinen yhteistyö

ikkunanpesu
Jälkikasvu osallistumassa sekä siivoukseen että aiemmin olleeseen yhteistyöpostaukseen parhaaksi näkemällään tavalla.

Mainos Sinituote

Mitä kaikkea lapsiperheen ikkunoista voi näkyä?

Pihan keinut, hiekkalaatikko, potkupyöriä ja polkupyöriä, trampoliini, puissa kiipeileviä oravia, lumihankia tai kukkapenkkejä, riippumatto…

Väärin. Tai oikein. Näkyisi, jos näkyisi läpi.

Mitä kaikkea lapsiperheen ikkunoissa voi näkyä?

Sormenjälkiä, kädenjälkiä, lasten ja koirien kielten ja nenien jälkiä, puuroa, maitoa, tussia, töihin lähtevälle isille ikkunan läpi annettuja pusuja…

You name it, kaikkea löytyy. Vaikka meillä on jo vähän isommat lapset, meiltäkin löytyy ikkunoista ainakin jotain näistä.

Tämä kevätaurinko todellakin paljastaa kaikki pusut ja kädenjäljet ikkunoista!

ikkunanpesu

Miten pestään lapsiperheessä ikkunat?

Miten pestään parhaiten lapsiperheessä ikkunat? Tässä näppärä seitsemän kohdan luettelo, jota seuraamalla onnistut.

1. Aseta itsellesi palkinto

Vaikeinta on aloittaminen. Siispä päätä palkinto, jonka saat, kun kaikki ikkunat on pesty. Ihan sama onko se suklaalevy, päiväunet, juoksulenkki vai merkkilaukku. Aseta palkinto.

2. Lahjo perhe urakkaan mukaan

Monta ikkunaa, monta perheenjäsentä, yksi äiti. Lahjo, pakota tai uhkaa koko perhe projektiin. Lupaa palkinnoksi vaikka elokuvailta ja popparit (tämän lisäksi saat itse myös sen oman palkintosi, koska sinä sen urakat aloitat ja lopetatkin).

ikkunoiden pesu

3. Valitse laadukkaat välineet

Totuus on, että paskoista välineistä tulee vain huono fiilis ja huonoa jälkeä. Osta varrellinen ikkunanpesin ja hyvä kuivain sekä ikkuna- ja peililiinoja, niin lapsetkin pystyvät osallistumaan helposti. Pölykinnas on ihan loistava pölyjen pyyhkimiseen esimerkiksi verhotankojen päältä.

4. Anna lasten ottaa tuntuma välineisiin

Aloita ikkunoiden karmien ja sälekaihdinten pyyhkimisellä esimerkiksi pölymiekalla. Lapset ja miekat sopivat hyvin yhteen, joten laita pienet merirosvot pyyhkimään pölyt pölymiekalla.

Anna siimaa pari minuuttia alku- ja lopputaisteluille. Enemmän alkutaistelulle, koska ainakin meillä pölyjä on tarttunut pölymiekkaan aina mukavasti siivoamisen lopussa, joten taistelu pölyisillä pölymiekoilla ei ole hyvä idea sittenkään

ikkunoidenpesu pölymiekka

5. Käytä mahdollisimman vähän pesuaineita

Esimerkiksi Sinituotteiden ikkuna- ja peililiinoja voi käyttää ilman pesuaineitakin. Varsinkin lasten käsiin on kiva antaa vaikka pelkkä vettä sisältävä suihkepullo ja peililiina. Puhdasta tulee pelkällä vedelläkin tai miedolla pesuaineella.

6. Pese muutama ikkuna kerralla

Pese parin huoneen ikkunat kerralla tai rykäise kaikki kerralla – miten vain. Aloita projekti hyvissä ajoin ennen niitä synttäreitä, valmistujaisia, ristiäisiä, rippijuhlia… Ja kun huomaat, että taas on nuoltu ja taputeltu ja lasten ja koirien nenillä tahmaistettu ikkunoiden alareunat, niin pyyhi ikkunat siivousliinalla.

SINI

7. Nauti palkinnot

Nauti palkinnoistasi samalla, kun katselet ikkunasta ulos etkä ikkunan nenäriviä.

Ikkunoidenpesu

Lista on koottu saamiemme Sinituotteiden innoittamana. Saan ilokseni arpoa teillekin blogini Facebook-sivulla ja tämän postauksen kommentointikentässä Sinituotteita!

Osallistu arvontaan blogin Facebook-sivulla tai kommentointikentässä kertomalla, mihin vuodenaikaan peset mieluiten ikkunat – tai kuinka kauan olet paennut koko projektia. Saan arpoa teille 5 kappaletta 60 euron arvoisia tuotepaketteja. Arvon 3 tuotepakettia Facebookissa ja 2 tuotepakettia täällä blogissa.  Arvonta-aika päättyy 03.05.2018 kello 18.00.

Sinituotteen arvonta

sinituote

Kuinka usein peset ikkunat vai pakoiletko koko projektia? Kerro, niin olet mukana arvonnassa!

Huom: Blogissani on kommenttien tarkistus päällä, joten kommenttisi näkyy vasta, kun olen ehtinyt sen hyväksyä. Ei siis huolta vaikka ei heti näkyisikään.

Lue myös

10 vinkkiä, joilla lapsiperheen koti pysyy siistinä

Lue myös

X