Yli pyykkivuorten

Yli pyykkivuorten kolme vuotta! Valehtelenko netissä?

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
viisivuotias

”Kolmevuotias puhuu lyhyitä lauseita, mutta puhe voi olla takeltelevaa ja toistavaa. Hän osaa sanoa useita sanoja selvästi ja ymmärrettävästi. Hän kyselee paljon ”miksi, missä” -kysymyksiä.

Hän on omistushaluinen, itsenäinen ja utelias. Hän pitää yleensä yksinkertaisesta rakentelemisesta, mutta piirtäminen on vielä melko hahmotonta töhertelyä.

Länkisäärisyys on vähitellen muuttunut pihtikinttuisuudeksi. Kyseessä on normaali ilmiö.

Kolmevuotias on usein varsin uhmakas ja vaativa.”

Katkelman lähde Terveyskirjasto.

Sellainen on kolmevuotias Terveyskirjaston mukaan. Hyvää syntymäpäivää kolmevuotias blogini! Kyllä se siitä, takeltelevuus ja pihtikinttuisuus on ihan ok!

äitiblogi

300 kävijän blogista

Tässä heinäkuussa blogini täyttää siis kolme vuotta. Kolmessa vuodessa blogini on päässyt ensin Otavamedian Kaksplussan verkostoon ja sitten portaaliin ja kasvattanut ympärilleen tällä hetkellä 5500-päisen Facebook-yhteisön sekä saanut myös seuraajia Instagramiin. Vau, siis vau! Kiitos!

Blogini historiasta voi lukea postauksesta 300 kävijän blogista portaaliblogiksi.

Tavallaan kolme vuotta tuntuu aika vähältä. Tuntuu, että olisin tehnyt tätä aina. Tykkään tästä niin kovasti, että tuntuu hassulta, että vain kolme vuotta sitten ei ollut tätä pyykkivuoripäiväkirjaani.

Tykkään erityisesti teistä, joille näitä tekstejäni iltaisin kirjoittelen. Kiitos, että seuraatte!

Blogini ensimmäiset tekstit ovat Vuodatus-nimisessä blogipohjassa. Niin kuin moni muukin bloggaaja, minäkään en pysty katsomaan niitä punastelematta. Aika paljon on kirjoitustyylini muuttunut, mutta sehän on vain hyvä asia. En oikeastaan koskaan jaa niitä tekstejä tänne, mutta jos nyt jotain kiinnostaa, niin saa kurkata täältä.

äitibloggaaja

Näin valehtelen netissä – valehtelenko?

Blogeissa kiertää nyt haaste nimeltä Näin valehtelen netissä. Siinä vastataan tiettyihin väittämiin.

Ajattelin näin kolmivuotisssynttäreiden aikaan vastata näihin väittämiin.

1. Menen hotelleihin, ravintoloihin ja tapahtumiin, joiden tiedän olevan someystävällisiä ja kaunista kuvattavaa.

En. Menemme ravintolaan, josta saa gluteenitonta ruokaa. Saatan kuvata Instagram-tililleni annoksen, mutta en sen enempää ravintolaa. Perhe ei todellakaan kulkisi perässäni etsimässä kaunista ravintolaa kuvieni takia. Ihan saisin keskenäni mennä johonkin someravintolaan muiden jäädessä lähimpään sopivaan.

kuohuva

2. Sisustan, teen kattauksen tai pukeudun niin, että niistä saa hyviä kuvia.

En, mutta laitan useammin kuvan someen silloin, kun pöydässä on astiat, joista tykkään kuin astiat, jotka ovat arkisesti eriparia. Blogini ideana on äitiyden ja naiseuden vertaistuki, joten eripariastiat, kaatuneet maidot ja leivänmurut sopivat ihan hyvin blogini ajatusmaailmaan.

Tuolla kuvan takareunassa näkyy joku työhuoneen siivousprojekti, mutta mitäs sitten.

koti keittiö

3. En ota itsestäni kuvia enkä Insta stories -videoita, joissa minulla ei ole meikkiä.

Olen kyllä julkaissut blogin Facebookissa kuvia itsestäni esimerkiksi aamulla, jolloin ei ole ollut meikkiä. Tässä iässä tuntuu, että meikki ei kuitenkaan korjaa lopputulosta…

äitibloggaaja

4. Teen asioita ja kerron asioista blogissa, joiden tiedän tukevan omaa brändiäni.

No, blogini brändi on vahvasti äitiyden ja naiseuden tukeminen huumorin kautta. Suoritan naiseutta ja yritän suorittaa äitiyttä, eli jep, kyllä!

Kirjoitan elämästä, en tee asioita siksi, että voisin kirjoittaa niistä.

Kerron erityisesti blogin Facebook-yhteisössä seinään piirretyistä kuvista, pikkusiskon onnistuneesta veljen ärsyttämisestä, sisarusten välisestä huumorista ja riidoista ja siitä, miten itse räpiköin kaiken sen keskellä pyykkivuorissa ja tiskeissä ja lasten painimattona ja lentokoneena.

Tärkeintä on nauraa vähän paljon joka päivä!

