Yli pyykkivuorten

Blogin uusi nimi ja uusi banneri

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
äitibloggaaja
äitibloggaaja

Kun päätin avata oman blogin Keliakialiiton ryhmäblogin rinnalle heinäkuussa 2015, en millään keksinyt ensin blogille nimeä.

Jossain vaiheessa luin Kaija Koon biisien sanoituksia, ja lopulta Supernaiset -kappaleesta nousi jotenkin esille lyriikan pätkä ”yli pyykkivuorten, läpi lasikattojen”. Päätin, että ok, se on siinä – ja julkaisin blogin heti sen enempää enää pohtimatta.

Jossain vaiheessa pudotin blogin nimestä pois läpi lasikattojen -osan.

Vaikka yli pyykkivuorten kuvaa hyvin tätä elämänvaihetta, jossa kiipeillään pyykkikasoissa ja välillä karataan sieltä pois vaikka terassille kaverin kanssa, vaikka mies ja lapset jäisivät itkemään, olen aina välillä pohtinyt, että blogin nimi ei kuitenkaan ole ihan nappiosuma minulle.

En ole kyllä keksinyt parempaakaan nimeä, vaikka olen miettinyt sitä aika paljon. Mielessäni on kuitenkin usein pyörinyt blogin nimenä kaksi etunimeäni, joita käytän muutenkin somessa.

Lapset blogissa

Olen myös miettinyt paljon lasteni roolia blogissani. Tämä ei ole heidän tarinansa vaan minun. Samalla kun olen miettinyt lasten, varsinkin Aavan, näkyvyyttä blogissa, olen jäänyt tuijottamaan blogini banneria (eli sitä blogin yläreunassa olevaa kuvaa, jossa on blogin nimi).

Olen tykännyt kovasti valokuvaaja Markku Rintalan tekemästä bannerista, jossa minä ja Aava olemme kuvattuna pari vuotta sitten. Se kuva otettiin samassa yhteydessä, kun Aava toimi mallina Rintalan valokuvateoksessa, jossa hän kuvasi nukkuvaa prinsessaa. Ne kuvat näkyvät ainakin tässä postauksessa Aavan huoneen seinillä.

Yhtäkkiä alkoi tuntua, että banneri rajaa blogiani liikaa. Äiti sylissään pieni prinsessamekkoinen tyttö tuntui yhtäkkiä aivan liian rajaavalta.

Olen tässä pohtinut, että kuinka lapsiperhepainotteinen on blogini tulevaisuus, kun pieni vauvani täytti juuri 7 vuotta. Meillä ei tosiaan ole enää vauvaa, vaikka lapsiperheaiheista onkin yhä luontevaa kirjoittaa. Minun blogistani ei kuitenkaan voi seurata esimerkiksi raskausaikaa vaan isompien lasten, murrosikäistenkin, kasvattamisen iloja ja hampaidenkiristyksiä.

äitibloggaaja

Jotain uutta, jotain vanhaa

Pohdin, että mitäpä jos teen teen kaiken uusiksi blogin nimeä ja sisältöä myöten.

Päätin sitten kuitenkin, että en halua muuttaa kaikkea. Näin on kuitenkin aika hyvä.

Kompromissina lisäsin blogin nimeen, tai tässä vaiheessa ainakin banneriin, kaksi etunimeäni. Samalla poistin valokuvamme bannerista, joten nyt blogi on enemmän sitä, mitä haluan sen nyt olevan.

Syksyllä minulla on päivätyössäni vähän erilaiset kuviot, joten minulla jää enemmän aikaa blogille. Olen siitä tosi innoissani! Ihanaa, että saan enemmän aikaa tehdä tätä harrastusta, mitä rakastan!

Pohdinnan jälkeen tuntui kuitenkin hyvältä, että blogin aiheina ovat syksylläkin yhä naiseus, äitiys, arjen kiireet ja ruuhkavuosien paineet, lapset, koti ja keliakia.

äitiblogi

 

Pysy siis yhä mukana ja liity seuraajaksi myös Facebookissa ja Instagramissa!

Mitä aiheita toivoisit minun käsittelevän blogissani? Mistä aiheista olet saanut ideoita, vertaistukea tai iloa arkeen? Kiitos, jos kerrot, miksi jaksat lukea siellä näitä tekstejä, joita kirjoittelen usein melkeinpä jo yön tultua.

Lue myös

X