Yli pyykkivuorten

Kuinka kummallisia unia kiltti ja tunnollinen perheenäiti voikaan nähdä…?

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
unet

‒ Arvaa mitä unta näin, sanon miehelleni monena aamuna heti herättyämme.

‒ No kerro, mies huokaa – ja tietää jo odottaa jotain aivan käsittämätöntä draaman kaarta. Hän yleensä puistelee jo tuossa vaiheessa valmiiksi päätään.

**

‒ No, näitkö kidutusunia, mies kysyi juuri, kun olimme edellisenä iltana käyneet katsomassa Red Sparrow -leffan, jossa uhrin kiduttamiset olivat todellakin liikaa minulle.

‒ En, mutta seurustelin sen miespäähenkilön kanssa, hihkaisin. ‒ Seurustelitko sinä sen naisen kanssa?

‒ No en, mies huokaisi pettyneenä.

**

Luin kerran Facebookista, että ystäväni takapihalla oli ollut hirvi. Sehän taas riitti siihen, että minulla pyöri yöllä ihan omat hullut leffani.

Tätä ei itse asiassa ehkä edes kannattaisi kertoa teille, mutta kerron nyt, kun aloitin.

Olin unessa tuon ystäväni pihalla. Hiivin lähemmäksi hirveä. Halusin koskettaa sitä.

Kun pääsin lähelle, hirvi kääntyi katsomaan minua, ja… tuota noin…

No, hirvi raiskasi minut.

Jep, näin tapahtui.

Seuraavassa hetkessä olin raskaana ison mahani kanssa. Mahassani oli jonkinlainen kentauri, sellainen ihmisen ja hirven yhdistelmä.

Rakkaat raskaanaolevat, ei kannata tuskastua, jos vauva potkii kohdussa. Te ette ole kokeneet sitä, kun hirvenvasa potkii sorkilla kylkiluiden alle!

Se sattuu.

Nyt tiedätte sitten senkin.

unet

**

Unessa selasin Facebookia, kun näin yhden naispuolisen kaverini videopostauksen.

Nainen oli ollut lapsensa kanssa ruokakaupassa, missä lapsi oli kuvannut livevideoita.

Katselin unessa videota. Kaupassa oli pyörillä liikkuva kärry, jossa oli täytekakkuja pahvilaatikoissa. Kärryn takana oli kolme myyjää.

Ihmiset tungeksivat kärryn edessä kuin yleisö festareilla lavan edessä. Yleisön paine työnsi ystävääni niin, että hänet työnnettiin mahalleen kakkujen päälle.

Video oli kuvattu takaa takapuolen puolelta. Takapuoli heilui siinä kakkujen päällä hetken ennen kuin nainen syöksyi alas kädet edellä myyjien keskelle.

Myyjät kumartuivat auttamaan. Kun myyjät nousivat ylös, heillä oli kasvot kermavaahdossa niin kuin jenkkien kotivideoissa. Muut asiakkaat taputtivat raikuvasti.

Kun menin töihin, yksi työkaverini oli nähnyt saman videon ja esitti näkemänsä yksityiskohtaisesti takapuolen heilumisineen. Työkaveri painoi tarinansa lopussa omat kasvonsa työpaikan kahvihuoneessa jostain syystä olevaan täytekakkuun.

Tämän uskomattoman yöllisen elokuvanautinnon sain siksi, että katsoin edellisenä iltana peilistä, että voisi olla aiheellista treenata näitä tutisevia pakaroita…

**

Yhtenä yönä meille tuli kylään Vesku ja Spede. Siinä istuivat meidän sohvalla juttelemassa mukavia. Mikäs sen kivempaa!

**

Joku vuosi sitten näin unta, että lähistöllä liikkui pedofiili. Vanhempani soittivat ja kertoivat, että pedofiili ajaa ihan kohta ohitsemme.

Minä ja ystäväni olimme raivoissamme tuollaisesta lapsiin kohdistuneesta pahuudesta. Kun auto ajoi kohdalle, pysäytimme auton ja revimme miehen ulos.

Siinä kävi sitten niin, että se mies päätyi palasina mökin saunan kiukaaseen.

Päivän hyvä työ tehty! Ei kun…

**

Kun olimme menossa naimisiin, näin joka yö unta, että olin alttarilla eri miehen kanssa. Etsin kauhuissani miestäni – ja aina lopussa löysin hänet onneksi ennen kuin pappi sanoi aamenen väärän miehen seisoessa vieressä.

**

Lapsena näin unta, jossa päätin ystävieni kanssa, että tulemme seuraavana päivänä alasti kouluun. Niinhän siinä sitten kävi, että kukaan muu ei tullut alasti kuin minä…

Muistan yhä koulun poikien naurun ja sen häpeäntunteen. Näin unen juuri siinä vaiheessa, kun rintojen kasvaminen nolotti.

**

Huomasin lukiossa, että ystäväni poikaystävä välitti ystävästäni paljon. Seuraavana yönä unessani tuo poikaystävä itki – ne olivat ystäväni hautajaiset. Ihan niin syvää välittämistä en olisi välittänyt katsella yöllisen leponi aikana.

Kun näen kadulla tutun perheen pojan, koko hänen perheensä tulee yöllä uneeni. Jos luen jotain tai mietin jotain, asia tulee uneeni.

Jos iloitsen, murehdin tai pelkään jotain, käsittelen koko yön asiaa jotenkin.

**

Lapsena kestouneni oli sellainen, jossa kävelin kouluun, mutta jalat kulkivat taakse päin ja päädyin naapurikaupunkiin.

Nuorena aikuisena näin usein unia kilpikonnista, joita meillä oli, kun olin lapsi ja nuori. Unissa murehdin sitä, että ehkä hoidin niitä liian huonosti.

Saatuani Matildan aloin nähdä unia, joissa unohdin hänet jonnekin.

Nyt, kun lapset on tehty, näin jatkuvasti raskausunia. Olen raskaana, synnytän ja imetän. On ihanaa, että saan antaa lapselle kaikki ne nimet, jotka jäivät käyttämättä. Yhtenä yönä mies ei vain suostunut ihanaan Emilia-nimeen, hän halusi tytöstä Viktorian…

**

Joka yö, joka ikinen yö, leffat pyörivät. Muistan ne aamulla tarkasti. Välillä näen unia niin paljon, että en edes koe levänneeni.

Aina unet eivät ole noin outoja, kummallisia ja hulluja, mutta välillä herään siihen, että nauran ääneen tai että olen kauhuissani.

**

Aloin pohtia tätä, kun tuli taas puhetta ystävien kanssa, että jotkut eivät näe koskaan unia ja jotkut näkevät kausittain. Ja sitten on me, jotka käsikirjoittavat bestsellereitä joka yö!

Kohta saa taas vaihtaa yökkärin ja jäädä odottamaan, minkä lajityypin elokuva alkaa pyöriä. Rauhallisia unia!

Näetkö unia? Millaisia? Kerro hauskimmat!

Lue myös

Miksi näen unia, että olen raskaana?

Lue myös

X