Yli pyykkivuorten

Uskalla leikata reilusti tytön hiuksia – kyllä, niistä tulee paksummat

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
tytön hiukset
Hiukset seitsemänvuotiaana.

Olen tässä ihmeekseni huomannut, että meidän perheen vauva täyttää ihan kohta seitsemän. Seitsemän! Se tuntuu uskomattoman isolta ja toisaalta samaan aikaan tosi pieneltä, koska Matilda täyttää tänä vuonna jo 15 ja Henrik 12.

Luin Aavasta kirjoittamiani viisivuotis- ja kuusivuotispostauksia juuri ja jaoin niitä blogin Facebook-sivulle. Tuli oikein ikävä viisivuotiasta Aava, mikä ihana ikä! Ihanan pikkuvanha, kiukutteleva prinsessa!

Lue tästä Viisivuotias: ihana kiukkupussi täydellisellä huumorintajulla

Ja tästä Kuusivuotias: niin pieni, niin iso.

prinsessa

Aava viisivuotiaana.

Viisivuotispostauksessa kirjoitin siitä, että Aava halusi kasvattaa Tähkäpään hiukset. Hiukset olivat todella pitkät, ohuet ja takkuiset.

Postausta nyt uudestaan lukiessani tajusin, että hiukset ovat nyt ihan erilaiset.

Kävimme joka aamu hiustappeluita, kun Aava oli 5- ja 6-vuotias. Lopulta viime syksynä eskarin alkaessa olimme kumpikin sitä mieltä, että nyt loppuvat tappelut.

Leikkautimme Aavalle pitkän polkan tai vähän yli. Jokatapauksessa hiukset lyhenivät valtavasti.

En löytänyt siitä nyt ihan täydellistä kuvaa, mutta näistä näkee suuntaa muutoksesta.

Kuusivuotias

Lyhyemmät hiukset kuusivuotiaana.

Muistan, että häntä harmitti. Minuakin harmitti salaa, mutta olin hiljaa. Olin kuitenkin tyytyväinen, kun harjaaminen helpottui valtavasti.

Tajusin postausta lukiessani, että nyt keväällä, kun hän täyttää seitsemän, hiukset ovat ihan erilaiset. Ne ovat nyt paksummat ja kiiltävämmät.

Alla olevassa kuvassa hiukset ovat olleet letillä ja latvoja pitäisi tasata, mutta itse näen näissä kuvissa, ja tunnen hiuksissa harjatessakin, ison eron.

Ihan vaan rohkaisuna, että uskalla leikata tytön Tähkäpää-hiuksia reilusti, se kyllä kannattaa! Vaikka tiedän, että perheen prinsessa ei siihen helposti suostu…

Hiukset seitsemänvuotiaana.

Taistellaanko teillä hiusten harjaamisesta, pesusta tai leikkaamisesta? Mitkä ovat parhaat vinkkisi lasten hiusten hoitamiseen?

Lue myös

X