Yli pyykkivuorten

Seitsemänvuotias: Elämä täynnä kärrynpyöriä, haleja, naurua ja yksisarvisia

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
seitsemänvuotias

Ensi viikolla hän on seitsemänvuotias.

Hän, joka on perheen vauva ja kaikkien lemmikki, täyttää iän, jolloin mennään jo kouluun. Se tuntuu aika uskomattomalta!

Isomman ikäeron (viisi vuotta ja lähes kahdeksan vuotta) vuoksi hän on aina se perheen pikkuinen, se söpö pieni kiukkupussimme.

Yhtäkkiä hän onkin jo aika iso.

seitsemänvuotias

Kärrynpyörillä liikkuva lapsi

Hän käy esikoulua suuressa koulussa, minkä vuoksi koulun alku ensi syksynä ei ole enää mikään juttu.

Hän ymmärtää ja osaa jo hämmästyttävän paljon. Hän muistaa kertoa, että jäähallin jää on sulatettu ja seuraavalle päivälle suunniteltu eskariryhmän luisteluvuoro onkin peruttu. Hän kertoo, mitä oppi koulussa tänään ja mitä oli kuukausi sitten muistutettu.

Hän lukee sujuvasti, piirtää taitavasti ja pyöräilee vinhasti. Hän rakastaa luistelua ja uimista.

Hänen kärrynpyöränsä ovat yhtä sulavaliikkeisiä kuin joukkuevoimistelijoilla olympialaisissa. Hän itse asiassa etenee lähinnä kärrynpyörillä, koska kävely on ”tyyyylsääää” niin kuin moni muukin aikuisten juttu, kuten äitien vaatekaupat.

Iltasatuhetken aikanakin hän mieluiten tekee kärrynpyöriä tai siltakaatoja tai temppuilee renkaissa.

seitsemänvuotias

Onnea on lapsen nauru

Hän on todella hauska ihminen. Terävä äly, loistava huumorintaju ja yhtä hyvä tilannetaju kuin aikuisella saavat kaikki ympärillä olevat nauramaan hänen jutuilleen.

Kun hän nauraa, hän nauraa hetken ilman ääntä ja meinaa sitten ihan tikahtua nauruunsa.

Hänet saa nauramaan todella monesta asiasta! Viimeksi hän lähes tikahtui, kun laitoimme ennen verikoetta Emlaa ja sitä suojaavaa iholappua ja teippejä käsiin. Ihoteippi ei meinannut kestää kiinni, joten hän kiukkusi, kun koko ajan teipit irtoilivat ja verikoe jännitti.

Laitoin ihoteipin kevyesti hänen suunsa eteen, että valitus loppuisi – ja hän tikahtui nauruunsa.

seitsemänvuotias

Pussaa ja halaa rakkaimpia

Hän on paljon rauhallisempi ja pidättyväisempi kuin 5- ja 6-vuotiaana.

Hän ei tarvitse koko ajan peräänkatsojaa, viihdyttäjää tai palvelijaa. Hän haluaisi olla enemmän yksin kotona kuin vielä on saanut olla.

Hän rakastaa rakkaitaan vilpittömästi. Hän halaa, pussaa ja hymyilee niin, että huolet katoavat hetkessä.

Hän rakastaa kaikkea kaunista ja ihanaa. Hän odottaa, että saa alkaa meikata (enää toiset seitsemän vuotta, niin palataan asiaan…).

On tärkeää, että päällä on aina mekko ja että näyttää ihanalta.

Vieläkin hän saattaa löytyä jumppaamasta röyhelöhelmainen jumppa-asu päällä ja ihan vaikka muina tyttöinä istumasta sohvalta pukeutuneena päästä varpaisiin prinsessaksi.

seitsemänvuotias

Rakkaat pehmolelut

Hän on yhä ihanan leikki-ikäinen.

Yksisarviset, My Little Ponyt ja Schleich-hevoset ovat ehkä kovin juttu ikinä.

Hän rakastaa pehmoleluja, joita asettelee huoneensa lattialle nukkumaan peittojen alle.

Kaksi rakkainta pehmolelua, Tikru ja Pupu, perheen kesken Pupsa, pääsevät öisin hänen kainaloonsa. Tosin toinen vain pääsee; toinen nukkuu sängyn jalkopäässä. Vuoro vaihtuu joka yö.

Rakkaimmista leluista Pupsa on hiljainen, kiltti ja uskollinen. Tikru on villi ja kuriton. Se hyppii ja pomppii, kun pitäisi nukkua. Tosin kun on Tikrun vuoro, jalkopäästä alkaa joka kerta kaivautua joku peittojen alta kohti Aavan kainaloa. Se on vain Pupsa, joka vain rakastaa liikaa.

Lue tästä Maailman rakkain pehmolelu.

Lue tästä Kuka on tuonut kaikki nämä pehmolelut kämppäämme?

Lue tästä Tyttö, joka vihaa nukkeleikkejä

lelut

Kipakka ja topakka tyttö

Joskus hän tulee yöllä kainaloon ja ilmoittaa, että ”tulee hetkeksi rauhoittumaan”, koska huonon unen takia ei voi heti jatkaa unia omassa sängyssään. Viiden minuutin kuluttua hän kuiskaa, että kaikki hyvin, hän hipsii nyt takaisin omaan sänkyyn.

Hänestä tulee isona laulaja. Kun ajatte muutaman vuoden kuluttua autolla, voitte erityisesti silloin kuulla hänen musiikkiaan Suomipopilta. Genre on rakkauslaulut.

Hän on yhä toisinaan yhtä topakka ja kipakka kuin Pikku Myy ja Peppi Pitkätossu, mutta ehkä se on vain hyvä ominaisuus. Hän ei ole kuulemma silti vielä joutunut rehtorin puhutteluun, joten kaikki hyvin.

Hän kiipeää puihin ja tarvittaessa osaa riehua ja tapella, mutta osaa myös istua siivosti sohvalla prinsessamekko päällään.

Just hyvä siis!

seitsemänvuotias

Paljettipaita, siistein juttu ever!

Hän laskee päiviä syntymäpäiväänsä ja synttärijuhliinsa. Hän on toivonut lahjaksi hienointa juttua, mitä ihminen voi ikinä kuvitella: paljettipaitaa, jossa paljetit kääntämällä näkyy kaksi erilaista My Little Ponya. Ymmärrätte varmaan, että sen siistimpää juttua ei ole.

Kun hän avaa muutaman päivän kuluttua pakettinsa, tiedän jo, miltä hän näyttää silloin. Silmät tuikkivat ja hän nauraa, hyppii, pomppii ja halaa riemusta.

Hän on suurten tunteiden tyttö.

Hän on seitsemänvuotias.

Lue myös

Viisivuotias: Ihana kiukkupussi täydellisellä huumorintajulla

Viisivuotias oppi lukemaan

Kuusivuotias: Niin pieni, niin iso

Ja sitten se hammas irtosi!

Mitä eskarilaisen täytyy osata?

Eskari ja koulu jännittävät äitiä, vaikka lapsi on jo perheen kolmas

Eskarilaisen ja yläkoululaisen tytön arjen eroavaisuudet

Lue myös

X