Yli pyykkivuorten

Elämäni numerot -somehaaste. #elämäninumerot

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
Pirkanmaa

Kivasti on taas uusia lukijoita tarttunut blogini matkaan, kiitos siitä! Ihan mahtavaa aina kysyä jotain täällä blogini Facebook-yhteisössä ja saada vastauksia ympäri Suomea. Se on aina ihan älyttömän hienoa!

Ajattelin tänään kertoa teille uusille jotain taustatietoa meistä. Teen sen numeroiden avulla.

Minun numeroni ovat tällä kertaa 3, 9, 15, 21 ja 38.

Yli pyykkivuorten

3 eri-ikäistä lasta, 3 vuotta bloggaamista

Meillä on kolme lasta: ”Aava”, 7, ”Henrik”, kohta 12 ja ”Matilda”, tänä vuonna 15. Saimme Matildan jo aika nuorina.

Lasten kanssa ihmettelemme sisarusten kinastelua, eri-ikäisten lasten ihanuutta ja eroavaisuuksia, lasten kasvua, lapsen sairautta, lasten pukeutumista ja hetkiä yhdessä.

Aava näkyy blogissa omilla kasvoillaan. Myös isommat lapset vilahtavat blogissa joskus, mutta vain silloin, kun itse haluavat. Mies ei näy työnsä vuoksi blogissani juurikaan. Aavankin osus vähenee, kun hän kasvaa.

Blogi täyttää heinäkuussa kolme vuotta. Blogini historiasta kerroin muun muassa postauksessa 300 kävijän blogista portaaliblogiksi.

9 paikkakuntaa

Kun synnyin, perheeni asui Pielavedellä. Sen jälkeen olen asunut Rantasalmella, Punkaharjulla, Savonlinnassa, Ilmajoella, Seinäjoella, Tikkakoskella, Jyväskylässä ja nykyisessä kotikunnassani Tampereen kupeessa.

Olen eniten itäsuomalainen, mutta tietysti myös keskisuomalainen, koska asuin juuri Keski-Suomessa 12 vuotta. Nyt olen fyysisesti pirkanmaalainen, mutta henkisesti sekoitus vähän kaikkea.

Rakastan kotikuntaani, sen kauneutta ja ihania ystäviä. Rakastan kotiamme.

Minua leimaa vahvasti kuitenkin tietty juurettomuus ja jatkuva kaipaus muualle. Ystäväni asuvat ympäri Suomen, vanhempani 400 kilometrin päässä. Muuttaminen on aina ollut haikeaa, surullista, jännittävää ja kivaa yhtä aikaa. Muuttajalle kaikki on outoa ja vähän vaikeaakin, niin kuin tässä kirjoitin.

Tukiverkottomuus on tehnyt meistä perheenä vahvan ja yhteenhitsautuneen.

15 maata

Rakastan matkailua! Olen käynyt 15 eri maassa, joissain useamminkin kuin kerran.

Parhaiten mieleeni on jäänyt minun ja mieheni kahdestaan tekemä matka Egyptiin Niilin-risteilylle. Se oli ihan huikea kokemus!

Polttava aurinko, paikalliset juottamassa aasejaan Niilin rannoilla, Kuninkaiden laakso, Abu Simbelin temppelit, moskeijoista kaikuvat rukoukset… Kirjoitin matkastamme matkakertomuksen Keskisuomalaiseen. Jutun voi yhä lukea täältä, vaikka matkasta on jo 10 vuotta.

Tänä vuonna emme käy missään matkalla, mikä vähän harmittaa. Ensi vuonna ehkä lähdemme taas, kun mieheni täyttää 40 vuotta.

On muuten ihanaa seurata eräiden ystäviemme matkoja Facebookin kautta. He ovat käyneet pitkälti yli sadassa maassa. Respect!

Somehaaste

21 vuotta yhdessä

Minä ja mieheni olemme olleet tänä vuonna yhdessä 21 vuotta ja naimisissa 16 vuotta. Olimme 17- ja 18-vuotiaita, kun aloimme seurustella. Olemme siis olleet kauemmin yhdessä kuin ilman toisiamme.

Olen kirjoittanut meistä muun muassa postaukset Kihloihin 19-vuotiaana, parisuhdeaikakateus ja Rakkausmatka Tallinnaan.

38-vuotias

Minulla oli ennenaikainen neljänkympin kriisi todella kauan, monta vuotta. Kirjoitin siitä muun muassa postauksessa Happy b-day to me: Paha neljänkympin kriisi. Nyt yhtäkkiä, kun täytin 38 vuotta, minulla ei ole enää kriisiä. Kaikki on yhtäkkiä ihan hyvin. Tässä hetkessä on kaikki tarpeellinen.

Olen ammatiltani toimittaja ja tiedottaja ja koulutukseltani kirjoittamisen maisteriohjelmasta valmistunut FM. Elän kirjoittamisesta, hengitän kirjoitettujen sanojen läpi.

Blogi on tärkein harrastukseni. Lisäksi harrastan sisustamista, kuntosalilla käymistä ja juoksemista silloin tällöin, Suomipopin kuuntelua, keikoilla käymistä, leipomista, puutarhanhoidon opettelua ja kaikkea, mikä liittyy lastenkulttuuriin ja lapsiin muutenkin.

somehaaste

#Elämäninumerot-somehaaste kaikille somen käyttäjille

Haastan kaikki somen käyttäjät tekemään vastaavan listan itsestään!

Kerro blogissasi, Facebookissasi tai Instagramissasi numeroilla 5 asiaa itsestäsi! Asiat voivat olla ihan mitä tahansa vaikka liittyen keräilemiesi postimerkkien määrään, juoksemiesi maratonien määrään tai sisarustesi lukumäärään.

Lisää mukaan #elämäninumerot ja kerro haasteeseeni osallistumisestasi minulle.

Voit myös kertoa asiat tämän postauksen kommenttikentässä tai blogini Facebook-yhteisössä.

Lue myös

10 asiaa, joita et ehkä tiennyt minusta

Viisihenkinen perhe Pirkanmaalta

Lue myös

X