Yli pyykkivuorten Yli pyykkivuorten Yli pyykkivuorten Yli pyykkivuorten jumppa jumppa

5. Käsittelen kuvat niin, että näytän kauniimmalle.

No, en ole mikään taitava kuvien käsittelijä. Eli en. Kirkkauden lisäämisellä ei tämä aikuisiän akne ja äitiyden silmäpussit katoa, heh. Mielummin finnit, silmäpussit ja aito stressi, ärsytys ja haluaisin vain hetken katsoa telkkaria, nukkukaa jo -ilme kuin filttereillä siloteltu totuus. Eikö?

6. Silottelen elämääni somessa.

En, mutta jos otan kuvan vaikka olohuoneesta, joskus nostan pyykkivuoret kuvasta yli, siirrän miehen jalat pois kuvan reunasta ja vien vaikka jostain syystä olohuoneessa olevan lapsen repun, viime viikon työmatkan matkalaukun ja 250 Aku Ankkaa pois. Tai en vie niitä pois vaan siirrän ne pois kuvasta ja huudan, että arvon urpot, hakekaa tavaranne täältä. Joskus taas en siirrä niitä mihinkään.
koti
koti

7. Kadun joitakin blogiyhteistöitäni.

En. Teen tällä hetkellä päivätyötä viisi päivää viikossa, joten blogin yhteistöille ei juurikaan jää aikaa. Toivon, että voin kehittää blogiani myöhemmin haluamaani suuntaan.

8. Bloggaajien elämä on glamourista.

No ei ole! Ainakaan lapsiperhebloggaajan. Katso vaikka postaus Ei mitään hattaraa vaan oikeaa arkea: laskuja, väsymystä ja täitä.

Glamouria olen tosin saanut pikkuisen maistaa ihanissa yhteistöissä, esimerkiksi tässä risteily-yhteistyössä. Toivoisin kuitenkin, että lukijat ymmärtäisivät, että yhteistyö on yhtä kuin työ. Moni yrittäjä pohtii tarkasti, kenen kanssa ryhtyy yhteistyöhön. Kyseessä on kahden ammattilaisen diili.

Yhtäkään tuotetta ei saa ilmaiseksi vaan jokaisen yhteistyöpostauksen eteen tehdään tuntikausia töitä. Yhtä yhteistyötä varten täytyy testata tuotetta, kuvata tuotetta päivänvalossa, mikä on talviaikaan työssäkäyvälle sula mahdottomuus, käsitellä kuvat, kirjoittaa postaus tarkasti harkiten sekä mainostaa postausta. Yhtä tuotetta vastaan voi joutua tekemään välillä yli kymmenen tuntia työtä. Muidenkaan ammattiryhmien työntekoa ei arvostella, joten en ymmärrä miksi blogien yhteistöiden ympärillä on välillä niin huonot fibat.

Blogi on tuonut elämääni ihania ystäviä, blogikoulutuksia, yhteistöitä, tapaamisia ja tapahtumia sekä teidät lukijat.

Yli pyykkivuorten bloggaaja

9. Ajattelen hetket Instagram-kuvina.

Ajattelen kaikki hetket kameran läpi, aina. Haluaisin ikuistaa kaikki hetket.

10. Seuraan Jodelia ja keskustelupalstoja sekä googlaan nimeni tasaisin väliajoin.

En ikinä.

11. Bloggaaminen ei ole työ.

Alusta asti olen toivonut, että blogi olisi jonain päivänä työni ja täydentäisi toimittajan ja tiedottajan ammattitaitoani. Ehkä sitä voi sanoa jo varovasti osa-aikatyöksikin, vaikka enemmänkin pidän bloggaamista harrastuksena ja elämäntapana.

Blogiportaalissa saan pientä kuukausipalkkaa sekä yhteistöistä rahaa. Olen kiitollinen siitä, miten nopeasti blogini on löytänyt lukijoita sekä ihan mahtavan Facebook-yhteisön ympärilleen. Kiitos, että rämmitte kanssani näissä pyykkivuorivuosissa.

äitiblogi

12. Blogia ei voi kuka tahansa avata ja menestyä siinä.

Todellakin voi avata, ja suosittelen! Netistä löytyy paljon ohjeita esimerkiksi Blogger-pohjaisen blogin perustamiseen. Menestyä voi, jos uskoo unelmaansa ja jaksaa istua tietokoneella.

Linkitä oma blogisi kommenttikenttään tai Facebook-yhteisöön, niin kurkistan blogejanne!

Yli pyykkivuorten

HAASTE

  • Kerro, keneltä sait haasteen.
  • Vastaa väittämiin.
  • Lisää listaan yksi bloggaamista koskeva väittämä lisää  (ehkä sellainen, jonka olet joskus kuullut) ja vastaa myös siihen itse.
  • Lähetä haaste kolmelle muulle bloggaajalle.

Tartuin haasteeseen vähän myöhässä, kun ystäväni Meriannen mielessä -bloggaaja kertoi haasteesta WhatsApp-ryhmässämme.

Haasteen saavat blogit Puhu muru, Ready, Steady, Flow  ja Piece by piece. Odotan innolla tekstejänne!

Liity mukaan jakamaan pyykkivuorivuosien ja naiseuden vertaistukea!

Liity täältä Facebookin seuraajaksi, täältä Instagamin seuraajaksi.

Lue myös

300 kävijän blogista portaaliblogiksi

Miten bloggaaja hyötyy blogista?

#Klikinsäästäjä iskee: Blogit joutuvat usein arvostelun kohteeksi

Lue myös

X